به گزارش گروه فرهنگی عصر قانون، حسن بختیاری در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی «فرشته رحمت» با اشاره به اینکه مردم اغلب خود را در موقعیت قیاس با دیگران قرار میدهند، اظهار کرد: یکی از این موارد قیاس فعالیت کادر درمان با دیگر مشاغل است که پاندمی کرونا غیر قابل مقایسه بودن این موقعیتها را با توجه به در معرض خطر قرار گرفتن اثبات کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه همه مشاغل در ایام شیوع ویروس کرونا برای دوری از این ویروس برنامهریزی کردند، افزود: این واضح است که این برنامهریزی برای کادر درمان و پرستاران کاملاً متفاوت و برای رفتن به دل خطر یعنی مواجهه مستقیم و خطرناک با ویروس بود.
وی یکی از ایرادهای وارد به رفتار جامعه ایرانی را خود کم بینی دانست و افزود: داستان فداکاریهای مردم دیگر کشورها در کتابهای درسی ما روایت میشود در حالی که این اقدام در مورد اقدامات ایثارگرانه مردم جامعه ایران انجام نمیشود.
بختیاری تقدیر از ایثارگری و فداکاری اقشار مختلف از جمله پرستاران را موجب الگوسازی برای آینده دانست و گفت: همه باید برای الگو سازی از بین مردم ایران تلاش کنیم چرا که این اقدام منجر به تقویت اعتماد به نفس ملی و خودباوری خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان عدم خودباوری را یکی از تهدیدهای رفتاری جامعه ایرانی عنوان و تصریح کرد: در این راستا باید اقدام به مستندسازی ایثارگریهای کادر درمان در ایام شیوع کرونا کرد.
لزوم ستندسازی ایثارگریهای کادر درمان
همچنین رئیس نظام پرستاری زنجان در این آیین با بیان اینکه این جشنواره نخستین دوره در حوزههای« فیلم عکس و دلنوشته» برگزار شده است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی میزبان برگزیدگانی از هشت استان در جشنواره فرشته رحمت است.
حسین اسکندری با تاکید بر اینکه تلاش کادر درمان در ایام شیوع ویروس کرونا نباید نادیده گرفته شود، افزود: در این راستا برای جمعآوری مستندات، اقدام به طراحی و فراخوان برگزاری جشنواره فرشته رحمت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و البته همراهی نظام پرستاری شد.
وی با تشریح نحوه برنامهریزی برای انتخاب عنوان و همچنین پذیرش آثار در سه حوزه پیشبینی شده برای جشنواره رحمت گفت: در نهایت ۵۲۱ اثر که ۴۶۰ اثر آن عکس، ۲۳ فیلم و ۳۸ دلنوشته بود به دبیرخانه جشنواره ارسال و توسط داوران برگزیده استانی و ملی داوری شد.
وجود رابطه بین فرهنگ و توسعه مواجع
همچنین معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان هم در این آیین با تاکید بر بیتوجهی به موضوع فرهنگ در مسائل اجتماعی اظهار کرد: یادمان باشد اگر به همه مسائل با دید فرهنگی نگاه شود خیلی از مشکلات حل خواهد شد.
ابراهیم قاسمی با بیان اینکه بین مسائل فرهنگی و توسعه ارتباط مستقیم وجود دارد، گفت: در بحرانی که با شیوع ویروس کرونا به وجود آمد همه اقشار جامعه مدیون جامعه کادر درمان هستند و اگر نبود تلاش این قشر، عبور از این بحران به این راحتی میسر نمیشد.
وی با تاکید بر اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری با دیگر دستگاهها را برای پیشبرد برنامههای فرهنگی در دستور کار خود قرار داده است، ادامه داد: باید از ظرفیتهای استان برای این مهم استفاده بهینه شود.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه باید از ظرفیت هنرمندان استان در برگزاری جشنوارهها استفاده شده است، ادامه داد: حوزه فرهنگ سهل و ممتنع است و هر چه در این حوزه کار شود باز هم جای کار وجود دارد.
شایان ذکر است، در پایان این جلسه برندگان بخش دلنوشته، فریبا قائدی، ثمین سجادی، ناهید الماسی، مجتبی صفدری و مهنا مرصعی اقدام به قرائت دلنوشتههای خود در این جشنواره کردند.
درپایان آیین برگزیدگان جشنواره در بخشهای مختلف شامل دلنوشته آزاد مجتبی صفدری، علیرضا فردوس ملکان، کاظم رستمی، دلنوشته ویژه فریبا قائدی، رقیه فرجپور، ثمین سجادی و برگزیدگان ناهید الماسی، مهنا مرصعی و صفورا دری، در بخش فیلم آزاد نسترن الماسی، زهرا خدابنده لو و محمدرضا گنجخانلو، فیلم ویژه مهدی حسینی و صادقی مهدوی نیا و در بخش عکس، داوود کهن ترابی، راضیه پور جعفریان، مهدی عقیلی تقدیر شدند و محمد آهنگر و جابر غلامی تقدیر ویژه و در بخش ویژه عکس بهنام فتاحی مهسا ربیعی تقدیر شدند.
https://asrghanoon.ir/?p=3982
نظرات