به گزارش گروه بین الملل عصر قانون «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان حین بازگشت به رُم بعد از سفر یک هفته ای خود به کانادا در جمع خبرنگاران اقدامات صورت گرفته در مدارس کلیسای کاتولیک علیه کودکان بومی کانادا را «نسل کشی» خواند.
به گزارش «واتیکانیوز»، رهبر کاتولیکهای جهان در پاسخ به سوال اینکه چرا در طول سفر به کانادا از کلمه «نسل کشی» استفاده نکرده، گفت: بله؛ من از این کلمه استفاده نکردم چون به ذهنم خطور نکرد. اما عذرخواهی کردم و این اقدام را نسل کشی می خوانم. من این که کودکان را از والدین شان جدا شده بودند و نیز تلاش ها برای تغییر فرهنگ، افکار و سنت و نژاد آنها به انجام رسید را محکوم می کنم.
وی حین حضور در کانادا نیز از بومیان این کشور به واسطه نقش کلیسا در آزار و اذیت های مرگبار کودکان آنها در مدارس شان عذرخواهی کرده بود. رهبر کاتولیک های جهان از واژه های شیطان اسفناک و خطای فاجعه بار برای همسان سازی فرهنگی اجباری بومیان کانادا در آن زمان استفاده کرد.
پاپ در بازدید از محل دو مدرسه سابق در ماسکواسیس واقع در ایالت آلبرتا، از حمایت مسیحیان از ذهنیت استعمارگرانه آن دوران عذرخواهی کرد.
رهبر کاتولیک های جهان همچنین خواستار تحقیق جدی در مورد این مدارس شد.
پاپ ۸۵ ساله پیش از این به هیئت های بومی که در اوایل سال جاری در واتیکان با او دیدار کردند، وعده چنین سفری را داده بود و در آنجا اولین باربابت این رسوایی عذرخواهی کرد.
سال گذشته میلادی، کشف سریالی گورهای دسته جمعی کودکان بومی در کانادا غوغایی در جهان به پا کرد و ماهیت اصلی دموکراسی غربی را برملا کرد.
کشف گورهای جمعی کودکان بومی یادآور فصلی تاریک و شرم آور از تاریخ کانادا است که طی آن، دولت این کشور کودکان اقوام بومی را در راستای ممنوعیت استفاده از زبان مادری، از خانواده و قبیله شان جدا می کرد و آنها را به مدارس شبانه روزی وابسته به کلیساهای کاتولیک و نزد خانواده های سفید پوست به فرزند خواندگی می فرستاد.
گزارشهای متعددی از سوء استفاده های جسمی، عاطفی و جنسی، از این کودکان منتشر شده است و اسناد موجود نشان می دهد که دانش آموزان این مدارس در معرض شیوع سرخک، سل، آنفلوانزا و سایر بیماری های مسری قرار داشتند و بسیاری جان خود را از دست می دادند.
نظرات