به گزارش گروه بین الملل عصر قانون به نقل از اسپوتنیک، بسته بودجه موقت ۱.۷ تریلیون دلاری آمریکا در مجلس سنای این کشور تصویب شد. این بسته بودجه همچنین شامل کمک نظامی چند میلیارد دلاری به اوکراین است.
این بسته کمکی پیشنهادی با ۶۸ رأی موافق در برابر ۲۹ رأی مخالف تصویب شد.
بودجه موقت حدود ۱.۷ تریلیون دلاری برای سال مالی ۲۰۲۳، شامل ۸۵۸ میلیارد دلار بودجه دفاعی و همچنین ۴۵ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین است. سناتورها همچنین تدابیری را در نظر گرفتند که اجازه میدهد وجوه توقیف شده روسیه برای استفاده به اوکراین منتقل شود.
این بودجه موقت برای تبدیل شدن به قانون میبایست توسط جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تا روز جمعه امضا شود.
روز چهارشنبه نیز کاخ سفید با صدور بیانیهای اعلام کرد: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا دستور اختصاص کمک ۱ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین را صادر کرد. بر اساس سند منتشر شده از سوی کاخ سفید، جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده دستوری را برای تخصیص یک بسته کمک نظامی جدید به اوکراین به مبلغ یک میلیارد دلار امضا کرد.
در این بیانیه آمده است: براساس اختیاراتی که قانون اساسی و قوانین ایالات متحده به من به عنوان رئیس جمهور داده است… بدینوسیله این اختیار را به وزیر امور خارجه تفویض میکنم که تا سقف یک میلیارد دلار از بودجه تخصیص یافته به وزارت دفاع این کشور به منظور کمک به اوکراین تخصیص دهد.
در همین ارتباط، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز اعلام کرد: ایالات متحده ۱.۸۵ میلیارد دلار کمک نظامی دیگر از جمله سامانههای هوایی پاتریوت به اوکراین اختصاص میدهد.
پنتاگون پیش از این اعلام کرده بود که آمریکا از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن تا کنون دهها میلیارد دلار کمکهای نظامی به اوکراین کرده است.
با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، آمریکا و کشورهای اروپایی برای توقف پیشروی ارتش روسیه، ضمن اعمال تحریمهای شدید و پیاپی علیه مسکو، انواع تسلیحات نظامی در اختیار ارتش اوکراین قرار دادند که به گفته کارشناسان این مسئله یکی از عوامل طولانیشدن جنگ در اوکراین است.
لازم به ذکر است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) با اشاره به درخواست جمهوریهای دونباس برای کمک به آنها جهت رهایی از ظلم و ستم رژیم کییف، فرمان آغاز عملیات نظامی در اوکراین را صادر کرد.
حملات موشکی گسترده ارتش روسیه علیه زیرساختهای اصلی اوکراین در شهرهای مختلف پس از انفجار در پل کریمه در ۱۶ مهر آغاز شده و به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در نتیجه این حملات تاکنون نزدیک به ۴۰ درصد زیرساختهای انرژی اوکراین از بین رفته است.
نظرات