به گزارش گروه بین الملل در نوار غزه، ارتش رژیم صهیونیستی در یکی از هولناکترین جنایات خود با بمباران چادر خبرنگاران در کنار مرکز درمانی ناصر در شهر «خان یونس» دو خبرنگار را به شهادت رساند و ۸ نفر دیگر را زخمی کرد.
در این بین انتشار تصاویر زنده زنده در آتش سوختن شهید «احمد منصور»، خبرنگار فلسطینی در جریان این جنایت به سرعت در رسانههای منطقه و جهان بازتاب یافت.
«عبد شعث»، خبرنگار فلسطینی و شاهد عینی این جنایت که تلاشهایش برای نجات همکار شهیدش ره به جایی نبرد و دستانش نیز دچار سوختگی شد حتی نمی توانیم تصور کنیم که در این مکان چه جنایتی اتفاق افتاده است. آن روز به محض دیدن صحنه در آتش سوختن همکارم احمد، با اینکه اوضاع خطرناک بود و همه جا را شعلههای آتش فرا گرفته بود بطور غیرارادی شروع به کمک کردم. درمحل حادثه یک کپسول گاز هم وجود داشت که ممکن بود منجر به انفجار دیگری شود اما صادقانه بگویم، احساس میکردم اگر جای او بودم، و به کمک نیاز داشتم، چه کسی به کمک من میشتافت؟ به ویژه وقتی شاهد بودم که احمد در میان زبانههای سوزان آتش در حال سوختن است و راهی هم وجود نداشت که با آمبولانس تماس بگیرم و نجاتش دهم.
«محمد جوده»، یکی دیگر از شاهدان عینی جنایت خان یونس در تشریح لحظات این فاجعه می گوید: حدود ساعت ۲:۳۰ بامداد با صدای انفجار شدید شوکه شدیم و از ترس و وحشت به بیرون از چادر فرار کردیم اما در عین حال شاهد در آتش سوختن چادر همکاران بودیم که صدمات زیادی هم به همراه داشت. تعدادی از شهروندان و خبرنگاران در چادرهای کنار این چادر روی زمین افتاده بودند. ما در حد توان سعی کردیم به همکارانمان کمک کنیم و هر چه از مجروحان و شهدا را که میتوانستیم با خود منتقل کردیم. البته همه دنیا دیدند که همکارمان احمد منصور در مقابل چشم ما و صفحات تلویزیونی در حال سوختن است. ما هنوز نمیتوانیم این صحنه تلخ را هضم کنیم.
این حمله در ساعاتی رخ داد که خبرنگاران بعد از یک روز طولانی و خستهکننده از ارائه پوشش خبری آخرین تحولات باریکه غزه در حال استراحت بودند؛ خبرنگارانی که هفتههاست مرکز درمانی ناصر را ترک نکردهاند. هیچکس انتظار نداشت که آن چند لحظه آرامش به یک قتلعام تبدیل شود، چرا که موشک در وسط چادر افتاد و بدنهای خسته و قلمهای آزاد خبرنگاران را هدف قرار داد.
«محمد ابوشعر»، خبرنگار فلسطینی با تشریح جنایات رژیم صهیونیستی در حق خبرنگاران فلسطینی در خلال نبرد اخیر اظهارداشت: در طول ۱۸ ماه، اشغالگران ۲۱۱ نفر از همکاران خبرنگار ما را به شهادت رسانده است و دهها تن دیگر را نیز در خلال پوشش های رسانه ای و انجام وظیفه مجروح و زخمی کرده است.
وی ادامه داد: جنایاتی که اشغالگران به ارتکاب آنها ادامه میدهند تردیدی در عزم ما برای ادامه مسئولیتمان به عنوان خبرنگار ایجاد نخواهد کرد و ما را از افشای جنایات اشغالگران علیه مردم فلسطین باز نمیدارد؛ به ویژه که خبرنگاران هم بخشی جداییناپذیر از ملت فلسطین هستند که در معرض تمام رنجها، کشتارها، محاصره و گرسنگی بودند که ملت فلسطین متحمل شدند.
با شهادت این همکاران، تعداد شهدای خانواده خبرنگار از آغاز جنگ غزه، به بیش از ۲۱۰ خبرنگار زن و مرد افزایش یافت که اکثر آنها در حین انجام وظیفه حرفهای، جان خود را از دست دادند.
هدف قرار دادن مکرر خبرنگاران نقض آشکار قوانین بشردوستانه بینالمللی و نشاندهنده میل اشغالگران برای پنهان کردن حقیقت و خاموش کردن صدای رنج و آلام ملت فلسطین است.
https://asrghanoon.ir/?p=127771
نظرات