تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : اخبار برگزیده, اخبار مهم, سیاست, فرهنگ و هنر
شماره : 131496
تاریخ : 26 تیر, 1404 :: 18:33
دروزی ها شیعه هستند؟ بسیاری ازدروزی ها در اسرائیل شهروندی اسرائیل را دارند و برخی از آنها ارتباط نزدیکی با مراکز قدرت اسرائیل دارند. اما در سوریه به دلایل سیاسی خاصی که وجود دارد وضعیت فرق می کند.

گروه فرهنگی عصرقانون:‌  دروزی ها یک اقلیت کوچک حدوداً یک میلیون و پانصد هزار نفری را تشکیل می دهند که عمدتاً در سوریه، لبنان، فلسطین و اردن حضور دارند. دروزی ها در سده ۱۱ میلادی از اسماعیلیه منشعب شدند و از مکاتب گنوسی و فلسفه نوافلاطونی تأثیر پذیرفته اند. آنها خود را موحد می دانند اما برخی ابهامات درباره آنها وجود دارد که باعث شده برخی مذاهب اسلامی دیگر، آیین دروزی و پیروان آن را به خروج از اسلام و بدعت گذاری در دین متهم سازد.
فرقه دروزیه که در حقیقت انشعابی از مذهب اسماعیلیه است، در اوایل قرن پنجم قمری و با حمایت‌های ششمین خلیفه فاطمی، «الحاکم بامر الله» در مصر به وجود آمد. از جمله رهبران این گروه، حمزة بن علی بن احمد زوزنی (خادم مخصوص الحاکم) و محمد بن اسماعیل نشتکین دروزی می‌باشند.
اما در واقع برخلاف باور عمومی مردم عادی، دروزی‌ها شیعه نیستند، اگرچه مذهب دروز از اسماعیلیه (یکی از شاخه‌های شیعه) منشعب شده است. دروزی‌ها حتی خود را مسلمان نمی‌دانند و آیین‌شان به دلیل باورها و آموزه‌های خاص و سری، از جریان اصلی اسلام متمایز است. 
به طور خلاصه:
  • دروزی‌ها از اسماعیلیه منشعب شده‌اند:
    این بدان معناست که ریشه‌های مذهبی دروزی‌ها به شیعه برمی‌گردد، اما در طول تاریخ، آیین دروز به سمت و سوی مستقل و متفاوتی از شیعه رفته است. 
  • دروزی‌ها خود را مسلمان نمی‌دانند:
    در حالی که ریشه‌های دروزی‌ها در اسلام است، آنها به دلیل تفاوت‌های عقیدتی و اعتقادی، خود را مسلمان نمی‌دانند. 
  • آیین دروز آیین سری است:
    آیین دروز دارای آموزه‌ها و باورهای مخفی است که دسترسی به آن‌ها برای عموم آزاد نیست. 
  • دروزی‌ها یک مذهب التقاطی هستند:
    آیین دروز ترکیبی از آموزه‌های اسماعیلی، فلسفه نوافلاطونی، عرفان اسلامی، و عناصر ادیان دیگر مانند مسیحیت، هندوئیسم و مزدیسنا است. 
  • از نظر فقهی، دروزی‌ها از فقه حنفی پیروی می‌کنند:
    با وجود ریشه‌های شیعی، دروزی‌ها در مسائل فقهی از فقه حنفی پیروی می‌کنند.

    جنبلاط رئیس فرقه دروزی هاست و به نوعی سوسیالیست است و به گونه ای کل طایفه هم باید گرایش سوسیالیستی داشته باشند و در معادلات لبنان امروز هم آدمی نیست که یک جهت گیری سیاسی مستقلی داشته باشد و بیشتر به منافع گروه خود می اندیشند و بست به منافع خود گاهی با حزب الله همراهی می کند و گاهی با گروه های دیگر و حتی گاهی با اسرائیلی ها همراه می شود. بسیاری ازدروزی ها در اسرائیل شهروندی اسرائیل را دارند و برخی از آنها ارتباط نزدیکی با مراکز قدرت اسرائیل دارند.

    اما در سوریه به دلایل سیاسی خاصی که وجود دارد وضعیت فرق می کند. مثلا در همین زمان که داعش پیدا شده نظر مثبتی به بشاراسد داشتند. چرا که داعشی ها اصلا اینها را مسلمان نمی دانند و معتقدند که اینها از علوی ها هم بدترند و هیچ گونه حق و حقوقی برایشان قائل نیستند فلذا در سوریه یک مقدرای وضعیتشان متفاوت است.

© 2025 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.