به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، رضامراد صحرایی در آئین رونمایی از طرح پویش ملی خوانش کتاب و تازههای نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: هر خواننده از یک متن، برداشت خود را دارد.
وی با اشاره به اینکه معنا تنها در متن نیست و به دانش پیشین خواننده هم مربوط است؛ گفت: خواندن اگرچه میتواند یک روخوانی ساده باشد اما در عمیق شدن فکر و معرفت خواننده اثرگذار است.
صحرایی با تاکید بر اینکه ما در حوزه نشر باید پویایی بیشتری داشته باشیم گفت: سرعت تحولات در جهان بسیار زیاد است و ما باید با این سرعت تألیف متناسب با آن را داشته باشیم. در کنار این مساله باید هویت ملی خود را هم گرامی بداریم. این هویت ملی ما پر از الگو و اسطوره است و موضوع مهم ما صحبت در خصوص این اسطورههاست و این وظیفه مهم کانون است.
وی با بیان اینکه تقویت مهارت نویسندگی از رسالتهای نهاد تعلیم و تربیت در آموزش غیر رسمی است گفت: هر کودک ایرانی قصهای دارد که میتواند با آن قصه رشد کند و اینکه او بتواند ادامه قصهاش را داشته باشد موضوع مهمی است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کانون باید برای بچهها قصه قهرمانان و اسطورههای ملی مان را بگوید گفت: دیگران با نامهای دیگر قهرمانان ما را به اسم خود روایت میکنند. رد آثار حافظ در نوشتههای شکسپیر وجود دارد و او بسیاری از آثار خود را بر پایه نوشتههای این شاعر شهیر ایرانی نوشته است. برای همین ما باید قصه خود را داشته باشیم و کودکان ما باید به این قصهها افتخار کنند.
وی با بیان اینکه بنا به گفتههای آقای علامتی ۱۰ میلیون جلد کتاب در کانون پرورش فکری وجود دارد گفت: اگرچه این عدد سراسر افتخار است ولی باید برای حداقل ۱۶ میلیون جلد کتاب برنامهریزی کنیم. ۱۵۰ عنوان کتاب جدید در کانون چاپ شده و ۳۵۰ عنوان کتاب هم تجدید چاپ شده است که نشان از عملکرد موفق کانون پرورش فکری کودکان است.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ملتی که کتاب خواندن در بین مردمانش رایج باشد آن ملت پویا است و این از افتخارات جمهوری اسلامی است که سالانه صدها هزار عنوان کتاب در آن چاپ میشود.
صحرایی خاطر نشان کرد: ما باید در حوزه نشر پویایی بیش از این داشته باشیم، سرعت تحولات در جهان خارج بسیار بالاست. در حوزه کتاب باید آینده پژوهی انجام شود و باید از اکنون اطلس کتابهای آینده را استخراج کنیم.
https://asrghanoon.ir/?p=93364
نظرات