به گزارش گروه سیاسی عصر قانون حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان که بهمنظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، در جمع خبرنگاران در خصوص نتایج این نشست گفت: در نشست فوقالعاده مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص وضعیت فلسطین هدف حضور کشورها و تمرکز بر رسیدن به یک پیام واحد و راهحل سیاسی بود، در این چارچوب علاوه بر سخنرانیهایی که رؤسای هیئتها و سفرای حاضر داشتند، به این توافق نظر رسیدند که قطعنامهای هم مجمع عمومی داشته باشد.
وی افزود: در حالی که به ساعتهای تصویب این قطعنامه نزدیک میشدیم، یکی از کشورهای غربی پیشنهادی را ارائه داد که حماس که یک جنبش آزادیبخش در فلسطین است، از آن بهعنوان یک گروه یا جریان تروریستی در قطعنامه نام برده شود. با تلاشهای زیاد و کار ارزشمند جمعی که همکاران ما در نیویورک انجام دادند، در نهایت در رأیگیریای که انجام شد این پیشنهاد آن کشور از حمایت لازم برخوردار نشد و در نتیجه قطعنامه پیشنهادی با حدود ۱۲۰ رأی مثبت به تصویب رسید و این یک پیام خیلی مهمی دارد که حماس یک جنبش آزادیبخش در فلسطین است و آنها در چارچوب مبارزه با اشغالگری عمل کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره موضوعات در دستورکار گفت: مهمترین مسئلهای که در دستورکار بود، ما یک طرح سیاسی را پیگیری کنیم و در مشورت با دبیرکل بتواند در چارچوب آن طرح برای توقف جنایات جنگی و نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه و کرانه باختری در فلسطین اقدام شود، این طرح بر ضرورت توقف فوری جنایات جنگی و حملات نظامی رژیم اسرائیل علیه فلسطین، ارسال گسترده کمکهای انساندوستانه بهاضافه توقف کوچ اجباری ساکنان غزه تمرکز دارد.
وی ادامه داد: در چارچوب این سه مؤلفه اصلی بین کشورهای اسلامی و با شخص دبیرکل اتفاق نظر داشتیم، دبیرکل هم قرار است فردا به منطقه سفر کند. ایدههایی برای اینکه چگونه میتوان از طریق سیاسی به راهحل رسید، مطرح است. بهجهت اینکه وضعیت کنونی و حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی شدت جنگ را افزایش داده است و اگر در آینده نزدیک راهحل سیاسی جایگزین نشود، هر آن احتمال وقوع هر حادثه غیرقابل پیشبینی در منطقه وجود دارد.
امیرعبداللهیان در خصوص تأثیر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل بر شورای امنیت گفت: اولاً اینکه ۱۲۰ کشور حمایت خودشان را از طریق این قطعنامه از فلسطین اعلام کردند، یک اتفاق مهم است. ثانیاً رد کردن اینکه از یک جریان آزادیبخش فلسطینی نباید بهعنوان یک گروه و یا حرکت تروریستی یاد کرد هم یک اتفاق خیلی مهم دیگری است که در صحن مجمع عمومی رخ داد.
وی اضافه کرد: قطعاً این بر قطعنامه پیشنهادی که از سوی برزیل مطرح است میتواند تأثیر بگذارد. مهمترین پیامی که قطعنامه مجمع عمومی برای مردم فلسطین دارد، حمایت از مردم مظلوم و مقاوم فلسطین است و تمرکز بر اینکه بایستی آتشبس انسانی برقرار و کمکهای انساندوستانه ارسال شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سؤال که “آیا با سفر دبیرکل سازمان ملل به منطقه شاهد توقف جنگ میباشیم؟”، اظهار کرد: فکر میکنم که مقدمات این کار در حال انجام است و امیدواریم که در آینده نزدیک شاهد یک تحول در مسیر این ابتکار سیاسی باشیم.
بیشتر بخوانید
نظرات