به گزارش گروه بین الملل عصر قانون، تهدیدات ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مبنی بر استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس، احتمال وقوع درگیری هستهای در جنگ اوکراین را افزایش داده است. از سوی دیگر مقاومت ساکنان کفرشوبا در جنوب لبنان در کنار همراهی نیروهای ارتش این کشور در برابر تلاش اشغالگران صهیونیست برای حرکت به سمت این منطقه، توجه تحلیلگران سیاسی را به خود جلب کرده است.
عبدالباری عطوان تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم درباره جنگ اوکراین نوشت: تصمیم نشست ناتو در لیتوانی در خصوص پیوستن یا عدم پیوستن اوکراین به ناتو، تعیین کننده سرنوشت جنگ در اوکراین خواهد بود چرا که پوتین به تازگی درباره استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس سخن گفته است.
پیام پوتین خطاب به آمریکا و ناتو مشخص است؛ جنگ اوکراین بعد از آن آغاز شد که این کشور بی طرفی خود را کنار گذاشته و قصد پیوستن به ناتو را داشت. بی شک هدف از حمله اوکراین علیه روسیه که با حمایت آمریکا و ناتو صورت میگیرد، محو کردن این کشور از نقشه و از بین بردن تمامیت ارضی روسیه یکبار برای همیشه است. بارها گفتهایم که پوتین وارد جنگ اوکراین نشده تا شکست خورده، از آن خارج شود بنابراین در استفاده از تسلیحات هستهای برای پیروزی در این جنگ، تردید نخواهد کرد زیرا شکست در جنگ اوکراین به معنی نابودی روسیه، مانند آنچه بر سر آلمان در جنگ جهانی دوم افتاد، است. نابودی روسیه به معنی نابودی تمام جهان است و آیا جو بایدن و رهبران تندرو اروپا، همین را میخواهند؟
روزنامه القدس العربی با اشاره به تنش مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی نوشت: مرزهای جنوبی لبنان شاهد درگیری میان عناصر اشغالگر صهیونیست و ساکنان منطقه کفرشوبا بود چرا که آنها به اقدامات اشغالگران در خاک برداری از این منطقه و تخریب آن، اعتراض کردند. نکته قابل تأمل، آمادگی نیروهای ارتش لبنان برای آتش گشودن در برابر نظامیان صهیونیست بود.
روزنامه العربی الجدید درباره سخنان بنیامین نتانیاهو نوشت: درحالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی از اهمیت تحقق صلح با کشورهای عربی دَم میزند، که نظامیان صهیونیست یک جوان فلسطینی را به شهادت رسانده و حملاتی را علیه دیگر فلسطینیها در کنار باختری انجام دادند. سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که این سخنان، با هدف انحراف افکار عمومی مطرح میشود و رژیم صهیونیستی همچنان به شهرک سازی ها ادامه میدهد.
روزنامه لبنانی الاخبار با تیتر «نبرد بیرون راندن اشغالگران از سوریه آغاز شده است» نوشت: از سالها قبل، سوریه و همپیمانان این کشور یعنی ایران و روسیه، لزوم به دست گرفتن کنترل تمام خاک سوریه به ویژه منطقه شرقی از سوی ارتش این کشور را جزو اولویتهای خود میدانند. نظامیان اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۱۵ به بهانه تشکیل ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش، در این مناطق حضور دارند.
نمیتوان اشغالگری آمریکا در شرق سوریه را از نیروهای کُرد که مسیر گسترش این اشغالگری را طی سالهای گذشته باز کردند، جدا دانست. نگاه رهبران سوریه به اشغالگران آمریکایی مانند نگاه آنها به نیروهای معارض این کشور نیست.
روزنامه لبنانی البناء با اشاره به تنش در مرزهای جنوبی این کشور نوشت: میهن ما در مرزهای جنوبی خود فریاد میزد و نیروهای ارتش در کنار مردم لبنان و در پشت آنها نیروهای مقاومت، در حالت آماده باش قرار داشتند. اشغالگران صهیونیست خود را برای جنگ از طریق ساخت یک دیوار حائل که هویت ملی لبنان را زیر سوال میبرد میکردند. لبنان در اوج درگیری بر سر کفرشوبا و العرقوب قرار دارد و دهها نفر در جریان این درگیریها مجروح شدند.
روزنامه سوری الثوره در مقالهای با تیتر «خلط مبحث، مأموریت بلینکن» نوشت: مسئولان آمریکایی هرازچندگاهی در سفرهای مشکوک با هدف انحراف افکار عمومی و مطرح کردن پروندههایی مانند پرونده هستهای ایران یا مسأله فلسطین، به منطقه می آیند. سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به منطقه نیز با همین هدف صورت میگیرد. ائتلافهای کنونی در جهان مانند ائتلاف قدرتمند ایران و روسیه و چین، باعث ترس و وحشت آمریکا شده و واشنگتن، این ائتلافها را تهدیدی برای منافع و حضور خود در منطقه میداند.
روزنامه یمنی المسیره با اشاره به سفر آنتونی بلینکن به عربستان نوشت: سخنان وزیر خارجه آمریکا، بیانگر مخالفت این کشور با توافقات گذشته است. آمریکاییها با حضور در عربستان، به دنبال سنگ اندازی در مسیر حل و فصل پرونده یمن هستند.
https://asrghanoon.ir/?p=68493
نظرات