گروه جامعه عصرقانون: پس از تشدید خاموشیهای بابرنامه و بیبرنامه در شهرستانهای اطراف تهران، خاموشیهای برنامهریزیشده از امروز به شهر تهران بازگشت و شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اطلاعیهای در خصوص خاموشیهای احتمالی شهر تهران صادر کرد.
متن این اطلاعیه بدین شرح است: “به اطلاع مشترکان شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ و شهروندان تهرانی میرساند آگاهی از برنامه خاموشیهای احتمالی شهر تهران بهطرق ذیل امکانپذیر است:
- مراجعه به سامانه هوشمند فوریتهای شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ بهنشانی www.tbtb.ir بخش اطلاعرسانی خاموشی
- مراجعه به وبسایت “برق من” و یا نصب و استفاده از اپلیکیشن “برق من”
- تماس با دستیار صوتی هوش مصنوعی سامانه ۱۲۱ از طریق شمارهگیری تلفن ۱۲۱ و شمارهگیری عدد ۴ پس از پخش پیغام خوشآمدگویی و پردازش اطلاعات
- استفاده از کد دستوری #۱۲۱*۵۰۰*.
شایان ذکر است تمامی ظرفیتهای ممکن بهمنظور مدیریت بار و توزیع مناسب انرژی توسط کارکنان خدوم شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ بهکار گرفته شده است، این شرکت ضمن قدردانی از صبر و بردباری و همراهی همیشگی مشترکان خود از تمامی شهروندان تهرانی درخواست دارد با حداکثر صرفهجویی در مصرف برق ما را در بهبود خدمات و توزیع عادلانه انرژی یاری کنند.”
قطعیهای برق ناشی از ناترازی مدیریتی است
علی اصغر باقرزاده نماینده مجلس شورای اسلامیگفت: درباره قطعیهای برق در این ایام سال باید گفت که این مسئله بیشتر از آنکه ناشی از ناترازی انرژی باشد، به علت ناترازی مدیریتی است.
نماینده مردم بابلسر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی، ما باید از نیروگاه برق آبی در تابستان بهره ببریم و از الان که فرصت داریم باید برای حل مشکل برق چاره اندیشی کنیم.
اقتصاد ملی در گرو تامین برق صنایع
توسعه کشور با رونق صنعت امکانپذیر است و نمیتوان تصور کرد که با توسعه دیگر بخشها همچون کشاورزی و خدمات، اقتصاد کشور رشد کند چراکه در منابع آبی محدودیت بسیاری وجود دارد و در بخش خدمات نیز به بخشهای مختلف دنیا متصل نیستیم.
برای توسعه اقتصاد کشور باید روی بخش صنعت و رونق آن حساب کرد که برای این امر حداقل باید برق به اندازه نیاز در اختیار صنایع قرار داده شود تا باعث توسعه شود، اما در شرایط فعلی حتی برای سر پا نگه داشتن صنایع فعلی نیز نمیتوانیم برق تامین کنیم.
بررسی آمارها نشان میدهد فقط در مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته حدود ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات، مصرف ما افزایش پیدا کرده، اما فقط توانستیم ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات ظرفیت ایجاد کنیم.
از همینرو حدود ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات ناترازی ما در برق افزایش یافته و نشان میدهد که بهجای پیشرفت درحال پسرفت هستیم.
اگر ناترازی برق بالا باشد، اما بهدلیل اهمیت صنایع، این کسری به بخش غیرمولد انتقال یابد مشکلی نیست، اما در کشور ما در زمان ناترازی اول بخش مولد یعنی صنایع با خاموشی مواجه میشوند و باعث میشود روزبهروز صنایع ضعیفتر شوند و رشد اقتصادی اتفاق نیفتد.
ارائه راهکارهای بلندمدت برای رفع مشکل ناترازی برق
در برخی از فصول سال ۹۰ درصد انرژی در بخشهای مختلف با گاز تامین میشود، در همین زمینه فرهنگسازی غلط یکی از عوامل مهمی است که درحال حاضر کشور را با ناترازی انرژی روبهرو کرده است.
مردم عادی شاید نمیدانستند سالها بعد ممکن است در موضوع گاز با کمبود مواجه میشویم، اما مسئولان و برنامهریزان وزارتخانههای مربوطه باید میدانستند که در قبال فرهنگسازی غلط برای استفاده از گاز بهجای سوختهای دیگر قطعا سالهای بعد با ناترازی مواجه خواهیم شد.
حالا که به اینجا رسیدهایم مجبور به استقاده از انرژیهای تجدیدپذیر هستیم و خوشبختانه در کشور منابع عظیم باد و خورشید وجود دارد. باید مدلهای اقتصادی طراحی شود که بخش خصوصی ترغیب به سرمایهگذاری در این بخش شود.
https://asrghanoon.ir/?p=128770
نظرات