به گزارش عصر قانون مهدی طغیانی در نشستی با موضوع ارائه راه حلهایی برای جریان دائمی زایندهرود که در مجتمع فرهنگی آموزشی اقتصاد اصفهان برگزار شد، با تأکید بر پیچیدهتر شدن مسائل و مشکلات پیرامون زایندهرود، اظهار داشت: طبق تابلوی منابع و مصارف که نشان دهنده منابع تأمین آب رودخانه و بار مصرفی آن میشود، زایندهرود در وضعیت عادی و بدون خشکسالی یک میلیارد مکعب کسری آب دارد و این یعنی مصارفی تعریف شده که منابع آن وجود ندارد و باید مصرف و برداشت آب از منابع زایندهرود برداشته شود.
وی ادامه داد: نامهای به رئیس دستگاه قضائی نوشتهام و از آیتالله اژهای درباره عملکرد دستگاه قضائی برای بالادست زایندهرود استمداد کمک کردهام و خواسته با تمام قوا کمک کنند تا زایندهرود احیا شود و نگذاریم این مسئله پیچیدهتر شود.
مانع گسترش جریانات ناپایدار کننده در اصفهان شویم
محمد درویش، کنشگر محیط زیست نیز در این نشست با تأکید بر اینکه نباید اجازه دهیم جریانات ناپایدار کننده در اصفهان گسترش یابد، از مسائلی که موجب افزایش جریانات ناپایدارکننده در حوضه آبی رودخانه میشود و از عدم تخصیص حقوق زیست محیطی حریم زایندهرود به ویژه تالاب گاوخونی انتقاد کرد.
وی افزود: جاری نبودن زایندهرود، روند افت سطح آبهای زیرزمینی را افزایش داده و باعث گستردهتر شدن فرونشستها و مهاجرت از استان خواهد شد، بنابراین باید در هر شرایطی حقآبه تالاب گاوخونی را در اولویت بعد از شرب قرار دهیم و این به معنای تقدم آنها بر حوزه صنعت و کشاورزی است.
همچنین مسعود صرامی، کارآفرین نیز با اشاره به اینکه حکومتها قانونگذار، مجری و حافظ آن قوانین هستند، اظهار کرد: کارآفرینان باید برای نیازهای جامعه اندیشیده و با کمک و اتحاد همگانی، هر کار غیرممکن را ممکن کنند.
وی با اشاره به دغدغهاش درباره مسئله آب و خشکی زایندهرود از نحوه مواجهه خود با مسئله کمبود آب و تأثیرش بر پروژههای بزرگ، برای مصرف کمتر و بهینه آب پیشنهاد داد: نخست راه اندازی پروژه تصفیهخانه آبهای خاکستری و تبدیل آن به آب سفید و قابل استفاده، دوم ایجاد مخازن جمع آوری آب باران در پروژههای بهرهبرداری شده به منظور تأمین آب برای مصارف شستشو، آبیاری فضای سبز و انتقال آب به کارخانه برنا باتری برای استفاده در صنایع مورد نیاز که تأثیر بهسزایی در مدیریت بهینه منابع آبی دارد.
صرامی همچنین به تجربیات خود در ابرپروژههای انجام شده یا در حال انجام در اصفهان بهعنوان دغدغهای اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی اشاره و ابراز امیدواری کرد تا بتوان این تجربیات را در سطحی کلان اجرا کرد.
راهحلهای بلندمدت نیاز به اعتماد عمومی دارد
آرش رحیمی، مدیر مجتمع آموزشی اقتصاد نیز در این نشست، اظهار کرد: تکرار جلسات تخصصی با حضور اندیشمندان و کارآفرینان و قانونگذاران بتواند گرهای از وضع موجود بکاهد.
وی با تأکید بر اینکه هر راهحل بلندمدتی نیاز به اعتماد عمومی دارد، گفت: زمانی برداشت بالادست و پایین دست زایندهرود به نفع حقآبه محیط زیست متوقف میشود که هم دولت بتواند راه حلهای منطقی و باورپذیر اقتصادی ارائه دهد و هم مردم بتوانند خیر عمومی را بر نفع شخصی ترجیح دهند.
وی تلاش مدرسه اقتصاد برای آموزش تفکر سیستمی به نوجوانان را راه حلی بلندمدت برای موضوعات کلان ملی دانست
نظرات