به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، مسعود ستایشی روز سه شنبه در شانزدهمین نشست خبری در دوران تحول و تعالی قوه قضاییه و در نخستین نشست در جمع اصحاب رسانه ابراز امیدواری کرد با دقت و شفافیت کامل در ظرف زمانی مقرر به نتیجه مطلوب برسیم.
وی ضمن قدردانی از اعتماد ریاست قوه قضاییه ادامه داد: پیش از این هفت سخنگوی مسلط، فرهیخته و با تعامل در این جایگاه حضور داشتند و امیدوارم بتوانیم پاسخگوی مردم در چارچوب قانون باشیم.
ستایشی با اشاره به سالروز آزادسازی خرمشهر اظهارداشت: حماسه آزادی خرمشهر حادثه بی نظیری در جهان بوده و این حماسه، حماسه مقاومت و آزادی است و موجبات سرافرازی و پایداری ملت ایران را فراهم آورد.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: خاطرات این روز فراموش نشدنی است و به این خاطرات باید یادکنیم و به فداکاریها و شجاعتها و مقاومتها تمسک جوییم، زیرا هر جا به مقاومت متمسک شویم، راهی جز موفقیت پیش رو نخواهیم داشت.
وی ابراز امیدواری کرد که در همه عرصهها در راستای تحقق مقاومت مقید باشیم و نتیجه موثر آن را دریافت کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه درباره چهارم خرداد و روز مقاومت اظهارداشت: این روز نماد افتخار مردم دزفول است.
ستایشی درباره پنجم خرداد روز نسیم مهر و حمایت از خانواده زندانیان گفت: تشکیلات قضایی به صیانت از خانواده زندانیان توجه خاص دارد، زیرا سرپرست خانواده در زندان است و دستگاه قضایی نمیخواهد که خانواده زندانیان دچار آسیب شوند.
ستایشی گفت: سازمانهای ذی مدخل با توجه به تأکیدهای ریاست قوه قضاییه باید نسبت به کرامت و حمایت از خانواده زندانیان را مدنظر قرار دهند.
سخنگوی قوه قضاییه اظهارداشت:در چند روز اخیر شهید بزرگواری را از دست دادیم و بازهم دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی ایران ذات شرربار خود را عیان کردند و موجب شدند تا عزیزی را که تجلی مقاومت بود از ما گرفته شوند.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: با قاطعیت، دقت و توجه ویژه کسانی که این ترور را انجام دادهاند به سزای عملشان میرسانیم، اما پیشگیری هم باید مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای مدعیان دروغین حقوق بشر هم پیامی دارم آنانی که مدعی مقابله با تروریسم هستند، بدانند در پیشگاه خداوند و جهانیان شرمنده خواهند بود، زیرا ملت ایران چهار دهه جنایات را دیده و این کوردلان تلاش میکنند حرکت ملت بزرگ ایران را متوقف کنند که هیچ گاه محقق نخواهد شد.
ستایشی با اشاره به حادثه آبادان گفت: طبق آخرین وضعیت این حادثه، متاسفانه تعداد ۱۰ نفر از شهروندان مقاوم آبادان در این حادثه فوت کردند و تعدادی نیز مصدوم شدند و قوه قضاییه این حادثه را تسلیت میگوید و با آبادانیهای عزیز همدرد است و براساس تأکیدهای مقامات قضایی وعده میدهیم هر که در این فرایند مرتکب جرم شده است بدون هیچگونه اغماض رسیدگی میکنیم البته فرایند پیشگیرانه برای دستگاههای متولی یک اصل است تا شاهد اینگونه حوادث ناگوار نباشیم.
مبادله جلالی منتفی است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره مسأله مبادله احمدرضا جلالی و گمانهزنیها برای تبادل احمدرضا جلالی و حمید نوری اظهارداشت: مبادله منصرف از آقای جلالی است.
ستایشی افزود: فرایند رسیدگی به اتهامات این فرد به پایان رسیده و حکم شرعی و قانونی صادر و پرونده در مرحله اجرای رأی و اجرای حکم در اختیار دادستانی است.
وی ادامه داد: موازین قانونی و حقوقی در حوزه داخلی و بین المللی در خصوص حمید نوری صورت نگرفته و جای اعتراض دارد.
سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: شرایط حمید نوری تحت تاثیر القائات گروهک منفور منافقین و با انگیزه سیاسی است و حتی حق دسترسی به وکیل را از وی سلب کردهاند در حالی که داشتن وکیل جزو حقوق مسلم در دادرسیها است.
ستایشی گفت: اکنون حدود ۲۰ روز است که تماس تلفنی آقای نوری را قطع کردند و بیش از دو سال وی را در انفرادی نگه داشتند و اجازه ملاقات ندادند.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: مبادلهای وجود ندارد؛ وضعیت حمید نوری وخیم است؛ چشمهای وی ناراحتی دارد. مظلومیت آقایان نوری و اسدی را باید تبیین کنیم و این موضوع وظیفه ذاتی ماست.
