به گزارش گروه بین الملل عصر قانون طرح تعلیق مذاکرات هستهای با ایران در پارلمان اروپا شکست خورد. این خبر را چارلی وایمرز، نماینده سوئدی پارلمان اروپا اعلام کرد.
چالمرز در توئیتر نوشت: «پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات برجام رأی منفی داد. تا وقتی که نمایندگان خواستار اتمام مذکرت بیثمر برجام شوند راه باقی است…متمم ما رد شد.»
شکست طرح تعلیق مذاکرات با ایران در پارلمان اروپا در حالی صورت گرفته است که نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه در اقدامی مداخلهجویانه، خصمانه و تحریکآمیز در بدعتی خطرناک به قرار گرفتن نام «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» در فهرست موسوم به تروریستی رأی مثبت دادند.
پارلمان اروپا روز چهارشنبه پیشنهاد قرار دادن سپاه در فهرست موسوم به تروریستی را به رأی گذاشته بود و نمایندگان این پارلمان اروپا در یک رأیگیری با حضور ۶۳۸ نماینده، پیشنهاد مذکور به اتحادیه اروپا را به رأی گذاشتند. در پایان رأیگیری این پیشنهاد با ۵۹۸ رأی مثبت برابر ۹ مخالف و ۳۱ ممتنع به تصویب رسید.
در یکی از دستور جلسات امروز پارلمان اروپا تحت عنوان «پاسخ اتحادیه اروپا به اعتراضات و اعدامها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره حوادث اخیر و ادعای واهی حمایت تسلیحاتی از روسیه در جنگ اوکراین مطرح شده بود.
این درحالی است که پارلمان اروپا تاکنون هیچ موضع گیری در خصوص اقدامات کشورهای غربی در حمایت از تروریسم نداشته است.
هانا نیومان، نماینده آلمانی پارلمان اروپا در توئیتر با اعلام تصویب طرح قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست موسوم به تروریستی، از تصویب طرح تشدید تحریمهای دیگر علیه تهران خبر داد.
این رأی گیری به منزله پیشنهاد پارلمان اروپا به اتحادیه اروپا بوده و الزام آور نیست. ایران پیشتر در این خصوص به اتحادیه اروپا هشدار داده بود و در پی صدور پیشنویس قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صورت تلفنی گفت و گو و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرده بود که «ما بارها گفتهایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تأمین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد و اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست.»
نظرات