به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، کارنامه و نتایج اولیه آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۲ از روز دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ در پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org منتشر شده است.
دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی (شماره ۲) این آزمون شامل شرایط، ضوابط و ظرفیت پذیرش رشتهها از روز چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ در پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش قابل دریافت است.
متقاضیان مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی میتوانند با مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی (دفترچه شماره ۲) و با توجه به نتیجه اعلام شده در کارنامه اعلام نتایج اولیه، حداکث ۱۰۰ کدرشته محل مورد نظر خود را استخراج و به ترتیب علاقه مرتب کرده و انتخاب کنند.
داوطلبان پس از اطمینان از صحت رشته محلهای انتخابی خود تا ساعت ۲۴ روز سهشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ فرصت دارند با وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری، شماره شناسنامه یا کد رهگیری که در پایان ثبتنام اولیه توسط سیستم به متقاضی داده شده است (درج این اطلاعات برای ورود به برنامه انتخاب رشته ضروری است) نسبت به ثبت کدرشته محلهای انتخابی اقدام کنند.
پس از تأئید نهایی رشتههای انتخابی توسط متقاضی، رسید توسط سیستم در اختیار وی قرار داده خواهد شد، در غیر این صورت انتخاب رشته آنان تکمیل نشده است.
امسال برای نخستین بار یک سهمیه مختص داوطلبانی که در حادثه آتش سوزی مدارس دچار سوختگی شده بودند اختصاص یافته است.
همچنین در مورد سهمیه رزمندگان و ایثارگران دو تغییر برای سهمیه ۵ درصد و اعلام رأی دیوان عدالت اداری درباره تعداد دفعات استفاده از سهمیه اعلام شده است.
سهمیه داوطلبان دچار سوختگی در حادثه آتش سوزی مدارس:
براساس ماده واحده مصوب جلسه ۱۶۲ مورخ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به داوطلبانی که دچار سوختگی حاد در حادثه آتش سوزی مدرسه شهید رحیمی درودزن استان فارس (در سال ۱۳۸۵) شده اند، سهمیهای مازاد بر ظرفیت در استان بومی داوطلب، به مدت دو سال در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اختصاص مییابد.
این داوطلبان برای استفاده از این سهمیه باید حدنصاب ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد کدرشته محل مورد تقاضا را کسب کنند.
داوطلبانی که حائز شرایط استفاده از این سهمیه هستند باید درخواست خود را به روش الکترونیکی که دربند ۱۸ صفحه ۲۱ دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲ توضیح داده شده است به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال کنند.
سهمیه رزمندگان و ایثارگران
با توجه به تصویب «قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۶-۱۴۰۰) در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ توسط مجلس شورای اسلامی، ماده ۹۰
این قانون علاوه بر ماده ۷۰ «قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به «قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)» سهمیه رزمندگان و ایثارگران در این آزمون اجرا و گزینش داوطلبان براساس این قوانین صورت میگیرد.
مطابق ماده ۶ آئین نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوبه جلسه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ هیئت وزیران، مشمولین سهمیه ایثارگر پنج درصد ظرفیت، ابتدا همانند سایر داوطلبان در سهمیه آزاد گزینش میشوند و در صورت عدم قبولی، با شرایط ایثارگران در سهمیه ایثارگر ۵ درصد و سپس در خالی مانده ظرفیت سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد گزینش میشوند.
داوطلبان شاهد و ایثارگر، برای بهره مندی از شهریه تحصیلی دانشگاهها (موضوع آیین نامه اجرایی ماده ۶۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران) نسبت به انتخاب دانشگاه و رشته به شرح زیر اقدام کنند:
الف) همه رشتههای مقطع ارشد دورههای نوبت دوم دانشگاههای دولتی تحت پوشش وزارتخانههای علوم و بهداشت.
ب) همه رشتههای مقطع ارشد با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی.
ج) همه رشتههای با آزمون گروه پزشکی دانشگاههای پردیس تحت پوشش وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی (پرداخت شهریه در سقف ریالی دانشگاه آزاد اسلامی).
سایر رشتهها، مقاطع و دانشگاهها که در این بند آورده نشده حائز شرایط بهره مندی از خدمات آیین نامه نمیشود.
داوطلبان باید شرایط و قوانین مربوط به سهمیه رزمندگان و ایثارگران در زمان ثبت نام را در دفترچه راهنمای ثبت نام مطالعه کنند.
با توجه به رأی هیات عمومی دیوان عدالت اداری بند ۲ مندرج در صفحه ۲۲ دفترچه راهنمای ثبت نام (شماره ۱) آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۲ حذف میشود.
در این بند آمده بود:
«براساس ماده ۴ آئین نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب جلسه مورخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ هیئت وزیران: «استفاده مجدد مشمولین پذیرفته شده در هر مقطع در آزمونهای سراسری و تحصیلات تکمیلی در دورههای شبانه (نوبت دوم) پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس بین الملل، خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دورههای شهریه پرداز از سهمیه مشمولین این آئین نامه در صورت انصراف از تحصیل علاوه بر ماده ۳ این آئین نامه حداکثر تا یکبار دیگر بلامانع است.»
بعبارت دیگر داوطلبانی که یکبار با استفاده از سهمیه در دورههای غیر روزانه پذیرفته شده اند در صورت انصراف میتوانند حداکثر تا یکبار دیگر برای پذیرش در رشتههای دورههای روزانه و غیر روزانه از این سهمیه استفاده کنند.
https://asrghanoon.ir/?p=67838
نظرات