به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، ملیحه سنجرانی، ضمن تبریک میلاد پیش روی حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن تصریح کرد: زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه سهم بسزایی در پیشبرد اهداف توسعهای دارند که میبایست تواناییهای آنان همپای مردان در موقعیتهای مدیریتی جهت برنامه ریزی هرچه بیشتر در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: این جمعیت سهم قابل ملاحظهای در سالمسازی و حفظ محیطزیست و حتی آموزش آن به نسلهای آینده دارند. نسلهایی که در دامان آنان رشد کرده تا جهانی بر مبنای توسعه را برای خود و آیندگان بسازد.
رئیس گروه آلودگی فلزات سنگین بیان کرد: حفظ محیط زیست از مهمترین اهداف اجتماعی کشورهای جهان برای نیل به توسعه میباشد. در دستور کار ۲۱ اجلاس سازمان ملل در سال ۱۹۹۲ بر رفع موانع مشارکت زنان، ارزیابی اثرات مشارکت زنان در برنامه محیط زیست و حل مشکل بیسوادی آنان و امکانات بهداشتی و اشتغال تاکید شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به نقش تربیتی زنان و مدیریت در خانه، آنان میتوانند برنامهریزان مهم اصلاح محیط زیست در خانه و محله باشند. زنان عامل اصلی انتقال فرهنگ محافظت از محیط زیست به نسل آینده هستند. کودکان از آغاز تولد شیوه فرهنگ زیستن و ارتباط با محیط را از مادر خود میآموزند.
سنجرانی بیان داشت: چنانچه زنان ما فرهنگ حفاظت از محیط زیست و قانونمندی اکوسیستم را به خوبی بشناسد میتوانند به خوبی این میراث معنوی را به نسل آینده منتقل کنند. زنان میتوانند نقش بسیار مهمی در تغییر الگوی مصرف و در نتیجه کاهش آلودگیهای محیط زیست داشته باشند.
وی تاکید کرد: من خودم در زاهدان متولد شدم و تا سال ۱۳۷۵ آنجا زندگی کردم. آن سالها آب در استان جیره بندی بود، بهنحوی که ما در هفته فقط ۲ بار آب شور شهری را به مدت ۲ ساعت آن هم در بین ساعتهای ۲ صبح تا ۴ صبح داشتیم. همه مردم شهر مخازنی را در پشت بامها نصب کرده بودند و در زمان مشخص باید بیدار میشدند و آب را برای طول هفته خود ذخیره میکردند.آب شیرین را جداگانه خریداری میکردیم.
وی بیان داشت: به خاطر دارم که حتی حمام رفتن را موکول میکردند به همین نیمههای شب حتی در زمستان. از آن سالها نقش مادرم بهعنوان مهمترین فرد در آموزش استفاده از منابع با ارزش در دسترس بسیار مهم بود و ناخودآگاه برای ما آب ارزشمند و همیشه در ذهنمان حک شده که در مصرف آب صرفه جویی کنیم.
رئیس گروه آلودگی فلزات سنگین تاکید کرد: در حال حاضر دختر ۵ سالهای دارم که از همان ابتدا به او یاد دادم که چطور آب رو استفاده کنه و شیر آب را باز نگه ندارد و در مورد مصرف برق میداند که نباید برق اضافه رو جایی که کاری نداریم روشن نگه دارد. در واقع بیشتر نگران آینده خودش و فرزندانش هستم که باید این منابع برایشان در دسترس و باقی بماند. با این حال اعتقاد دارم با انجام بسیاری از کارهای ساده و کاربردی مانند قطع مصرف پلاستیک، قطع مصرف دستمال کاغذی، تفکیک زبالهها در منزل، جمع آوری سر بطریها و … برای بهبود حال محیطزیست میتوان کاری هرچند اندک نمود.
وی افزود: اتفاقاً فرزندم به مسائل محیط زیست به شدت علاقه مند است و در خصوص آلودگیها، حیات وحش، تخریب محیط زیست و حتی محیط بانها (حامیان حیوانات) سوالات فراوانی می پرسد و برنامههای مستند محیط زیست و حیات وحش را دنبال میکند. به دلیل وظایف سازمانی که برعهده دارم مأموریتها و بازدیدهای متعددی از جمله بازدید از صنایع کشتی سازی، واحدهای اوراق کشتی، فرآیند لایروبی بنادر و اسکلهها و…… میروم که علاوه بر سختیهای زیادی که دارد اما در انجام دادن بهتر وظایف محوله نقش بسزایی دارد.
سنجرانی تصریح کرد: دخترم را از ۲ سالگی پیش پدرش گذاشتم و به مأموریت رفته ام و مادر شدن و وظایف مربوط به خانه هرگز دلیلی نشده است که خللی در وظایف سازمانی ام ایجاد شود. خیلی از همکاران خانم در چنین شرایطی هستند و وضعیت تأهل و فرزندانشان مانعی برای انجام وظایف این نیروهای عظیم و خلاق، که نیمی از صاحبان تفکر و اندیشه به شمار میروند، نمیشود.
رئیس گروه آلودگی فلزات سنگین گفت: اکنون که محیط زیست مورد تعرض و سلامت شهروندان در خطر قرار گرفته، بهره مندی از نقش آفرینی زنان، کار مدیران توانمند و عاقبتنگر است. اگر در گذشته در مورد جایگاه این موضوع تردیدی وجود داشت، امروزه شکی باقی نمانده که توسعه انسان محور بدون حفاظت از محیط زیست ممکن نیست و حفاظت از محیط زیست بدون حضور جدی زنان محقق نخواهد شد.
https://asrghanoon.ir/?p=99048
نظرات