گروه اقتصادی عصرقانون: حدود ۳ ماه قبل وزیر وقت اقتصاد ضمن ابلاغ مصوبات هشتاد و پنجمین نشست هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب کار از وزارت صنعت و معدن خواسته بود تا ظرف ۵۰ روز پلتفرمهای معاملات آنلاین طلا را تعیین تکلیف کند.
طبق این ابلاغیه که به امضای عبدالناصر همتی رسیده بود؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده با رعایت تشریفات قانونی و اخذ نظرات تمامی بازیگران و ذینفعان این حوزه، ظرف مدت ۵۰ روز دستورالعمل صدور مجوز سامانه معاملات آنلاین طلای آب شده و مصنوعات طلا و جواهر» را تدوین و برای تصویب در هیأت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار به دبیرخانه هیأت ارسال کند.
در مصوبه هشتاد و پنجمین نشست هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب کار تاکید شده بود: تا زمان بارگذاری پیوست مربوط مجوز جدید از درگاه ملی مجوزها صادر نمیشود.
پایان مهلت ۵۰ روزه صمت درباره مجوز سامانههای فروش برخط طلا
در همین خصوص رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار به تازگی اعلام کرده است، در جلسه اخیر هییت مقررات زدایی، مجوز سامانههای فروش برخط طلا که در هشتاد و پنجمین جلسه هیئت مقررات زدایی به آن پرداخته شده بود، باز هم بررسی شد و وزارت صمت که قرار بود در مدت ۵۰ روز پس از جلسه یک بهمن، ضوابط فروش برخط طلا را اعلام کند به این مصوبه عمل نکرد.
چرا پلیس به خرید و فروش طلای آنلاین حساس شد؟
سردار حسین رحیمی در خصوص سامانههای خرید و فروش طلای آنلاین اظهار داشت: اخذ مجوز این سایتها از سال ۹۹ شروع شده و اشکال قانونی ندارد یعنی افراد از طریق درگاه ملی صدور مجوزها درخواست مجوز فعالیت کردند و مجوز گرفتند اما آن چیزی که پلیس را حساس کرد و من حساس شدم روی این موضوع این است که وقتی رئیس مرکز امنیت اقتصاد دیجیتال ما گزارشی از وضعیت این سایتها به من ارائه دادند که بالغ بر ۸ میلیون نفر از این سایتها طلای آبشده خریدهاند و طلای آب شده عیار ندارد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا ادامه داد: مسئله بعدی در این زمینه این است که در اکثر این خریدها مردم در ازای پرداخت پول و خرید از یک گرم تا چند کیلوگرم طلا تنها یک پیامک دریافت کردهاند و سندی هم ندارند.
وی گفت: اوایل حتی ما نمیدانستیم چه تعداد از مردم از این پلتفرمها یا سکوهای عرضه طلای آب شده طلا خریدهاند و لذا با ورود جدی پلیس امنیت اقتصادی در این قصه حساسیت بقیه مسئولان جلب شد و در این راستا تاکنون بالغ بر ۲ تن طلای مردم را آوردیم در بانک کارگشایی و نگهداری میشود و البته هنوز هم من ما نمیدانیم چقدر طلا خریداری شده و این نشان میدهد هنوز یعنی این ضابطه درست نیست و در واقع سازوکار نظارتی درستی برای اینا طراحی نشده است.
سردار رحیمی تصریح کرد: امروز به سبب احساس مسئولیتی که در قبال مردم، سرمایه مردم و اعتمادی که مردم به این پلتفرمها داشتند، تلاش برای ساماندهی این فعالیت مجازی را شروع کردیم و من احساس میکنم اکنون در شرایط خوبی هستیم یعنی برای افرادی که خرید داشتهاند جای نگرانی نیست و با جدیت هم این موضوع را دنبال میکنیم تا ساز و کار لازم برای اینها فراهم نشود حق ندارند کارشان را ادامه بدهند.
https://asrghanoon.ir/?p=128586
نظرات