گروه اقتصادی عصرقانون: قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور: «مدت زمان انتظار برای دریافت وام ازدواج خیلی طولانی است. مجلس میزان وام را افزایش داد اما در عین حال سقف تسهیلات تکلیفی را افزایش نداد یا اگر افزایش داد متناسب با افراد متقاضی افزایش نداد. مجلس باید سقف دریافت تسهیلات را افزایش دهد و حداقل باید ۴۰۰ همت را افزایش دهد.»
اما کاهش شدید تعداد وامهای ازدواج جوانان را در مسیر ازدواج با مشکلات بزرگی روبهرو کرده است. با وجود افزایش تقاضا، بانکها به بهانه کمبود منابع، تسهیلات قرضالحسنه را بهسختی اعطا میکنند. درحالیکه بسیاری از زوجهای جوان ماهها در صف دریافت وام ماندهاند، بانک مرکزی سیاستهای انقباضی خود را عامل اصلی میداند. این در حالی است که منابع قرضالحسنه در بانکها موجود است اما به درستی مدیریت نمیشود.
تمایل جوانان به ازدواج کاهش یافته است! اخیرا این گزاره نادقیق بهراحتی وایرال شد و دهها گزارش درخصوص آن منتشر و برخی آسمان ریسمان بافتند که جوانان نمیخواهند ازدواج کنند؛ ولی کمتر کسی درباره اثر وضعیت اقتصادی بر توان جوانان در تشکیل خانواده صحبت کرد. بسیاری از جوانان در شرف ازدواج، وقتی کاهلی دستگاههای مسئول در اجرای قانون و مشوقهای حمایتی را میبینند؛ دلسرد میشوند و میترسند به سرنوشت جوانانی دچار شوند که به سیاستها و وعدهها دلبسته و اعتماد کردهاند؛ اما ماهها در صف حداقلیترین حمایت دولتی برای دریافت وام ازدواج معطل ماندهاند یا به خاطر مانعتراشی بانکها دستشان از دریافت این تسهیلات قرضالحسنه کوتاه شده است.
چه زندگیها که در همان اوان و بهارش به خزان جدایی گرفتار میشود. در واقع به جز دهکهای بالای جامعه، برای بسیاری از اقشار متوسط و ضعیف ایرانی، سروسامان دادن جوانان بدون پشتوانه وام قرضالحسنه ازدواج، میسر نیست!
با وجود این، بررسیها نشان میدهد عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد وام و اعتبار پرداخت شده، بهصورت جدی افت کرده است
تازه اگر بخواهیم رقم تورم را از میزان تسهیلات پرداختی امسال کسر کنیم که عملکرد بانکها فاجعهبارتر میشود. بنابراین همانطور که از آمارها مشخص است، به هر بهانهای هم که شده رفتهرفته اوضاع پرداخت تسهیلات ازدواج بدتر میشود.
https://asrghanoon.ir/?p=128696
نظرات