ستایشی اظهارداشت: سوال اینجاست که مدعیان و حامیان دروغین حقوق بشر کجا هستند؛ برای جامعه بین المللی متأسفم.
پرونده زنگنه در حال رسیدگی است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و شخص بیژن زنگنه وزیر سابق نفت اظهارداشت: این پرونده در دادگاه کیفری یک تحت رسیدگی قرار دارد و فرد مورد نظر در دادگاه حضور یافته و پرونده در حال رسیدگی است.
ستایشی همچنین در خصوص سفر گزارشگر سازمان ملل به ایران گفت: بعد از مدتها که گزارشگران مختلفی آمدند و نکاتی را به ناحق و به دور از حقیقت اعلام کردند شاهد این بودیم که هیأتی به ایران اعزام و به این نکته رسیدند و نکاتی را در حوزههای مختلف و بهداشتی اعلام و گزارش مبسوطی در حقانیت نظام ایران تدوین کردند.
حمایت از خانواده زندانیان
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دستگاه قضایی در حمایت از زندانیان و خانوادههای آنان، گفت: ۲۳۲ انجمن حمایت از خانواده زندانیان فعالیت دارند و یک هزار و ۲۶۵ میلیارد حمایت مالی انجام شده است.
وی افزود: علاوه بر انجمنها، کمیته امداد هم در این زمینه حمایت از خانواده زندانیان تلاش کرده است و در این زمینه بیش از ۴۷ هزار خانواده در سال گذشته مورد حمایت قرار گرفتند.
دادرسی اسدالله اسدی را غیرقانونی و ناعادلانه میدانیم
ستایشی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پیگیری ایران در رابطه با اسدالله اسدی گفت: بازداشت، تعقیب و صدور حکم جزایی این شخص جای سوال دارد.
وی ادامه داد: این شخص دیپلمات جمهوری اسلامی ایران است و براساس طراحی که از پیش تعیین شده بازداشت شده که مغایر با مقررات بین المللی است.
سخنگوی قوه قضاییه اظهارداشت: اعتراضات رسمی از طریق ایران مطرح شده و تذکرات مختلفی به بلژیک، اتریش و آلمان داده شده است.
ستایشی تصریح کرد: فرایند دادرسی اسدالله اسدی را غیر قانونی و ناعادلانه میدانیم، زیرا این شخص هم از ابتداییترین حقوق بی بهره است. نیابتی در این راستا داده شده و انتظار داریم تعویق رخ ندهد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر تخلفات قضات گفت: در مجموع ۴۲ سال خدمت خود آنچه دیدم و تجربه دارم، میتوانم شهادت دهم مجموعه اقدامات قضایی مبین وارستگی، شرافت و آزادگی است و ما نیروهای متدین و آگاه و باتجربه داریم و اقداماتی که در مجموعه قضایی انجام میشود برآیند تلاشهای همه همکاران قضایی است، اما اگر کسی مرتکب خلاف شود همه زحمات مخدوش میشود و البته هرکس کوچکترین تخلفی داشته باشد در مراجع قضایی و انتظامی با قاطعیت کامل برخورد قانونی میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده زنی (مونا حیدری) که توسط همسرش به قتل رسید و سر بریده او در انظار عمومی و تصاویر این واقعه در فضای مجازی به نمایش گذاشته شد، گفت: با توجه به اینکه اولیای دم فعلا مطالبه قصاص نکردند، پرونده در دادگاه کیفری ۲ در جریان رسیدگی قرار دارد.
ستایشی در پاسخ به سوالی درباره اجرای طرح مردمی سازی یارانهها که با اغتشاشاتی همراه بوده است آیا فرد یا افرادی بازداشت شده اند، گفت: اجرای هر طرحی مانند طرح تحول اقتصادی نیاز به زیر ساخت دارد و علیرغم تأکیدهای بسیار اجرای این طرح به تعویق افتاده بود و اجرای آن ممکن است عصبانیتهایی را به همراه داشته باشد.
وی افزود: با حضور مردم در صحنههای مختلف، قطعاً جایی برای این هنجارشکنیها وجود ندارد. اگر هم اغتشاشی بوده با حضور مردم به سرانجام مناسبی رسیده و اقدامات هم مطابق با موازین قانونی بوده است.
سخنگوی قوه قضاییه با تاکید بر لزوم اقناع و تبیین طرحهای مردمی اظهارداشت: البته بهترین حرکت برای پیشگیری از هنجارشکنی ها، تحقق جهاد تبیین است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات دستگاه قضایی در برخورد با احتکار گفت: رسیدگی به تخلف محتکران در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی قرار دارد و دستگاه قضا از اقدامات این سازمان حمایت میکند.
وی افزود: طبق آخرین آمار که از سامانه تعزیرات حکومتی دریافت شد از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت ۶۳هزار و ۶۵۱ فقره پرونده در تعزیرات حکومتی تشکیل شده است که درباره احتکار ۲ هزار و ۸۰۳ تن روغن، ۵۷۲ تن آرد، یک هزار و ۳۳۲ تن شکر و ۶۰۰ تن ماکارونی بوده است.
https://asrghanoon.ir/?p=5367
نظرات