عاملی مطرح کرد؛نمیتوان با بدی معروف را ارائه کرد/نهی از منکر شرایط دارددبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در امر به معروف و هم در نهی از منکر با معروف باید عمل کنیم و نمیتوانیم با بدی معروف را ارائه کنیم و نمیتوانیم از منکر با بدی جلوگیری کنیم.
به گزارش گروه فرهنگی عصر قانون سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم تجلیل از بانوان فرهیخته در عرصه علم، فرهنگ و ورزش که به مناسبت عید سعید غدیر و همچنین هفته عفاف و حجاب برگزار شد، ضمن تبریک این ایام گفت: به برکت غدیر که منشأ تکمیل دین بوده بتوانیم مسیر زندگی خود را بر مبنای کتاب خدا و سیره پیامبر تنظیم کنیم و در این بازار پر هیاهو و هیجانات اجتماعی که نظامهای لیبرال ایجاد میکنند گمراه نشویم و بتوانیم مسیر درست و مستقیم را دنبال کنیم.
وی افزود: با ظهور صنایع ارتباطی جدید، ارتباط کشورها با یکدیگر همزمان شده است یعنی یکسری فرهنگها در درون هم تنیده شدهاند و خواسته یا ناخواسته فضای مجازی دسترسی برای رفتن به سمت سایر فرهنگها ایجاد کرده است. در این دسترسی به فرهنگها عمدتاً فضای فرهنگ غرب در میان ملتها حضور پیدا کرده که فرهنگ غرب باختهای زیادی در درون خودش در این سالهای اخیر داشته که این شکستها را به نوعی به دامنه اجتماعی سایر کشورها کشانده شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی از باختهای بزرگ فرهنگ و فلسفه فکری غرب جدید لیبرالیسم بوده که به تعبیر خودشان، یک بنیان باز بودگی دارد؛ به نوعی رها سازی جوامع از هر نوع قید و بندی را تئوریزه کرده است. در واقع این رها بودگی وقتی به نظام لذت طلبی وصل میشود، لذتی که به هر دلیلی میخواهد لذت باشد حالا لذت از طریق گم شدن انسان و یا لذت از طریق از بین بردن اراده انسان را جستجو میکند. کسی که مواد مخدر مصرف میکند از اراده خارج میشود و یا کسی که مشروبات الکلی مصرف میکند در یک سطحی از اراده خارج میشود و موسیقیهای تند و خشنی که فرد را به نوعی از حالت طبیعی خارج میکند و دچار گرفتاری رفتاری شده و یک هیجان اجتماعی میشود و به نوعی رها شدن از عقل و اراده را به دنبال میآورد.
عاملی اضافه کرد: آمدن فضای لذت طلبی که تبدیل به یک فلسفه فکری هم شده در کنار لیبرالیسم یک جامعهای را بوجود آورده که این جامعه به عنوان جامعه ضرر محسوب میشود؛ در واقع در فضای رها شده، سرمایه کیفیت زندگی سالم و پاک از دست میرود. این فضای جدید شکستگی زیادی برای جامعه بشری ایجاد کرده که ما هر روز درگیر یکی از آنها هستیم. امروز بحث حجاب و عفاف به عنوان یک موضوع مهم اجتماعی برای همه مسلمانان و مردم جهان یک مساله مهم است. چرا آمار طلاق افزایش پیدا میکند؟ چرا زن و مرد آن خصوصیت پایداری و وفاداری در خانه را به مرور زمان در بعضی از این فضاها از دست میدهند؟ چرا الگوی زندگی اساساً عوض میشود؟ چرا دچار بی الگویی میشویم؟ در واقع این فضای نظام لیبرالیسم و لذت گرایی انسان را دچار بی الگویی و پوچی گرایی و بی معنایی در مسیر زندگی میکند، یعنی مقصدی مورد هدف نیست و باری به هر جهت زندگی کردن به عنوان یک سبک زندگی بوجود میآید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه گفت: ما اگر بخواهیم واقعاً به این سوال پاسخ دهیم که آیا پدر و مادر نسبت به فرزندانش مسؤولیت ندارد؟ آیا خانوادهای هست که بگوید من نسبت به فرزندانم مسؤولیتی ندارم و نحوه زندگی کردن فرزندانم، اهمیت ندارد و آنها میتوانند هر طور میخواهند زندگی کنند؛ یعنی خودش باید انتخاب کند. آیا پدر و مادر برای تعلیم و تربیت فرزند وقت نمیگذارند وحساسیت ندارند که فرزند ما با چه کسی ارتباط دارد و در چه محیطی و چه تصویری را می بیند و در ارتباط با چه فلسفههای فکری قرار دارد؟ پاسخ روشن است. پدر و مادر نسبت به خود و فرزندان خود احساس مسئولیت میکنند.
