به گزارش گروه اقتصادی عصر قانون، علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در جمع خبرنگاران گفت: آنچه مشخص است با برنامه ریزی صحیحی که از ابتدای سال اتفاق افتاد و با پیش بینی شرایط برای سوخت رسانی و با برگزاری جلسات و مصوباتی که ابلاغ شد منجربه افزایش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون لیتری نسبت به سال گذشته سوخت تحویلی به نیروگاهها شد.
وی ادامه داد: با ذخیره سازی منظم سوخت در نیروگاههای کشور و همچنین انبارهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی صورت گرفت و با توجه به شرایط پیش آمده شرکت ملی پخش وارد میدان شد و تقریباً دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون لیتر نسبت به سال گذشته سوخت بیشتری به نیروگاهها تحویل داد. تا کنون ۱۴ میلیارد لیتر سوخت در نیروگاهها مصرف شده است که سوخت تحویلی به نیروگاهها ۱۴.۵ میلیارد بوده است ضمن آنکه ۱۰ درصد افزایش سوخت تحویلی نسب به سال گذشته وجود داشت در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی مصرف سوخت در نیروگاهها را نسبت به سال گذشته داشتهایم.
نژاد علی اضافه کرد: سرمای کم سابقهای در کشور تجربه کردیم به طوری که برودت هوا در برخی از منلطق به منفی ۲۸ درجه سانتیگراد رسید و این برودت هوا موجب افت شدید فشار گاز در انتهای خط لوله برخی مناطق شد و بیم عدم وجود گاز مایع وجود داشت که با تلاش شبانهروزی همکارانم در مجموعه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سراسر کشور و با تمهیداتی که از قبل برای سوخترسانی پایدار در زمستان در اقصی نقاط ایران شده بود، توانستیم در مواردی که در انتهای خطوط سراسری گاز، با افت فشار و قطعی گاز در روزهای اخیر مواجه شدیم، با توزیع بهموقع نفت سفید و گاز مایع، از مشکلات مردم بکاهیم.
وی ادامه داد: سوختهای مختلف در مناطقی که لازم بود اعم از نفت سفید و کپسول گاز مایع در اختیار مردم گرفت تا از سرمای زمستان در امان باشند؛ خوشبختانه با ذخیرهسازی و توزیع با برنامه و مطلوب سوخت مایع، هیچ گزارشی از تعطیلی واحدهای صنفی ناشی از نبود سوخت، تا امروز نداشتهایم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از قطع گاز تعدادی از جایگاههای عرضه CNG در نقاط مختلف کشور بهویژه استانهای شمالی بهمنظور کمک به حفظ فشار گاز شبکه خبر داد و گفت: تعطیلی تعدادی از جایگاههای عرضه CNG موجب شد در روزهای اخیر ۷ میلیون لیتر به میزان مصرف روزانه بنزین کشور افزوده شود.
وی ادامه داد: روزانه بهطور متوسط ۲۳.۵ میلیون مترمکعب گاز CNG جایگزین مصرف بنزین میشود که با توجه به اینکه مصرف بنزین در روزهای اخیر به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده است، اگر CNG را نداشتیم، در تأمین بنزین با چالش مواجه میشدیم و مصرف به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز میرسید.
نژادعلی با اشاره به اینکه هرساله مصرف بنزین در فصل زمستان کاهش پیدا میکند در حالی که در دیماه مصرف عجیب ۱۱۸ میلیون لیتر بنزین را در یک روز شاهد بودیم، گفت: هرساله در روزهای سرد زمستان شاهد کاهش مصرف بنزین بودیم اما نمیدانم امسال چه اتفاقی افتاده است که شاهد رشد عجیب مصرف بنزین در دیماه هستیم.
وی اضافه کرد: متوسط مصرف بنزین از ابتدای سال تاکنون ۱۰۳.۵ میلیون لیتر در روز بوده که رقم بسیار بالایی است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در خاتمه با اشاره به اینکه در سال ۹۷ به خود کفایی رسیدیم، اضافه کرد: در سال ۱۳۸۵، روزانه ۲۹ میلیون لیتر واردات بنزین داشتیم اما با تلاش متخصصان صنعت پالایش کشور، از سال ۹۷ که به مرز خودکفایی در تأمین بنزین رسیدیم، تا امروز واردات بنزین نداشتیم و امیدوارم با توجه مردم به مصرف بهینه سوخت در کشور، بتوانیم پایداری بین تولید و مصرف بنزین را حفظ کنیم.
https://asrghanoon.ir/?p=47131
نظرات