گروه بین الملل عصرقانون: درباره ماجرای منع فرود هواپیماهای ایرانی در فرودگاه بیروت نواف سلام نخستوزیر لبنان در اظهاراتی چدید با اعلام نگرانی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی اظهار داشت: اسرائیل دولت لبنان را هشدار داده است که در صورت فرود هرگونه هواپیمای ایرانی در فرودگاه بینالمللی بیروت، احتمال بمباران این فرودگاه وجود دارد. این اظهارات به همراه اقدامات مشابه از سوی نیروهای داخلی، به بحثها و تنشهای منطقهای دامن زده است.
براساس گزارشهای خبری، این اقدام به نوعی عنوان بخشی از فشارهای اسرائیل برای محدودسازی حضور ایران در منطقه ارزیابی میشود. از سوی دیگر مردم لبنان، با محکوم کردن این تهدید، آن را نقض آشکار قوانین بینالمللی و در راستای تضعیف مقاومت اسلامی دانستهاند و دست از اعتراضات مسالمت آمیز خود برنداشته اند.
تحرکات داخلی و واکنشها: ارتش لبنان نیز به زعم خود برای کنترل شرایط و جلوگیری از هرگونه تجمع و اعتراض در فرودگاه دست به اقدامات گسترده امنیتی زده است. برخی از این اقدامات شامل دستگیری گسترده مردم معترض است که انتظار میرفت تجمعاتی در حمایت از پروازهای ایرانی یا علیه تهدیدات رژیم صهیونیستی برگزار کنند. همچنین طی چند روز گزارشهایی از تیراندازی گاز اشکآور به تظاهرکنندگان و برخورد شدید با مردم معترض منتشر شده است.
اما مقامات کشورمان به صورت قاطعانه این اقدام دولت لبنان را محکوم کرده و دخالت اسرائیل در امور داخلی لبنان را نشانهای از بحرانآفرینی در منطقه دانسته است. روزنامههایی چون المیادین، به نقل از تحلیلگران تأکید کردهاند که ایران ممکن است در پاسخ به این کارشکنی، از طریق دیپلماسی و فشارهای منطقهای، موضوع را دنبال کند.
به اعتقاد ناظران سیاسی، این نوع تنشها خطر نفوذ آمریکا و اسرائیل به دولت و نیروهای امنیتی لبنان را بیش از پیش جدی میکند. همچنین برخی کارشناسان معتقدند برای مقابله با این نفوذ، موارد زیر باید در اولویت قرار گیرند:
مقاومت دیپلماتیک و سیاسی ایران و گروههای همپیمان: فشار بیشتر بر دولت لبنان و جامعه بینالمللی برای جلوگیری از پذیرش نفوذ غربیها.
تقویت حضور مردمی و جنبش مدنی: حمایت علنیتر افکار عمومی داخلی لبنان از مقاومت در برابر استعمار نوین.
همکاری نیروهای همپیمان منطقهای: همافزایی بین ایران و جنبشهای مقاومت جهت مهار مداخلات غرب.
نظرات