تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار برگزیده, اخبار مهم, بین الملل
شماره : 117817
تاریخ : 13 شهریور, 1403 :: 11:43
«هریس» و حمایت از رژیم صهیونیستی از منظری دیگر به نظر می‌رسد حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان متحد کلیدی واشنگتن، راهبردی‌تر از آن است که با تغییر رئیس جمهور و تکیه زدن کامالا هریس بر کرسی ریاست جمهوری، دچار خلل شود.

کامالا هریس معاون جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده یکی از نخبگان اصلی اجرایی دولت آمریکا است که مواضعش در موضوع منازعه فلسطینی – صهیونیستی به ویژه بعد از عملیات طوفان الاقصی و در پی آن حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه جالب توجه است. این مواضع به علاوه اظهارات برخی از کارشناسان موجب شده تا برخی از کارشناسان احتمال تغییر در سیاست‌های آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی را مطرح کنند.

کامالا هریس؛ دموکرات حامی رژیم صهیونیستی

کامالا هریس در ۲۰ اکتبر ۱۹۶۴ در اوکلند کالیفرنیا از مادری هندی و پدری جامائیکایی متولد شد. او تحصیلاتش را در دانشگاه هاروارد و کالج حقوق دانشگاه کالیفرنیا انجام داد. او در سال‌های ۲۰۱۱-۲۰۰۴ دادستان ناحیه سانفرانسیسکو بود و در سال‌های ۲۰۱۷-۲۰۱۱ به عنوان دادستانی کل کالیفرنیا انتخاب شد. هریس به عنوان یکی از اعضای حزب دموکرات، اولین معاون رئیس‌ جمهور زن و رنگین ‌پوست آمریکا محسوب می‌شود. او در ژانویه ۲۰۱۹ کارزار انتخاباتی خود را برای نمایندگی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا اعلام کرد اما در دسامبر ۲۰۱۹ ضمن پایان دادن به این کارزار، توسط جو بایدن به عنوان معاون‌ اول پیشنهادی معرفی شد.

کامالا هریس در سخنرانی سال ۲۰۱۷ در لابی آیپک خود را از پیشگامان حمایت از رژیم صهیونیستی و سیاست‌های آن معرفی کرد و این چنین اظهار کرد: «اولین قطعنامه‌ای که من به عنوان یک سناتور ایالات متحده از آن حمایت کردم، مبارزه با تعصبات ضد اسرائیلی در سازمان ملل بود.» او در سال ۲۰۱۶ منتقد حمایت اوباما از قطعنامه شورای امنیت بود که شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری را محکوم می‌کرد. کامالا هریس در سال ۲۰۱۷ و چند روز قبل از این که سناتورهای دموکرات نامه‌ درخواست توقف تخریب یک روستای فلسطینی در کرانه باختری را به رژیم صهیونیستی ارسال کنند، با نتانیاهو ملاقات کرد.

آیا ریاست جمهوری هریس، سیاست آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی را تغییر می‌دهد؟

بعد از کناره‌گیری بایدن و انتخاب هریس به عنوان نامزد اصلی دموکرات‌ها در کارزار انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده، این ایده در محافل سیاسی آمریکا مطرح است که سیاست خارجی هریس در برخورد با رژیم صهیونیستی متفاوت از بایدن خواهد بود. برخی معتقدند که در صورت پیروزی هریس بر ترامپ در انتخابات پیش روی، او سیاست‌های بایدن در موضوعاتی مانند حمایت از اوکراین در برابر روسیه، حمایت از تایوان در برابر چین و تلاش برای ایجاد ائتلاف بین‌المللی در برابر روسیه و چین به عنوان قدرت‌های اوراسیایی را حفظ می‌کند. اما نقطه افتراق هریس و بایدن در مورد رژیم صهیونیستی است. از این منظر هریس با وجود حمایت عمومی از سیاست‌های بایدن، اما با توجه به نظراتی که در جنگ کنونی غزه ارائه داده، احتمالا رویه دولت آمریکا در برابر رژیم صهیونیستی را تغییر خواهد داد. کسانی که چنین باوری دارند، برای تایید احتمال تغییر در سیاست‌های آمریکا، چند فاکتور را مطرح کرده‌اند:

مواضع هریس در مورد جنگ غزه

یکی از دلایلی که برای تغییر مواضع واشنگتن در قبال تل‌آویو مطرح می شود، مواضع هریس بعد از هفتم اکتبر است. المانیتور در گزارشی در ۲۳ جولای ۲۰۲۴ موضع هریس در مورد جنگ غزه را حاکی از تغییر احتمالی سیاست آمریکا بعد از بایدن دانست. دلایل این موضوع نیز غیبت هریس در جلسه سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اظهارات برخی از کارشناسان و اظهارات خود هریس در برخی از نشست‌ها عنوان می‌شود.