عاملی یادآور شد: از طرف دیگر، آیا ما به عنوان یک انسان نسبت به هم نوع خودمان مسئولیت نداریم؟ ما شاهد بحران فرهنگی در جامعه هستیم. خیلی اوقات انسانها دچار بحران هدف و هدایت و سلامت میشوند. آیا هم نوع نسبت به هم نوع خود مسؤولیت ندارد؟ باز پاسخ روشن است، ما سوار بر یک کشتی هستیم و یا با هم نجات پیدا میکنیم و یا با هم غرق میشویم. پس نمیتوانیم نسبت به بحران سلامت یک فرد در جامعه بی تفاوت باشیم.
وی ادامه داد: البته این مسئولیت باید با روش درست، تدبیر و حکمت و با زبان نیکو ابراز شود. در امر به معروف و هم در نهی از منکر با معروف باید عمل کنیم و نمیتوانیم با بدی معروف را ارائه کنیم و نمیتوانیم از منکر با بدی جلوگیری کنیم. ما باید با زبان، رفتار و گفتار نیک دیگران را دعوت به مسیر و فرهنگ اسلامی کنیم و البته قبل از هرکس خود فرد آمر به معروف باید صاحب نفس پاک و عمل صالح باشد. ما باید به عنوان پیرو راه خداوند، در نشان دادن راه تلاش، کوشش، همراهی از جنس دلسوزیهای شهید سردار سلیمانی که مردم را فرزندان خود میدانست، یا دلسوزی از جنس نگاهی که رهبر معظم انقلاب نسبت مردم دارند و ایشان مردم را فرزندان خود میدانند، داشته باشیم.
استاد علوم ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به سبک زندگی غربی گفت: در غرب وقتی فرزند به سن قانونی میرسد پدر و مادر دیگر مسئولیتی در قبال آن ندارند و در واقع فرزند تشویق به رها شدن از خانه میشود. ولی ما در جامعه چنین مسیری را نمیرویم؛ پدر و مادر تا زمانی که نفس دارند، نسبت به فرزندان خود احساس مسئولیت دارند. از طرفی باید بگویم ما در چنین فضایی راهی جز امر به معروف و نهی از منکر با زبان تأثیر نداریم، البته با کسانی که به صورت سازماندهی شده و مهندسی شده طعمه برای انحراف جامعه ایجاد میکنند، قاطعانه باید برخورد شود. از نیروی انتظامی انتظار میرود با کسانی که برای گمراهی نسل جوان ما برنامه ریزی شبکهای میکنند قاطعانه برخورد کنند که این خواسته و مطالبه همه خانوادهها است. من معتقدم به هر خانواده ایرانی مراجعه کنید و از دغدغه اول آنها بپرسید پاسخ، داشتن فرزندان سالم، صالح و سعادتمند است. دوره ۶ سال اول تولد بهترین دوران تعلیم و تربیت است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.
وی افزود: به هر حال امیدوارم هوشیاری اجتماعی لازم برای همه ایجاد شود تا ما در درون خانواده بزرگ ایران اسلامی نسبت به اعضای خانواده محبت و دلسوزی داشته باشیم در واقع توجه به دیگران به خصوص جوانان منشأ سلامت و هدایت است. مساله نسل و توسعه نسل یک اصل اساسی است ما اگر نسلمان ادامه پیدا نکند دچار انقراض نسل میشویم. رشد منفی جمعیت در بسیاری از کشورهای غربی صدای از بین رفتن نسل آینده را میدهد. امروز باید از سقط جنینهای غیرقانونی حتماً جلوگیری شود. نیازمند تغییر اقلیم از فرهنگ لیبرال به فرهنگ اسلامی هستیم. تا زمانی که ما نیاییم در اقلیم فرهنگ اسلامی زندگی کنیم، دائماً باید مسائل را مانند شیشه خرد شده، تکه تکه ترمیم کنیم؛ در واقع ترمیم فرهنگ جامعه نیازمند هوشیاری اجتماعی است.
وی با بیان اینکه یکی از ظلمهای بزرگ نسبت به جمهوری اسلامی این است که کشور را به عدم توجه به حقوق زنان متهم میکنند، افزود: این در حالی است که در بعضی از رشتههای تحصیلی دانشگاهی نزدیک به ۷۰ درصد صندلیهایمان متعلق به خانمها است و امروز هیچ صندلی علم و فناوری در کشور نداریم که خانمها در آن حضور نداشته باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: از عرصههای سیاسی تا میادین علمی و افتخارات ملی، زنان حضور دارند و موفق هستند. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که متغیر اصلی ما تعلیم و تربیت و داشتن خانواده سالم است و در کنار آن باید توسعه داشت و در میادین اجتماعی حضور پیدا کرد.
عاملی در این مراسم از فاطمه دهقان نیر، پزشک عمومی که اخیراً در یزد با حضور مسئولانه در صحنه تصادف باعث نجات یک جوان شد، صدیقه آیتی فعال حوزه سلامت زنان و درمان ناباروری و الهه احمدی ورزشکار موفق و قهرمان قهرمانان در مسابقات بین المللی تیراندازی قدردانی کرد.