به گزارش گروه اقتصادی عصر قانون، امروز در نمایشگاه بینالملل نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، شرکت ملی نفت ایران در راستای توسعه میادین نفتی و گازی، جمع آوری گازهای مشعل و افزایش ضریب استحصال اتان در پالایشگاههای پارس جنوبی، چهار تفاهم نامه به ارزش ۲.۸ میلیارد دلار با شرکتهای پتروشیمی، صندوق بازنشستگی نفت و شرکت پالایش پارسیان سپهر امضا میکند.
با توجه به رشد سالیانه مصرف گاز کشور و کمبود خوراک صنایع پایین دستی، طرح مشارکت و سرمایه گذاری شرکتهای پتروشیمی با همکاری شرکت های اکتشاف و تولید E&P در دولت سیزدهم تهیه و ارایه شد.
در این طرح با سرمایه گذاری شرکت های پتروشیمی و اجرا و تکمیل طرح ها با استفاده از توان شرکتهای تخصصی بالادستی، ضمن بازپرداخت سرمایه گذاریهای انجام شده توسط شرکت ملی نفت ایران، از محل محصولات تولیدی، امکان تأمین مطمئن و پایدار خوراک صنایع پتروشیمی پایین دست فراهم می شود.
در این راستا کنسرسیوم شرکتهای پتروشیمی در توسعه پنج میدان/ مخزن گازی و یک میدان نفتی مشارکت خواهند کرد.
همچنین در راستای اجرای سیاستهای زیست محیطی (جمع آوری گازهای مشعل) و استحصال حداکثری محصولات از گازهای غنی تولیدی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی پایین دست، جمع آوری گازهای مشعل میادین غرب کارون و افزایش ضریب استحصال اتان از ۹ پالایشگاه پارس جنوبی در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است بر این اساس، امروز چهار تفاهم نامه مجزا برای انجام مطالعات بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومهای شرکتهای پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی امضا میشود.
تفاهمنامههایی که امروز برای انجام مطالعات امضا خواهند شد عبارت اند از:
۱- تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس برای انجام مطالعه توسعه مخزن گازی مارون خامی و جمع آوری گازهای مشعل واحدهای فرآورش دارخوین و غرب کارون.
۲- تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم شرکت های پتروشیمی باختر و پترو فرهنگ و پارس پترو زاگرس برای انجام مطالعه توسعه میادین گازی گردان، خارتنگ و پازن.
۳- تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم صندوق بازنشستگی نفت و شرکت مهندسی و ساختمان نفت OIEC برای انجام مطالعه توسعه مخزن گازی قلعه نار و میدان نفتی آذر
۴- تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت پالایش پارسیان سپهر برای انجام مطالعه افزایش ضریب استحصال اتان از ۹ پاالیشگاه پارس جنوبی.
در صورتی که این مطالعات در نهایت منجر به عقد قرارداد و اجرای پروژه ها شود، ضمن افزایش ظرفیت تولید نفت خام و گاز کشور به میزان ۳۷ هزار بشکه در روز نفت خام، ۵۴ میلیون مترمکعب در روز گاز غنی و ۵۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی، روزانه ۱۰۵ میلیون فوت مکعب گازهای مشعل جمع آوری و سالیانه یک میلیون تن افزایش استحصال اتان از پالایشگاه.های پارس جنوبی صورت میپذیرد، ضمن آنکه سبب رونق تولید داخلی و ایجاد اشتغال گسترده در استان های خوزستان، بوشهر، فارس و ایلام شده و بازار کار مناسبی به وجود خواهد آورد.
https://asrghanoon.ir/?p=4343
نظرات