به گزارش عصر قانون ،دولت سیزدهم در کمتر از یکسال از سکانداریاش در قوه مجریه ۳۱ سفر استانی انجام داده، موضوعی که بیم و امید در آن بسیار است اما نکته قابل توجه رئیس جمهور ابتکارعمل در تحقق مصوبات سفرهای استانی است. در دورههای گذشته سفرهای استانی شاهد مصوباتی بودیم که صرفاً روی کاغذ بود رفت و آمد دولتها نیز محقق نشده بود اما رئیس جمهور در دولت سیزدهم عزم خود را جذب کرده تا هر آنچه در سفرهای استانی مصوب میشود به طور جدی عملیاتی شود.
«قرار نبود که از درد مردم بیخبر باشیم. قرار نبود مردم در فشارهای اقتصادی بیپناه بمانند. قرار نبود که از آمدن به میان مردم واهمه داشته باشیم...» این جملات بخشی از بیانیهای است که سید ابراهیم رئیسی در زمان ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از پشت تریبون ستاد انتخابات کشور قرائت کرد؛ در واقع رئیس جمهور پیش از آن که مسئولیت قوه مجریه را بر عهده بگیرد مستقیم به این موضوع اشاره کرده بود که هدفش از حضور در عرصه انتخابات چیست، پرچم همان اهدافی را بالا گرفت که مردم ایران در سال ۵۷ به خاطر آن انقلاب کردند.
حالا رئیسجمهور در آستانه یکسالگی ریاست جمهوریاش بنا دارد تا در طرحی جدی و مستمر بر عملکرد همه تیم و ستاد دولت نظارت کند موضوعی که هرگز به این شکل سابقه نداشته، شاید سابقه ریاست دستگاه قضا و تجربه جدیدی که ایشان از معضلات جامعه به عنوان رئیس دستگاه عدلیه داشتند موجب شده تا این چنین جدی و پیگیر برای حل مشکلات به طور ریشهای برنامه ریزی و اقدام کند.
سفرهای استانی رئیسجمهور با سفر به خوزستان آغاز شد. او ۵ شهریور یعنی تنها دو روز بعد از رای مجلس به وزیران پیشنهادی، سفر استانی خود را با استانی شروع کرد. شاید برخی بر این باور باشند که میشود از پشت میز و زیر کولر گازی هم مشکلات مردم در جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و. .. را حل کرد اما وقتی مردم روستاهای دوردست برخی استانها که حتی استاندار و فرماندار را هم ندیدند، رئیسجمهور را بدرقه میکنند آن هم در وسط توفان شن، درک میکنند که حضور یک مسئول عالی رتبه چه میزان میتواند به آنها امید بدهد و شاید کمترین کاری که این سفرهای استانی میکند، آماری از مصوبات ۳۱ سفر استانی همان طور که در جدولهای داده شده میبینید در ۳۱ استانی که رئیسجمهور در طول یک سال گذشته به آنها سفر کرده در مجموع بیش از ۳۵۴۰ مصوبه با اعتبار بیش از ۳۵۸ هزار میلیارد تومان به تصویب رسیده است.
در این بین خوزستان بیشترین اعتبار را در سفرهای استانی با رقم ۳۶ هزار میلیارد تومان به خود اختصاص داده و کمترین اعتبار هم به استان خراسان جنوبی با رقم دو هزار میلیارد تومان رسیده است. در این بین همدان با ۲۴۷ مصوبه، بیشترین مصوبات را دارد و ایلام با ۶۳ مصوبه کمترین مصوبات را. با این حال بیشترین مصوبات به امور زیربنایی و توسعه و تکمیل راهها اختصاص داشته است.
خوب است یادآوری کنیم بخشی از مصوبات سفرهای رئیس جمهور مربوط به تکمیل پروژههای نیمه تمام استانهاست. به طور مثال در همدان یک پروژه ۱۷ ساله قرار است به اتمام برسد و در قزوین هم پروژه نیمه تمام بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و احیای کارخانه کنتور سازی در دستور کار قرار گرفته است.
جدای از این، بخشی از این مصوبات هم در بودجه دیده شده اما برای تسریع و رفع مشکلات و هماهنگیهای اجرایی و ساختاری در این سفرهای استانی به تصویب میرسند. امیدهای سفرهای استانی طرح آب رسانی الغدیر در استان خوزستانی که معضل بیآبی دارد، کارخانه فولادسازی در خرمشهری که جوانان درد بیکاری دارند، طرحهای راه و شهرسازی، طرحهای وزارت نیرو (سه نیروگاه ۴۲ مگاواتی و انتقال آب از دریا)، طرحهای جهادکشاورزی که در سفر استانی به سیستان و بلوچستان تصویب شد و پیشرفت ۹۰ درصدی این طرحها (به گفته استاندار)، تسریع در روند واگذاری زمین برای طرحهای سرمایهگذاری در استان خراسان رضوی و فعال شدن بازارچههای مرزی نمونههایی از اقدامات دولت در استانهای محروم است که تمامی آنها نتیجه حضور میدانی رئیسجمهور است.
همچنین راهاندازی مجدد طرح فولاد میبد یزد و اختصاص هفت هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرحهای نیمه تمام در این استان، تصویب ۱۴ طرح با اعتبار ۳۸۶۸ میلیارد تومان در بخش کشاورزی گلستان، اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین، انتقال آب ارس به تبریز، برنامه ریزی برای حل مشکلات گمرکی منطقه آزاد ارس در سفر به استان آذربایجان شرقی، تنها نمونهای از تصمیمات و مصوبات دولت در سفر به استانها بوده است.