به گزارش گروه سیاسی عصر قانون، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت شامگاه پنجشنبه (۳۱ فروردین ماه) در اجتماع بزرگ نیروهای ولایی و انقلابی شهرستان بابل گفت: مدیران ارشد در دولت قبلی مدعی مذاکره و اجرای برجام برای رشد اقتصادی در کشور بودند اما شاهد بودیم که سفره مردم هر روز کوچک و کوچکتر شد چراکه سیاست تعاملی با غربیها برای برونرفت از مشکلات موفق نبوده است.
وی افزود: دولت قبل مدعی بود در حوزه سلامت و بهداشت پای مذاکره میرویم تا بسترهای سلامت در کشور را مهیا کنیم اما با این وجود شهریور سال ۱۴۰۰ آمار تلفات ناشی از بیماری کرونا ۷۰۹ نفر در روز بود.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم سه ماه بعد از عهدهدار شدن این مسئولیت رکورددار تزریق واکسن در جهان شده و از مرگ و میر ناشی از کرونا جلوگیری کرده است، بیان کرد: این اقدامات الگوی موفقی در جامعه است که نباید نادیده گرفته شود.
اولویتهای دولت پیرامون تحقق شعار سال بنا شده است
سخنگوی دولت همچنین از موفقیت دولت در فروش نفت و تجارت خارجی خبر داد و تصریح کرد: دولت سال گذشته بیش از ۱۱۲ میلیارد دلار یعنی نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۵۰ درصد افزایش تجارت خارجی با کشورهای همسایه داشته است.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی دولت در ۱۰ سال گذشته تقریباً صفر و در دولت سیزدهم به ۴ درصد رسیده است، تصریح کرد: در جنگ ترکیبی اخیر دشمن با طراحی و مهندسی دقیق وسط میدان آمده است تا هویت ایرانی اسلامی مردم کشور را زیر سوال ببرد.
سخنگوی دولت در ادامه درباره شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید» افزود: اولویتهای اساسی دولت پیرامون تحقق این شعار بنا شده است. سال قبل که اولین سال بودجهای فعالیت دولت جدید بود تمرکز جدی ما بر رفع ناترازی در حوزه بودجه بود.
بهادری با تاکید بر اینکه ناترازیهای مختلفی در اقتصاد داریم که مشکلات کلان اقتصادی کشور از آنها نشأت میگیرد، عنوان کرد: یکی از ناترازیها، در حوزه بودجه بود که تمرکز جدی و تلاشهای زیادی انجام شد که تا حدود زیادی این ناترازی کنترل و مدیریت شود که در نهایت به کسری بودجه منجر نشد.
تمرکز دولت بر حل بنیادین و ریشهای تورم
وی حرکت در مسیر رفع ناترازیهای حوزه بانکی را از دیگر اقدامات دولت در جهت رفع موانع اقتصادی برشمرد و یادآور شد: متأسفانه نظام بانکی بسیار ناکارآمدی هم در منابع هم در شبکه بانکی و هم بانکهای مخربی داریم لذا هدفگذاری ما در سال ۱۴۰۲ این است که برای رفع این ناترازیها در حوزه بانکی با جدیت ورود کنیم تا بتوانیم به نتیجه قابل قبولی برسیم. البته ناترازی اقتصادی دولت منحصر به این دو حوزه نیست بلکه در حوزههای مختلف مثل حوزه انرژی نیز دچار این آسیب هستیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: تورم آفت و بیماری مزمن کشور است؛ دولت تمرکز خود را بر حل بنیادین و ریشهای این ناترازیها به قرار داده است.
بهادری جهرمی درباره اقدامات دولت در زمینه درمان مشکلات حوزه خودرو گفت: یکی از اقدامات دولت در این راستا درمان موقت و مسکن برای رفع ناترازی در حوزه تولید و عرضه خودرو است. روز گذشته در هیئت وزیران لایحهای تصویب شد که امکان ورود خودرو به شیوه سهلتری باشد؛ به نوعی که امکان واردات خودروهای کارکرده و واردات انفرادی مهیا شود تا ناترازی مقطعی و موقت را حل کند.
وی متذکر شد: البته این تصمیم، درمان کلی و دائمی صنعت خودرو نیست؛ چراکه برای حل دائمی باید افزایش تولید داشته باشیم که برای این امر هم سرمایهگذاری و برنامهریزی صورت گرفته است. سال گذشته تولید خودرو را از ۸۰۰ هزار تولید به یک میلیون و ۳۰۰ هزار رساندیم و امسال هم جهتگیری ما بر افزایش این میزان است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش تولید خودرو در هشت سال گذشته بیش از چهار میلیون خودرو کم داریم که عقب ماندگی گذشته به مرور جبران خواهد شد.
https://asrghanoon.ir/?p=60850
نظرات