تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار برگزیده, اخبار مهم, جامعه
شماره : 127401
تاریخ : 19 فروردین, 1404 :: 11:21
قطع برنامه‌ریزی شده برق به پایتخت رسید/ ضرر روزانه ۸هزارمیلیاردی فعالان اقتصادی توسعه کشور با رونق صنعت امکان‌پذیر است و نمی‌توان تصور کرد که با توسعه دیگر بخش‌ها همچون کشاورزی و خدمات، اقتصاد کشور رشد کند چراکه در منابع آبی محدودیت بسیاری وجود دارد و در بخش خدمات نیز به بخش‌های مختلف دنیا متصل نیستیم.

در حالی که خاموشی‌های موردی برق در نقاط مختلف کشور از 17 فروردین‌ماه آغاز شد و روز گذشته، مدیرعامل شرکت توانیر از عدم اطلاع‌رسانی به‌موقع نسبت به بروز خاموشی‌ها، عذرخواهی کرد؛ این خاموشی‌ها روز گذشته جنبه برنامه ریزی شده به‌خود گرفت و شرکت‌های توزیع نیروی برق در اغلب استان‌های کشور نسبت به صدور اطلاعیه‌های خاموشی و جداول زمان‌بندی شده اقدام کردند. از امروز 19 فروردین‌ماه نیز، خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده به تهران رسیده و شهروندان تهرانی می‌توانند در سامانه "برق من" یا سامانه هوشمند فوریتهای شرکت توزیع برق تهران بزرگ در سایت این شرکت، از زمان بندی قطع برنامه‌ریزی شده برق خود مطلع شوند.

اقتصاد ملی در گرو تامین برق صنایع

توسعه کشور با رونق صنعت امکان‌پذیر است و نمی‌توان تصور کرد که با توسعه دیگر بخش‌ها همچون کشاورزی و خدمات، اقتصاد کشور رشد کند چراکه در منابع آبی محدودیت بسیاری وجود دارد و در بخش خدمات نیز به بخش‌های مختلف دنیا متصل نیستیم. برای توسعه اقتصاد کشور باید روی بخش صنعت و رونق آن حساب کرد که برای این امر حداقل باید برق به اندازه نیاز در اختیار صنایع قرار داده شود تا باعث توسعه شود، اما در شرایط فعلی حتی برای سر پا نگه داشتن صنایع فعلی نیز نمی‌توانیم برق تامین کنیم. بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد فقط در مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته حدود ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات، مصرف ما افزایش پیدا کرده، اما فقط توانستیم ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات ظرفیت ایجاد کنیم. از همین‌رو حدود ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات ناترازی ما در برق افزایش یافته و نشان می‌دهد که به‌جای پیشرفت درحال پسرفت هستیم. اگر ناترازی برق بالا باشد، اما به‌دلیل اهمیت صنایع، این کسری به بخش غیرمولد انتقال یابد مشکلی نیست، اما در کشور ما در زمان ناترازی اول بخش مولد یعنی صنایع با خاموشی مواجه می‌شوند و باعث می‌شود روزبه‌روز صنایع ضعیف‌تر شوند و رشد اقتصادی اتفاق نیفتد.  

ارائه راهکار‌های بلندمدت برای رفع مشکل ناترازی برق 

در برخی از فصول سال ۹۰ درصد انرژی در بخش‌های مختلف با گاز تامین می‌شود، در همین زمینه فرهنگ‌سازی غلط یکی از عوامل مهمی است که درحال حاضر کشور را با ناترازی انرژی روبه‌‎رو کرده است. مردم عادی شاید نمی‌دانستند سال‌ها بعد ممکن است در موضوع گاز با کمبود مواجه می‌شویم، اما مسئولان و برنامه‌ریزان وزارت‌خانه‌های مربوطه باید می‌دانستند که در قبال فرهنگ‌سازی غلط برای استفاده از گاز به‌جای سوخت‌های دیگر قطعا سال‌های بعد با ناترازی مواجه خواهیم شد. حالا که به اینجا رسیده‌ایم مجبور به استقاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هستیم و خوشبختانه در کشور منابع عظیم باد و خورشید وجود دارد. باید مدل‌های اقتصادی طراحی شود که بخش خصوصی ترغیب به سرمایه‌گذاری در این بخش شود.

© 2025 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.