تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار مهم, سیاست
شماره : 120265
تاریخ : 25 مهر, 1403 :: 10:40
پرواز به ژنو از قلب بیروت؛هشدار به اسرائیل در سوئیس اجلاس ۱۴۹ اتحادیه بین‌المجالس جهانی با حضور هیئت پارلمانی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در این اجلاس حضور یافت و بر اهمیت همبستگی جهانی تأکید کرد.

 اجلاس 149 اتحادیه بین‌المجالس جهانی (IPU) از 22 تا 26 مهر در ژنو سوئیس با محوریت «استفاده از علم، فناوری و نوآوری (STI) برای آینده‌ای مسالمت‌آمیزتر و پایدارتر» برگزار شد. هیئت پارلمانی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در این اجلاس شرکت کرد.

قالیباف پیش از سفر به ژنو، به بیروت رفته و صدای مظلومیت مردم لبنان را به نمایندگان دیگر کشورها منتقل کند. این سفر که شخص قالیباف خلبانی آن را بر عهده داشت در شرایطی انجام شد که مناطق مسکونی اطراف بیروت تحت حملات جنگنده‌ها و پهپادهای رژیم صهیونیستی قرار داشتند. این حملات منجر به شهادت بیش از 2 هزار نفر از شهروندان، به ویژه در منطقه ضاحیه، شده است.

در اقدامی قابل توجه، قالیباف به محل بمباران اخیر رژیم صهیونیستی در قلب بیروت رفت. وی با خانواده‌های شهدا و مجروحان این حادثه تروریستی ابراز همدردی کرد و این اقدامش توسط رسانه‌های خارجی مستقر در لبنان پوشش گسترده‌ای یافت.

محمدباقر قالیباف , قالیباف در جمع خبرنگاران با اشاره به هدف سفر خود به بیروت، بیان کرد که حامل پیام رهبر انقلاب، مسئولین و ملت ایران به ملت لبنان است و تأکید کرد: «ما همواره کنار ملت و دولت لبنان هستیم و در شرایط سخت در خدمت آن‌ها خواهیم بود.» وی همچنین پس از ورود به لبنان، به دیدار نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت لبنان رفت و در این ملاقات بر تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم لبنان و غزه تأکید کرد. وی همچنین به سفرهای اخیر خود به تاجیکستان و ترکمنستان اشاره کرد و بر اهمیت این موضوعات تأکید کرد. محمدباقر قالیباف , رئیس مجلس سپس به دیدار نبیه بری، همتای لبنانی خود رفت و در یک نشست خبری مشترک شرکت کرد. در این نشست، قالیباف سلام مقام معظم رهبری را به ملت مظلوم لبنان ابلاغ کرد و تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در این شرایط سخت در کنار ملت و دولت لبنان و مقاومت خواهد بود. محمدباقر قالیباف , در پایان سفر به بیروت، رئیس مجلس اعلام کرد که عازم ژنو است تا در اجلاس رؤسای مجالس کشورهای دنیا (IPU) شرکت کند و پیام مظلومیت ملت لبنان و فلسطین را به جهانیان برساند.

قالیباف در سخنرانی‌های خود در ژنو، به شدت جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار آتش‌بس در غزه و لبنان شد. او همچنین بر اهمیت وحدت کشورهای اسلامی برای مقابله با این رژیم تأکید کرد و خواستار رساندن اقلام مورد نیاز به مردم جنگ‌زده شد.

محمدباقر قالیباف ,

نمایندگان پارلمان ایران نیز در کمیته‌های مختلف اجلاس نظرات خود را بیان کردند. شارلی انویه نماینده ایران در اجلاس IPU، تکیه بر لزوم تنظیم مقررات برای هوش مصنوعی تأکید کرد، در حالی که الهام آزاد به نقض حقوق بشر توسط رژیم اسرائیل اشاره کرد. محمود نبویان نیز پیشنهاد اخراج رژیم صهیونیستی از IPU را مطرح کرد.

در جریان سفر هیئت پارلمانی ایران به ژنو، نمایندگان ایرانی در هنگام آغاز سخنرانی نماینده رژیم صهیونیستی در نشست مجمع عمومی اتحادیه بین‌المجالس جهانی (IPU) سالن نشست را ترک کردند. پس از پایان نطق نماینده این رژیم، منوچهر متکی، رئیس شورای اجرایی بین‌المجالس مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین، خواستار اخراج این رژیم از نشست IPU شد و اظهار داشت: «با جنایاتی که در لبنان و فلسطین شاهد هستیم نباید به هیئت رژیم صهیونیستی وقت صحبت داده شود و آن‌ها باید از IPU اخراج شوند.»

هیئت پارلمانی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، با شش هیئت پارلمانی از کشورهای مختلف، از جمله الجزایر، امارات، زیمباوه، عراق، جمهوری آذربایجان،  ترکیه و همچنین با رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) دیدار داشت. محمدباقر قالیباف , محمدباقر قالیباف ,

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، سه‌شنبه شب 24 مهر 1403 در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد در تشریح دستاوردهای سفر خود به سوئیس گفت: «شهادت سیدحسن نصرالله و بعضی فرماندهان، ثُلمه بزرگی به همه ما وارد کرد، اما جبهه مقاومت با سرعت غیرقابل تصوری خود را بازسازی کرد که عملیات‌های شجاعانه آن‌ها را همه دیدیم.»

قالیباف همچنین خبر داد که سه قطعه کاشی متعلق به 800 سال قبل از میلاد مسیح را با خود از ژنو به ایران آورد. او با اشاره به اجلاس سالیانه بین المجالس جهانی (IPU) در ژنو افزود: «هر سال روسای پارلمان‌های جهانی در ژنو گردهم می‌آیند؛ تصمیم بر آن شد قبل از ژنو، سفری به بیروت داشته باشیم تا به مردم لبنان و غزه و مسئولان لبنانی و در یک کلام به جبهه مقاومت اعلام کنیم که مردم ایران و امت اسلامی حامی و پشتیبان ملت عزیز لبنان هستند.»

این سفر و مواضع هیئت ایرانی در اجلاس IPU نشان‌دهنده همبستگی و حمایت قوی جمهوری اسلامی ایران از ملت‌های تحت فشار و مظلوم منطقه است.

به طور کلی، محور اصلی مذاکرات هیئت ایرانی در این اجلاس، حمایت از مردم لبنان و فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی بود. این اجلاس به عنوان فرصتی برای ارتقاء همبستگی میان کشورهای اسلامی و تأکید بر حقوق بشر در برابر جنایات جنگی تلقی شد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.