دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران صبح امروز شنبه در حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی تسنیم پاسخ داد.
آخرین وضعیت ماهوارههای ایران در مدار و ماهوارههای درحالساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهوارههای آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیست فضا و اعزام انسان به فضا از جمله موضوعات مطرحشده در این مصاحبه است.
سالاریه درباره آخرین وضعیت ماهواره پارس۳ و ماهواره ناهید۲ به تسنیم گفت: ماهواره “پارس۳” در حال ساخت است و دقت تصویربرداری آن حدود دو متر خواهد بود که پژوهشگاه فضایی ایران بهروی آن کار میکند و اکنون در مراحل طراحی قرار دارد و انشاءالله بهزودی فرایند ساخت آن آغاز میشود.
سالاریه تصریح کرد: ماهواره “پارس۲” که انشاءالله در دهه فجر رونمایی میشود، دقت تصویربرداری زیر چهار متر دارد؛ این ماهواره یک ماهواره سنجشی است که تحت هدایت سازمان فضایی ایران و با مجموعه گروه فضایی صاایران در حال توسعه است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پارس۲ نیز همانند پارس با پرتابگر خارجی پرتاب خواهد شد، گفت: هنور تصمیمگیری نشده است.
رئیس سازمان فضایی ایران یادآور شد: بههرحال، این ماهواره یک ماهواره سنجشی است و باید در مدار خورشیدآهنگ قرار گیرد تا عملیات تصویربرداری انجام شود؛ با توجه به برنامهریزیها، پرتاب این ماهواره احتمالاً در سال ۱۴۰۴ یا کمی دیرتر انجام خواهد شد، بسته به بازه زمانی پرتاب که روی آن کار میشود.
سالاریه ادامه داد: اگر پرتابگر داخلی و ایستگاه فضایی ما آماده باشند، پرتاب بهصورت داخلی انجام خواهد شد در غیر این صورت، از پرتابگر خارجی استفاده میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران درباره ماهوارههای “طلوع۳” و “ظفر۲” که در صف پرتاب قرار دارند، متذکر شد: ماهواره “پایا” و “ظفر” نیز در شرف پرتاب هستند؛ این دو ماهواره قرار بود اوایل زمستان امسال پرتاب شوند.
سالاریه ادامه داد: با توجه به برنامهریزیها که پرتاب با استفاده از پرتابگر خارجی انجام شود و بهدلیل لزوم قرارگیری در مدار خورشیدآهنگ، این پرتاب بهعلت تأخیر پرتابگر خارجی، چند ماه به تعویق افتاده است.
وی تصریح کرد: ما این پرتاب را در نیمه اول سال ۱۴۰۴ انجام خواهیم داد و بهاحتمال زیاد، این پرتاب در اواخر بهار ۱۴۰۴ انجام خواهد شد.
https://asrghanoon.ir/?p=123816
نظرات