تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار برگزیده, اخبار مهم, جامعه
شماره : 128818
تاریخ : 17 اردیبهشت, 1404 :: 10:41
ماجرای خاک خوردن تجهیزات پزشکی چند میلیون دلاری/ احتکار خیانتکارانه چه علتی وجود داشته در جایی که زیرساختی برای نصب این‌ها وجود نداشته دستگاهی تخصیص بدهند که با ارز دولتی وارد مملکت شده و می‌توانسته به جای این دستگاه لوازم مصرفی استفاده یا دستگاه در جایی نصب شود که امکانات زیرساختی با توجه به جمعیت وجود داشت.

گروه جامعه عصرقانون: در خبرها آمده بود که دو دستگاه پت اسکن و آنژیوگرافی در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خاک خورده‌اند؛ در حالی که خیلی از مناطق کشور در حسرت استفاده از چنین تجهیزاتی برای خدمت بهتر به مردم هستند. نکته مهم در بلا استفاده مانده این قبیل تجهیزات سرمایه‌ای در انبار، واردات آنها با ارز دولتی است. علیرضا چیذری رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، گفت: پیرامون خبری که پت اسکن و آنژیوگرافی داخل انبار یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در شمال کشور انباشت شده و خاک می‌خورد تا نصب شود، انتقادات زیادی وارد است. وی افزود: باید توجه کنیم نظام سطح بندی باید کاملاً اجرا شود، اینها چندین میلیون دلار سرمایه مملکت است که می‌توانست در شهرهایی که امکانات زیرساختی برای آنها وجود دارد، نصب شود و استفاده کنند. چیذری با اشاره به انبار این تجهیزات در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی شمال کشور، گفت: معاون وقت توسعه، معاون وقت بهداشت و معاون وقت درمان دانشگاه مربوطه باید پاسخگوی عدم نظارت باشند. چه علتی وجود داشته در جایی که زیرساختی برای نصب این‌ها وجود نداشته دستگاهی تخصیص بدهند که با ارز دولتی وارد مملکت شده و می‌توانسته به جای این دستگاه لوازم مصرفی استفاده یا دستگاه در جایی نصب شود که امکانات زیرساختی با توجه به جمعیت وجود داشت. چیذری افزود: متأسفانه و شوربختانه همه این مسائل به دلیل عدم ثبات ارزش پول ملی به وجود می‌آید، ما باید برای حفظ و ثبات ارزش پول ملی بسترهای تصمیم گیری و رفاهی فارغ از ترس جهش‌های ارزی را ایجاد کنیم. رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، با اشاره به اقدام صورت گرفته در دانشگاه مربوطه، گفت: من نام این اقدام را «احتکار» می‌گذارم نه دوراندیشی چون قسمت‌هایی از کشور و شهرهایی که زیرساخت داشتند به این دستگاه‌ها احتیاج داشتند یا می‌توانستند هزینه این دستگاه‌ها را بابت پوشش همگانی بهداشت و درمان استفاده کنند. این یک خیانت است.

بحران تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها

موضوع کمبود تجهیزات و ملزومات پزشکی در مراکز درمانی به‌ویژه در بخش دولتی، باعث شده که در روند درمان و خدمت به بیماران، با مشکلات عدیده‌ای مواجه شویم؛ به‌طوری‌که مدیران بیمارستان‌ها هر‌روز فهرست بلندبالایی از کمبودهای اقلام مصرفی را به اداره کل تجهیزات پزشکی ارسال می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در‌حال‌حاضر بیشترین کمبودهای اقلام پزشکی مصرفی در بیمارستان‌ها مربوط به بیماری‌های قلبی-عروقی، مغزی و ارتوپدی است. روح‌الله مزینانی، مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، در واکنش به کمبود بیش از ۲۰۰ قلم تجهیزات مصرفی در بیمارستان‌ها گفته است که اعداد و ارقام مبهمی که درباره کمبودها عنوان شده است، نسبت به تنوع و تعداد ثبت ۳۷۸ هزار کد IRC تجهیزات پزشکی در کشور که ۲۴۰ هزار عدد آن مصرفی است، با نگاه منصفانه به فرض درست‌بودن نیز نسبت به تعداد کالاهایی که مدیریت می‌شود، عدد بالایی نیست. این ادعا در‌حالی مطرح می‌شود که حتی یک قلم کمبود کالای پزشکی مصرفی، می‌تواند جان بیمار را به خطر بیندازد. به‌طوری‌که اگر باتری قلبی نباشد، سلامت بیمار تهدید خواهد شد؛ بنابراین با گفتن این جمله که تعداد کمبودها چندان زیاد نیست، توجیه خوبی برای یک مقام مسئول در وزارت بهداشت نیست.

مشکلات فرسودگی تجهیزات بیمارستانی

فرسودگی تجهیزات فشار کاری زیادی بر کادر درمان وارد ساخته است. تجهیزات فرسوده و قدیمی ممکن است عملکرد درستی نداشته باشند، این موضوع می‌تواند به تشخیص‌های نادرست یا حتی بروز آسیب‌های بیشتر برای بیماران منجر شود. برای مثال، دستگاه‌های تصویربرداری اگر به خوبی کالیبره نشده باشند، تصاویر دقیقی ارائه نمی‌دهند و می‌توانند به تشخیص‌های اشتباه منجر شوند. همچنین امکان خرابی تجهیزات فرسوده در شرایط اضطراری وجود دارد و این می‌تواند جان بیماران را در معرض خطر قرار دهد. از سوی دیگر تجهیزات فرسوده ممکن است باعث افزایش زمان انتظار بیماران برای دریافت درمان شوند، زیرا خرابی‌ها و نیاز به تعمیر مداوم موجب اختلال در ارائه خدمات می‌شود. تجهیزات فرسوده نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر دارند که می‌تواند هزینه‌های بالایی را برای بیمارستان‌ها ایجاد کند. در برخی از موارد این هزینه‌ها در بلندمدت بیشتر از هزینه‌های سرمایه‌گذاری در تجهیزات جدید است.

© 2025 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.