به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون سید جواد ساداتینژاد عصر سهشنبه در نشست با کشاورزان خلخال اظهار کرد: ۳۰ درصد اشتغال استان اردبیل مربوط به حوزه کشاورزی است و ما وظیفه حمایتی از تولیدکنندگان و فعالان این عرصه را در ابعاد مختلف داریم.
وی تکمیل سدهای معیشتی را در مناطق مختلف استان اردبیل به ویژه خلخال و کوثر یادآور شد و تصریح کرد: ۲ سد معیشتی در شهرستان خلخال تا پایان امسال تکمیل و آماده بهرهبرداری خواهد شد که ۲۰ میلیارد تومان منابع برای تکمیل این پروژهها نیاز است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۳۰ سد معیشتی و استخر ذخیره آب در مناطق مختلف استان اردبیل در حال اجرا است که با مشارکت استانداری اردبیل و اعتبارات استانی سعی خواهیم کرد تا این پروژهها را در مدت زمان ۲ تا سه سال تکمیل کرده و آماده بهرهبرداری کشاورزان کنیم.
ساداتینژاد در مورد باغات شهرستانهای خلخال و کوثر افزود: سه هزار هکتار از باغات گردو در خلخال با مشکل سرمازدگی روبهرو هستند که با اجرای طرح سرشاخهکاری تلاش بر این است تا این باغات از سرمازدگی نجات پیدا کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در مدت سه سال و با اختصاص سالانه ۲ میلیارد تومان میتوان طرح سرشاخهکاری را به شکل کامل در باغات گردو انجام داده و حمایتهای لازم را از باغداران در کاهش تلفات سرمازدگی انجام داد.
ساداتینژاد به بهسازی باغات به گیوی نیز اشاره کرد و ادامه داد: با توزیع نهالهای یارانهدار مثمر تلاش بر این است تا باغات به گیوی نوسازی شده و امکان تولید در این بخش افزایش یابد.
افزایش ۲ برابری تولید گندم در استان اردبیل
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با حمایت دولت از کشاورزان به ویژه افزایش قیمت خرید گندم در استان اردبیل تولید تا ۲ برابر افزایش یافته است.
وی از پرداخت ۸۳ هزار میلیارد تومان منابع برای خرید گندم در کشور خبر داد و بیان کرد: برای سال آینده نیز با تعیین قیمت گندم، دغدغه کشاورزان را به حداقل رساندیم تا با اجرایی شدن کشاورزی قراردادی و رعایت الگوی کشت بتوانیم محصول استراتژیک گندم را به میزان کافی تولید کنیم.
ساداتینژاد در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در اکثر محصولات زراعی و باغی با افزایش ۳۰ درصد تولید محصولات روبهرو هستیم و تمام تلاش ما بر این است تا در سال زراعی جاری نیز رقم تولید در گندم، جو، دانههای روغنی و سایر بخشها را افزایش دهیم.
پرداخت ۱۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اظهار شرمندگی از دامداران و مرغداران تصریح کرد: با اجرای طرح مردمیسازی یارانهها دامداران و مرغداران با مشکلات جدی روبهرو شدند ولی بنده از همین جا به شرف دامداران و مرغداران درود میفرستم که برای رنگین کردن سفره مردم لحظهای از تلاش و کوشش دریغ نکردند.
وی گفت: با اصلاح قیمتها و مردمیسازی یارانهها بیشترین فشار را روی تولیدکنندگان دام و طیور شاهد بودیم ولی تلاش برای ارائه بستههای حمایتی در این حوزه است تا دغدغهها و نگرانیها در این بخش به حداقل برسد.
ساداتینژاد افزود: در کنار شرمندگی از مرغداران و دامداران سعی ما بر این است تا تولید و خرید محصولات را از فعالان این عرصه انجام دهیم به طوری که همچنان بانک عامل با پرداخت تسهیلات در کنار تولیدکنندگان است.
وی با قدردانی از زحمات زنبورداران در تأمین مواد غذایی با ارزش و مورد نیاز مردم خاطرنشان کرد: بانک عامل در سالجاری در پرداخت تسهیلات معجزه کرده به گونهای که تاکنون ۱۲۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی به فعالان بخش دام و طیور پرداخت کرده است.
ساداتینژاد در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در مقایسه با سایر بانکها، بانک کشاورزی با پرداخت تسهیلات سعی کرده تا در کنار فعالان بخش کشاورزی باشد و اخیراً نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفته تا پرداختیهای خود را انجام دهد.
وی بیان کرد: در قالب دامدار کارت تأمین نیازمندی دامداران و مرغداران به ویژه نهادههای مورد نیاز آنها در حال انجام است و ما سعی میکنیم سهمیه استان اردبیل را با توجه به اشتغال ۳۳ درصدی در بخش کشاورزی در این حوزه افزایش دهیم.
تأمین زمین و پرداخت تسهیلات را برای سرمایهگذاران انجام میدهیم
وزیر جهاد کشاورزی ضرورت جلوگیری از خامفروشی محصولات و توسعه صنایع تبدیلی را یادآور شد و ادامه داد: در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی آمادگی کامل برای همراهی و مشارکت با سرمایهگذاران را داریم و در این زمینه سعی بر تأمین زمین و تسهیلات مورد نیاز است.
ساداتینژاد با تفویض صد درصد اختیارات صدور مجوز برای سرمایهگذاران به استاندار اردبیل اظهار کرد: دیگر نیازی به استعلام و اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی نیست و استاندار اردبیل با همراهی رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان صفر تا صد صدور مجوزها را بر عهده دارد.
وی از تأمین زمین و پرداخت تسهیلات برای سرمایهگذاران در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی خبر داد و تصریح کرد: در همه حوزههای هفتگانه وزارت جهاد کشاورزی با یک مدیریت یکپارچه تلاش بر این است تا صدور مجوزها و اجرای طرحها سرعت بیشتری بگیرد.
ساداتینژاد گفت: منابع طبیعی و یا سایر دستگاههای زیرمجموعه جهاد کشاورزی حق تصمیمگیری مستقل را ندارند بلکه باید به شکل مدیریت یکپارچه صدور مجوزها انجام شود.
وی افزود: نمایندگان مجلس در تصویب بند «ت» تبصره هشت اختیارات بیشتری را به وزارت جهاد کشاورزی خواهند داد تا امکان حمایت همهجانبه از فعالان بخش کشاورزی فراهم آید.
وزیر جهاد کشاورزی در مورد گردشگری کشاورزی نیز خاطرنشان کرد: منطقه خلخال از مناطق مستعد و برجسته گردشگری کشاورزی است که با توافق اخیر با وزارت گردشگری امیدواریم توسعه طرحهای این حوزه را نیز در خلخال و کوثر شاهد باشیم.
نظرات