سفر و حضور مسئولان در بین و متن مردم یکی از رفتارهای سیاسی و اجتماعی قابل تحسینی است که فاصله بین مردم و مسئولان را کم میکند و زمینه شناخت و درک مشکلات را از نزدیک فراهم میسازد.
این حضور و سفر مردمی مسئولان بهویژه رئیس جمهور یک سنت دیرینه در انقلاب اسلامی است که همواره رؤسای جمهور با حضور در استانها سعی کردند شنوای مشکلات مردم باشند.
این سفر رؤسای جمهور به خوزستان همواره معمول و متداول بوده است و بهطور مثال در دولت آقای روحانی که نخستین سفر خود را به خوزستان داشتند که در همان سفر بین مردم وعده دادند که ظرف یک هفته وضعیت آب شرب مردم مطلوب میشود که در نهایت این وعده ۸ سال بعد در دولت شهید رئیسی با افتتاح طرح آبرسانی غدیر محقق شد و چه در دولت شهید رئیسی که خوزستان کانون سفر و توجه رئیس جمهور بود که بیشتر از ۸ بار بهشکل عملیاتی و بدون تکلف و خالی از هر حرکت نمایشی در خوزستان و بین مردم و مطالبهگران و فرهنگیان حضور پیدا کرد.
دولت چهاردهم نیز بر همان سیاق گذشته طی دیروز و امروز در سفری یکونیمروزه در حرکتی قابل تحسین بههمراه ده وزیر و معاون وزیر در خوزستان حاضر شدند تا بتوانند از نزدیک مسائل را جمعآوری و برای حل آنها برنامهریزی کنند که اگر درست برنامهریزی سفر صورت میگرفت میتوانست زمینه جهش اقتصادی و فرهنگی خوزستان را فراهم کند.
نبود هماهنگی و برنامهریزی مناسب سبب شد در سفر دکتر پزشکیان حاشیههای بیحاصل بر متن دردمند نیازهای خوزستان غلبه کند، از قهر و اجازه ندادن به رسانههای محلی برای پوشش سفر تا نبود جزئیات برنامه سفر و تا حاشیههای حضور رئیسجمهور در سالن امام رضا(ع) و بینظمیهای در دیدار با نخبگان سیاسی!
اینکه چرا سفر پزشکیان درگیر حاشیهها شد میتواند عوامل مختلفی را داشته باشد که مهمترین علت آن را میتوان ضعف در برنامهریزی سفر عوامل استانداری خوزستان دانست که با وجود مشخص بودن سفر بیش از یک ماه پیش استانداری نتوانست به هماهنگی مناسبی با نهاد ریاستجمهوری برای جزئیات سفر برسد،
بهطوری که یک ساعت قبل از حضور رئیس جمهور اعلام شد که امکان پوشش رسانهای برای خبرنگاران فراهم نشده است حال آنکه از یک ماه پیش خبرنگاران نامنویسی و استعلام شده بودند.
پررنگی مسائل انتصابات در استان و قومیتی کردن این انتصابات در استان از سوی فعالان ستاد پزشکیان و نابلدی سیاسی مدیریت استان در تنظیمگری این واکنشها باعث شد سفر رئیس جمهور از دریچه قومی و سهمخواهی قومیتی ارزیابی شود و برخی قومیتها شب پیش از سفر رئیس جمهور ترجیح دهند کمپین عدماستقبال از پزشکیان را استارت بزنند که این دلخوری و بیهماهنگی در نهایت در مهمترین برنامه مردمی پزشکیان در سالن امام رضای نفت خود را نشان داد و مردم با شعارهای مختلف از جمله «بیکاری بیکاری» مانع از نظم در سخنرانی رئیس جمهور شد.
انتظار مردم خوزستان این بود که در این سفر همچون ۸ سفر استانی شهید رئیسی، مناطق محروم مانند کوتعبدالله، اندیکا و… در سفر دیده شود که مناطق محروم و نیاز به دیدهشدن در سفر استانی رئیس جمهور و هیئت همراه دیده نشد،
این در برنامه وزرا و معاونان نیز پررنگ بود و تقریباً غیر از وزیر جهاد کشاورزی و بهداشت و آموزش و پرورش سایر روابط عمومی دستگاهها همکاریای در انعکاس رسانهای و جزئیات سفر نداشتند و معلوم نبود وزرا چهزمانی وارد استان میشوند و چهبرنامهای را دنبال خواهند کرد!
از سوی دیگر گویی برخی وزرا و معاونان ریاستجمهوری پیش از حضور در استان از جزئیات مسائل خوزستان بیاطلاع بودند و مسائلی از سوی این افراد بهعنوان درخواست مردم خوزستان مطرح میگردید که با واقعیات خوزستان همخوانی نداشت،
بهطور مثال انداختن مشکلات مردم گردن تحریم از سوی معاون روستایی رئیسجمهور تا اعلام نگرانی وزیر نیرو از تأمین برق در تابستان برای خوزستان تا طرح مسئله کودکهمسری از سوی معاونت زنان رئیس جمهور نشان میداد واقعیاتها و ظرفیتهای اقتصادی، انرژی و فرهنگی خوزستان درست مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است.
در شرایطی این سفر برگزار شد که دو روز مانده به حضور دکتر پزشکیان در استان، مدیریت استان معاونت عمرانی خود را که مهمترین معاونت اوست و طی یک ماه گذشته تمامی جزئیات سفر را هماهنگ کرده بود بهدلایل سیاسی برکنار و فردی دیگر را منصوب کرد که این نابلدی سبب شد طرحهای عمرانی مورد غفلت قرار گیرند که یک انتصاب میتوانست حداقل به بعد سفر موکول شود.
امید است با برنامهریزیهای دقیقتر و کاربردیتر و اجازهدادن به همه اصحاب رسانه از طیفهای مختلف و تدوین سازوکاری برای شنیدن صدای همه مردم در سفرهای پیشِرو استان خوزستان از مواهب سفر و حضور مسئولان بیشتر بهرهمند شود.
https://asrghanoon.ir/?p=124537
نظرات