کلارک پژوهشگر مرکز سوفان معتقد است که مساله (رژیم) اسرائیل و غزه بیشترین میزان تفاوت بین بایدن و هریس محسوب می شود. دیوید ماکوفسکی، عضو اندیشکده واشنگتن نیز معتقد است که برخلاف اعضای دیگر تیم سیاست خارجی و دفاعی بایدن مانند آنتونی بلینکن وزیر خارجه، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی، لوید آستین وزیر دفاع و خود بایدن، هریس از هفتم اکتبر به سرزمین‌های اشغالی سفر نکرده است.

هریس در دسامبر ۲۰۲۳ گفت که (رژیم) اسرائیل باید اقدامات بیشتری برای محافظت از زندگی غیرنظامیان [در غزه] انجام دهد. او در عین توجه به موضع دولت بایدن مبنی بر این که (رژیم) اسرائیل پس از حمله هفتم اکتبر حق دفاع از خود در برابر حماس را دارد، نسبت به رنج گسترده فلسطینیان ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که قوانین بشردوستانه بین‌المللی باید رعایت شود. هریس در دیدار نوامبر ۲۰۲۳ با هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی به موضوع شهرک سازی در کرانه باختری و شهرک نشینان افراطی اشاره کرد. او همچنین در کنفرانس امنیتی مونیخ در فوریه ۲۰۲۴ اظهار کرد «به نظر من، صلح و امنیت برای آن منطقه برای مردم اسرائیل یا فلسطینی‌ها و مردم غزه بدون راه‌حل دو دولتی، نمی‌تواند وجود داشته باشد.»

احتمال اندک تغییر در سیاست‌های آمریکا؛ روابط تنگاتنگ هریس و آیپک

کامالا هریس در سخنرانی سال ۲۰۱۷ خود در لابی آیپک، درباره حمایتش از رژیم صهیونیستی این چنین اظهار کرد: «من به دلیل ارزش‌های مشترک، در کنار اسرائیل ایستاده‌ام. من معتقدم که پیوندهای بین ایالات متحده و اسرائیل ناگسستنی است و ما هرگز نمی‌توانیم به کسی اجازه دهیم بین ما فاصله بیندازد. پیوندهای ما ریشه در تاریخ مشترک‌مان دارد و با پیوندهای بین مردمان ما تقویت شده است.» او همچنین به گفته‌ای از شیمون پرز اشاره کرد که «برای موجودیت (رژیم) اسرائیل، ما به دوستی ایالات متحده آمریکا نیاز داریم.»

روابط هریس و آیپک بعد از سال ۲۰۱۷ به صورت تنگاتنگ دنبال شده است. او حتی زمانی که در سال ۲۰۱۹ م برخی از نامزدهای اصلی دموکرات در انتخابات مقدماتی ترجیح دادند از این لابی صهیونیستی فاصله بگیرند، با رهبران آیپک دیدار کرد. وی همچنین توسط یکی دیگر از گروه های لابی‌گری بزرگ طرفدار رژیم صهیونیستی به نام (DMFI) حمایت شد. هریس در دوره سناتوری خود، حمایت‌های گسترده‌ای را از لابی‌های صهیونیستی در مجلس سنا به عمل آورد. این واقعیت نشان می‌دهد که هریس مانند سایر مقامات آمریکا در ساختار دولت بازیگری تمام عیار در میدان منافع اشغالگران است.

راهکار دو کشوری بدون منافع فلسطینیان

هریس در سخنرانی‌های مختلف خود قبل و بعد از تصدی پست معاونت رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که «تنها راه حل مناسب برای مناقشه (رژیم) اسرائیل و فلسطین، راهکار دو دولتی است تا فلسطینیان و اسرائیلی ها در کنار هم در صلح و امنیت زندگی کنند.» او همچنین با حمایت از رویه معمول سیاست خارجی آمریکا اعلام کرد که «راه حل دو دولتی باید توسط خود طرفین نهایی شود».

حمایت از تداوم ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی

کامالا هریس معاون رئیس‌ جمهور آمریکا ‌در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان در ۲۷ آگوست در پاسخ به این سوال که «آیا رویکرد متفاوتی نسبت به بایدن در قبال جنگ اسرائیل و حماس خواهید داشت؟» ضمن تاکید بر لزوم دستیابی به توافق با فلسطینیان اعلام کرد که تعهد من به اسرائیل و حمایت از توانایی‌اش برای دفاع از خود واضح و غیر قابل تغییر است و سیاست ارسال سلاح ادامه خواهد داشت.

نتیجه

بعد از معرفی کامالا هریس به عنوان نامزد حزب دموکرات برای رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا، برخی کارشناسان در درون آمریکا با توجه به اظهارات وی، موضوع تغییر در سیاست‌های آمریکا در قبال اسرائیل را مطرح کردند. به نظر می‌رسد حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان متحد کلیدی واشنگتن، راهبردی‌تر از آن است که با تغییر رئیس جمهور دچار خلل شود. تداوم ارسال سلاح به سرزمین‌های اشغالی در حالی که سران رژیم اشغالگر بعد از عملیات طوفان الاقصی مخالف راهبرد دو دولتی هستند، معادله تهاجم – دفاع هریس را با مشکل مواجه می‌سازد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.