تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : بین الملل
شماره : 27534
تاریخ : 21 مهر, 1401 :: 11:04
نماینده سوریه در سازمان ملل: غرب بدنبال دامن زدن به جنگ اوکراین است نماینده دائم سوریه در سازمان ملل رویکرد خصمانه کشورهای غربی در قبال بحران اوکراین را زیر سوال برد.

به گزارش گروه بین الملل عصر قانون به نقل النشره، «بسام صباغ»، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل رویکرد خصمانه کشورهای غربی در قبال بحران اوکراین را نشان دهنده تلاش آنها برای دامن زدن به جنگ و حمایت از گروهای نازی توصیف کرد.

بسام صباغ همچنین با انتقاد از عملکرد و رفتار مجمع عمومی سازمان ملل در قبال بحران اوکراین گفت: «مجمع عمومی سازمان ملل شاهد سو استفاده آشکار برخی کشورهای غربی از جنگ اوکراین برای تأمین منافع ژئوپلیتیکی خود است. غرب با انتشار اطلاعات گمراه‌کننده، اتهامات نادرست و عکس‌ها و فیلم‌های ساختگی، قصد تضعیف حق طبیعی روسیه در دفع تهدیدات علیه امنیت مردم این کشور را دارد.»

سخنان صباغ در جریان شرکت و حضور او در نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای صدور قطعنامه مرتبط با جنگ در اوکراین صورت گرفته است. روز چهارشنبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای آن چه را که «تلاش برای الحاق چهار منطقه اوکراین توسط روسیه» عنوان کرد، محکوم کرد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه خود همچنین از کشورها خواست تا الحاق بخش‌هایی از اوکراین به روسیه را به رسمیت نشناسند.

در رأی گیری مجمع عمومی که روز چهارشنبه به وقت محلی نیویورک انجام شد، سه چهارم اعضا (۱۴۳ از ۱۹۳ کشور) از قطعنامه‌ای حمایت کردند که بر حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین در مرزهای بین‌المللی تاکید می‌کند.

«سرگی کیسلیسا»، سفیر اوکراین در سازمان ملل پس از رأی گیری بر سر قطعنامه سازمان ملل در حالی که در کنار سفیر آمریکا ایستاده بود، گفت: «این شگفت انگیز است.»

چهار کشور سوریه، نیکاراگوئه، کره شمالی و بلاروس همسو با روسیه به این قطعنامه رأی مخالف دادند. همچنین ۳۵ کشور دیگر از جمله چین، هند، آفریقای جنوبی و پاکستان به این قطعنامه رأی ممتنع دادند و دیگر کشورهای باقی مانده نیز رأی ندادند.

مسکو در ماه سپتامبر الحاق چهار منطقه دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا را پس از برگزاری همه پرسی به روسیه اعلام کرد.

رأی گیری مجمع عمومی درباره قطعنامه الحاق این مناطق به دنبال وتوی روسیه در ماه گذشته در مورد قطعنامه مشابه در شورای امنیت صورت گرفت.

«واسیلی نبنزیا»، سفیر روسیه در سازمان ملل، پیش از رأی گیری در مجمع عمومی گفته بود که این قطعنامه به شدت سیاسی شده و اقدامی تحریک آمیز به شمار می‌رود.

مجمع عمومی سازمان ملل پیش از این نیز در سال ۲۰۱۴ قطعنامه مشابهی را پس از الحاق کریمه به روسیه تصویب کرده و چنین الحاقی را رد کرده بود.

«گنگ شوانگ»، معاون سفیر چین در سازمان ملل گفت، چین به این قطعنامه رأی ممتنع داد زیرا معتقد نیست که این قطعنامه مفید است. وی گفت: «هر اقدامی که مجمع عمومی انجام دهد باید برای تنش زدایی اوضاع، از سرگیری زودهنگام گفت‌وگوها و پیشبرد راه‌حل سیاسی برای بحران باشد.»

© 2025 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.