تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : خبر برتر, سیاست
شماره : 19345
تاریخ : 31 مرداد, 1401 :: 14:45
نگاهی به دستاوردهای دولت سیزدهم به بهانه هفته دولت ؛ تابستان بدون خاموشی/ صیانت از صنایع مادر با تامین برق موفقیت در تامین برق کشور یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم محسوب می شود به نحوی که تا به اینجای کار تابستان بدون خاموشی را صنایع و مردم در خانه های خود پشت سر گذاشتند.

به گزارش عصر قانون-سرویس سیاسی؛ حوزه دولت: صنعت برق به یک صنعت ۲۴ ساعته و ۷ روز در هفته معروف است این به دلیل آن است که هرگز کشور بدون برق قابل تصور نیست. با وجود از کار افتادن نیروگاه‌های برق آبی به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی در سال‌های گذشته، همچنین با وجود آن که دولت های گذشته هیچکدام موفق به اجرای سیاستهای کلان انرژی و توسعه انرژی پایدار و پاک نشدند و شاید اراده‌ای برای این مسئله هم نداشتند.

شاهد آن بودیم که وزارت نیرو در یک دهه گذشته جزو بدهکارترین وزارتخانه های دولت بوده است، اما دولت سیزدهم با تلاش بی وقفه و تکیه بر تلاش و مسئولیت پذیری تک‌تک مهندسان صنعت برق کشور موفق شد تابستان ۱۴۰۱ را همزمان با هفته دولت به نحوی پشت سر بگذارد که با افتخار اعلام کند تا به اینجای کار تابستان بدون خاموشی سپری شده است .

دولت سیزدهم با اقداماتی که طی یک سال گذشته انجام داد موفق شد زمینه گذر بدون خاموشی از تابستان سال ۱۴۰۱ را در اولین سال دولت را فراهم کند. خوب است یادآور شویم فصل تابستان در سال‌های گذشته با کلید واژه «خاموشی‌های پیاپی» همراه شده بود که از اردیبهشت‌ماه شروع می‌شد و مشترکان صنعتی، کشاورزی و در نهایت مشترکان خانگی را دچار آشفتگی گسترده می‌کرد.

بر اساس اطلاعات موجود که در رسانه های رسمی کشور به کرات منتشر شد، خاموشی‌‌ها در سال گذشته در پنج مقطع زمانی یعنی انتهای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، اواسط خرداد، مرداد و در نهایت شهریورماه سال ۱۴۰۰ به ‌اندازه‌ای شد که حتی شاهد قطعی برق بخش خانگی به صورت چهار الی ۱۰ ساعت در روز بودیم.

بسیاری از صنایع واقع در شهرک‌های صنعتی و صنایع بزرگ کشور نیز شرایط بسیار دشواری را در آخرین سال دولت قبل پشت سر گذاشتند، برای مثال حتی برق بزرگ‌ترین واحدهای فولاد‌سازی کشور نیز در برخی بازه‌های زمانی به طور کامل و بدون برنامه اعلام شده قطع می‌شد تا وضعیت شبکه پایدار باقی بماند.

با توجه به این شرایط در سال گذشته، همه مردم در سال جاری انتظار خاموشی را می‌کشیدند به ویژه اینکه یکی از گرم‌ترین تابستان‌های یک دهه گذشته و رشد دما را شاهد بودیم.

با این وجود، شرایط تامین برق به هیچ عنوان مشابه سال گذشته به پیش نرفت. در بخش خانگی با وجود گذشته دو ماه از آغاز فصل گرم یعنی نیمه خرداد ماه، هیچ خاموشی ناشی از ناترازی را تجربه نکرده است.

علاوه‌ بر این میزان محدودیت برق صنایع کشور نسبت به سال گذشته ۲۶ و ۹ دهم درصد کاهش پیدا کرده و مشترکان بخش کشاورزی نیز ۴۴ درصد بیشتر از سال گذشته برق دریافت کرده‌اند. علاوه ‌بر این تامین برق مشترکان تجاری نیز ۲۳ و دو دهم درصد بیشتر از سال گذشته انجام شد.

نکته قابل توجه اینکه در بخش صنایع کلیه برنامه مدیریت مصرف در قالب برنامه از پیش تعیین شده انجام شد. به این معنا که امکان کاهش آثار منفی ناشی از مدیریت مصرف با اقداماتی نظیر تغییر شیفت و همپوشانی زمان برنامه مدیریت مصرف با برنامه تعمیرات تابستانی وجود داشته باشد.

توسعه ۶۰۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاهی

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، برنامه ارتقای ۳۵ هزار مگاواتی شامل ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه با محوریت دولت، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه با محوریت صنایع و ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به دولت ارائه شد. در قالب این برنامه مقرر شد تا توسعه ۶ هزار مگاواتی در سال اول دولت در دستور کار قرار گیرد.

نکته قابل توجه راجع به برنامه دولت در یک سال اول به عنوان افزایش ظرفیت ساخت نیروگاه آن است که رکورد ساخت نیروگاه در یک سال در کشور شکسته شده است.

بر اساس آمار، بیشترین آمار مرتبط با افزایش ظرفیت نیروگاهی در طی یک سال مرتبط با سال ۱۳۸۹ با توسعه چهار هزار و ۹۳۵ مگاواتی است اما در سال اول دولت سیزدهم رشد،۶ هزار مگاواتی واحدهای نیروگاهی سبب شد تا این رکورد با ارتقای ۲۳ درصدی به ثبت برسد.

جهش نیروی کار فعال در ساخت نیروگاه

در همین راستا، به استناد اطلاعات موجود در حال حاضر ۱۹ هزار و ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در ساختگاه‌های نیروگاهی کشور مشغول به کار هستند.

این آمار در حالی است که در آخرین روزهای دولت قبل، با وجود مشکلات عدیده مرتبط با خاموشی فعالان حاضر در مکان واحدهای نیروگاهی در حال ساخت دو هزار و ۹۸۰ نفر برآورد می‌شود.

این یعنی نیروی کار فعال در ساخت نیروگاه‌های کشور چهار و هشت دهم برابر شده و رکوردهای بی‌شماری نیز در زمینه ساخت نیروگاه به ثبت رسیده است. برای مثال در نیروگاه سمنان شاهد رکوردزنی شرکت مپنا در احداث یک واحد نیروگاهی در دنیا بودیم.

با توجه به شرایط مذکور ارتقای ۶ هزار مگاواتی زمینه جبران ۳۱ درصدی ناترازی برق را فراهم کرد و نقش ویژه‌ای در تامین برق پایدار بخش خانگی ایفا کرد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.