اجازه ندادیم سیستم مدیریتی دولت سیزدهم دچار انفعال شودوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه تلویزیونی «جهان آرا» به تشریح کارنامه یکساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت.
پبه گزارش گروه فرهنگی عصر قانون محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه تلویزیونی «جهان آرا» درباره کارنامه یکساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روالی که حوزه فرهنگ و هنر در دولت قبل پیدا کرده بود، به حالت انفعال در حوزه کنشگری رسیده بود. دلیلاش آن بود که بدنه اجرایی که در دولت حاکم است با نگاه رسمی نظام و سیاستکلی نظام دارای گسل بود.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: به عنوان مثال، در سیاستهای هنری و تولید آثار نمایشی دولت قبل معتقد به نگاه پسینی و نظارت حداقلی بود. اینکه نباید در حوزه فرهنگ دخالت کرد و جمله معروف جانلاک که در صحبتهای رئیس جمهور قبل دیده میشد که میگفت همه را به زور نمیتوانیم به بهشت ببریم.
وی افزود: در حوزه مجوزهای آثار نمایشی و کتاب، کاری کرده بودند که در دولت سیزدهم، با انبوهی از مجوزهایی روبرو بودیم که کار را دشوار کرده بود؛ مثلاً مجوز اکران یک فیلم سینمایی را داده بودند و نوشته بودند اصلاحات انجام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این دولت و در هر استان، شاخصترین چهرههای جبهه انقلاب فرهنگی، به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد انتخاب شده که تحولی جدی محسوب میشود. برنامه تحولی ۱۲۰ اقدامی وزارت ارشاد را همان ابتدا منتشر کردم که هر یک بازه زمانی دارند.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزارت ارشاد در مقابل برخی جریانها و سلبریتیها منفعل شده است، تاکید کرد: میخواستند با یک جریان رسانهای، سیستم مدیریتی دولت سیزدهم را دچار انفعال کنند ولی آیا این انفعال در انتصاب مدیران خود را نشان داد؟ گزارشی که درباره نقش زنان در سینما اعلام کردم، در دولت دوازدهم تهیه شده بود. قانون میگوید هیچ فیلمی بدون اکران در داخل، اجازه حضور در جشنوارههای خارجی را ندارد، هجمه وسیعی علیه این حرف به راه انداختند ولی جلوی آن ایستادیم.
وزیر فرهنگ درباره کارنامه یکسالگی خود گفت: وقتی به کارنامه کاری خود در یکسال گذشته نگاه میکنم، میبینم که از نقطه انفعال و وادادگی که در برخی از حوزهها بود، خارج شدیم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق قانون وظیفه تنظیمگری و مدیریت اجرایی نظام حکمرانی فرهنگی کشور را انجام میدهد.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: من vodها و شبکههای نمایش خانگی را به عنوان کار نوآورانه و فرصت میبینم. قبول دارم که بخش عمدهای از بخش نظارتی ما دچار مشکل است و باید اصلاحاتی در این زمینه صورت گیرد. من معتقدم که نباید جلوی تمامی شبکههای نمایش خانگی گرفته شود.
وی افزود: شبکه نمایش خانگی را یک فرصت کار دانشبنیان در حوزه فیلم و سینما میدانم ولی باید وضعیت موجود را اصلاح کنیم. به نظر من باید معیارهای واحدی بین نمایش در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی باشد نه اینکه یک نوع حجاب را در تلویزیون ببینیم ولی در سینما جور دیگری باشد؛ تدوین اصلاحیه آئیننامه نمایش به اتمام رسیده و در مسیر ابلاغ نهایی است.