بر اساس اخبار منتشر شده در روزنامههای ترکیه، انتظار میرود در ۱۲ فوریه سال جدید پوتین به این کشور سفر کند.
پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و رویارویی با ناتو، این اولین سفر رییس جمهور روسیه به یکی از کشورهای عضو ناتو خواهد بود.
اردوغان یکی از معدود سیاستمدارانی است که هم با غرب و هم با مقامات کییف و مسکو گفتوگوی مستقیم دارد.
گفته میشود با توجه به ناکامیهای نیروهای مسلح اوکراین در تابستان و پاییز در جریان حمله متقابل و همچنین وجود بحران در تشکیلات نظامی-سیاسی کییف و کاهش قابل توجه کمکهای مالی و نظامی-فنی غرب، امکان پذیرش گفتوگو از طرف مقامات اوکراینی وجود دارد و ترکیه در این بین میتواند نقش موثرتری ایفا کند.
مسکو همیشه به سمت رویکردهای دیپلماتیک برای حل و فصل بحرانها متمایل بوده است و مقامات ترکیه بارها نگرش غرب به روسیه را در بالاترین سطوح نادرست توصیف کردهاند و حال این اتفاق میتواند نقش ترکیه به عنوان یک میانجی در بحران اوکراین را پررنگتر کند.
بنابراین، آنکارا احتمالاً به میانجی تبدیل خواهد شد که قادر به از سرگیری گفتوگوها و آغاز روند حل و فصل بحران اوکراین خواهد بود. میانجیگری در این سطح به اردوغان اجازه میدهد تا موقعیت خود را در داخل و در میان کشورهای عضو ناتو تقویت کند.
به طور کلی، روابط روسیه و ترکیه همچنان پیچیده و چندوجهی است و ماهیت آنها تا حد زیادی توسط منافع و استراتژیهای سیاست خارجی هر دو کشور تعیین میشود. دو کشور متعهد به همکاری در زمینههای مختلف و ارتقای روابط سودمند متقابل بر اساس احترام و درک متقابل هستند. بنابراین سفر پوتین به ترکیه و دیدار وی با اردوغان به توسعه گفتوگو بین دو کشور شتاب مثبت خواهد داد.