به گزارش گروه سیاسی عصر قانون حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز شنبه در «بیست و نهمین آیین تکریم از خادمان قرآن کریم» با اشاره به تلاشها، ابتکارات و خلاقیتهایی که در برگزاری نمایشگاه امسال قرآن کریم در راستای ارائه جلوهای از کارهای نو در ترویج معارف قرآنی به کار گرفته شده، از همه خادمان قرآن کریم که عمر خود را صرف ترویج قرائت، فهم و معارف قرآن کردهاند، قدردانی کرد.
رئیس جمهور در ادامه جمهوریت و اسلامیت را دو رکن اساسی جمهوری اسلامی برشمرد و با بیان اینکه مردم به رهبری امام خمینی (ره) به دنبال آن بودند که قرآن در متن زندگی آنها جاری شده و حکومتی بر اساس آموزههای قرآن تشکیل دهند، افزود: مردم به دنبال حاکمیت اسلام و آیات حیات بخش قرآن بر زندگی فردی و اجتماعی خود و عمل به این آیات بودند.
رئیسی با بیان اینکه ما سعادت بشر را در پرتو توجه و عمل به قرآن میدانیم و باور داریم آنچه در عالم پناه بشر بوده و سعادت او را در هر دو جهان تضمین میکند، آموزههای قرآن کریم است، اظهار داشت: کتاب کامل در کنار انسان کامل مدار هدایت بشر هستند و اساسا وجه اشتراک این دو هدایت بشر است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه شئون زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بینالمللی و شخصی انسان در پرتو قرآن به بهترین شکل قابل اداره است، گفت: قرآن کریم برای همه سوالها و مسائل زندگی انسان معاصر پاسخ مناسب دارد. با حرکت اجتهادی تمدنساز میتوان به همه مسائل و سوالات پیشروی انسان معاصر با ابتنای بر قرآن پاسخ مناسب داد.
رئیسی خاطرنشان کرد: در این عرصه علما و بزرگان ما در عرصه فقه و اصول کارهای بسیار ارزشمندی کردهاند، اما کارهای بسیاری نیز باید انجام شود. در پرتو تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای توجه به قرآن، امروز تعداد زیادی قاری، حافظ و افرادی تربیت شدهاند که ظرف وجود و فهم آنها با آیات قرآن پرورش یافته است.
رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: امروز ظرفیتهای زیادی برای فعالیت حوزه و دانشگاه در عرصه مفاهیم و آموزههای قرآنی وجود دارد و دولت و همه دستگاهها نیز مسئولیت و وظیفه جدی دارند که زمینه را برای بهرهمندی جامعه از ظرفیتهای هدایتی قرآن به خصوص در چنین ایامی که ایام ضیافتالله است، فراهم کنند.
رئیس جمهور در ادامه رمز وحدت و اتحاد در جامعه مسلمین را توجه به آیات نورانی قرآن کریم عنوان کرد و افزود: امروز رمز ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان توجه به قرآن است و این قلهای که امروز به نام مقاومت در غزه جلوهگر شده به پشتوانه قرآن و اعتصام به حبل الله از سوی مردم مظلوم و مقتدر غزه است.
رئیسی با بیان اینکه وقایع اخیر غزه در کنار صفحه نورانی مقاومت صفحهای تاریک و ظلمانی از جنایات رژیم صهیونیستی، آمریکا و دیگر کشورهای مدعی حقوق انسان است، افزود: وقایع غزه اثبات کرد آنچه تضمینکننده حقوق انسان است، قرآن کریم است نه مدعیان حقوق بشر که خود بزرگترین ناقضان حق انسانها هستند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تلاش مستکبران در «قرآنستیزی» و «معنویتستیزی» در جوامع بشری، اظهار داشت: این تلاشها قطعاً ره به جایی نخواهد برد چرا که توجه به قرآن و معنویت در سراسر جهان بویژه در کشورهای غربی و در میان نسل جوان رو به افزایش است و مهارشدنی نیست.
رئیسی توجه رو به گسترش مردم جهان به معارف دینی و فرهنگ اهل بیت(ع) را برای خادمان قرآن، مراکز قرآنی و دینی، پژوهشگران این حوزه و همچنین دولت مسئولیتآور عنوان کرد و گفت: با بهرهگیری از این ظرفیت عظیم ایجاد شده باید با تلاش مضاعف جامعیت قرآن کریم در پاسخگویی به همه نیازهای انسان امروز بیش از پیش روشن و برجسته شود.
رئیس جمهور ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در حوزه نشر و ترویج فرهنگ قرآنی بر ضرورت افزایش همکاری، همگرایی و همچنین پرهیز از موازیکاری و پرداختن به بخشهای مورد غفلت واقع شده تأکید و تصریح کرد: دولت توجه به قرآن در تمامی سطوح و شئون کشور را مأموریت و وظیفه خود میداند و آنچنان که بارها تأکید شده، بار دیگر به همه همکاران در دولت مردمی توجه به قرآن، معارف انسانساز آن و عمل به این آیات نورانی و شریف را توصیه میکنم.
در این مراسم همچنین با حضور رئیس جمهور منتخبان بیست و نهمین دوره تکریم خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران تجلیل شدند.
در حوزه حافظان، قاریان و مدرسان قرآن از محمدصادق زارعان، حافظ ممتاز و حائز رتبه های ملی و بین المللی در رشته حفظ قرآن کریم، خانم مائده ادیب زاده، حافظ کل قرآن کریم، داور، مدرس و پیشکسوت قرآنی، وحید مجتهدزاده، قاری ممتاز و دارای رتبه های متعدد ملی و بینالمللی قرآن کریم، حسینعلی شریف، استاد پیشکسوت قرآنی و مولف کتب مختلف آموزش قرآن و محمود لطفینیا، استاد، داور، قاری و مدرس پیشکسوت قرآن کریم تجلیل به عمل آمد.
در حوزه پژوهشگران قرآنی از مرتضی کریمی نیا، محقق، نسخه شناس و احیاکننده مصاحف کهن قرآنی، حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا، پژوهشگر و محقق قرآن کریم و عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تجلیل شد.
همچنین در حوزه نشر و رسانه از اسحاق ابراهیمی از فعالان برجسته حوزه چاپ و صحافی قرآن کریم و رحیم قربانی فعال با سابقه قرآنی و جواد صدیق از مدیران پیشکسوت فعالیت های قرآنی مردمی و در حوزه هنرمندان برگزیده قرآنی نیز از هادی کوه خضری، طراح و کاشیکار کتیبه های قرآنی مساجد و اعتاب مقدسه، علی اکبر اسماعیلی تبار، خوشنویس و کاتب برجسته قرآن کریم، خسرو روشن، خوشنویس و استاد نقاشیخط در حوزه قرآن و عترت، داریوش یاری، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما با فیلم های کوتاه و داستانی متعدد در حوزه قرآن و اهل بیت و جعفر دهقان، استاد و بازیگر پیشکسوت در نقش های اثرگذار فیلمهای متعدد قرآنی و ارزشی با حضور رئیس جمهور تجلیل شدند.
نظرات