معاون وزیر جهاد کشاورزی: سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید می شودمعاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: هم اکنون سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید می شود.
به گزارش گروه اقتصادی عصر قانون عباسعلی نوبخت روز سه شنبه در حاشیه بازدید از زراعت چوب در دهلران بیان داشت: تولید یک میلیارد اصله نهال در طول چهار سال در دستور کار است که در سطح کشور توزیع و با مشارکت مردم کاشت میشود.
وی گفت: به منظور تولید این نهالها از استانهای مختلف کشور بازدید و ظرفیت زیرساختها مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
وی بیان داشت: ۱۲۶ نهالستان منابع طبیعی در کشور با ظرفیت دو هزار و ۸۶۵ هکتار وجود دارد که سالانه در این نهالستانها ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید میشود.
نوبخت تصریح کرد: با توجه به توسعه زراعت چوب و مشارکت مردم در این زمینه در آینده نه چندان دور کشور از واردات چوب و کاغذ بی نیاز میشود.
معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استان ایلام را از استانهای پیشرو در تولید نهال دانست و گفت: این موجب شده این استان در این مورد نیز مورد توجه واقع شود و بازدیدها از نهالستانهای آن از جمله اهداف سفر به این استان بوده است.
نوبخت به زراعت چوب در عرصههایی از استان هم اشاره و افزود: این موضوع خوب جواب داده و با توجه به اینکه در کشوری نیمه خشک هستیم لذا توسعه کمی و کیفی زارعت چوب در دستور کار است و برای تحقق این مهم نیازمند مشارکت عمومی مردم هستیم.
وی به تلاش کارکنان منابع طبیعی برای توسعه عرصههای منابع طبیعی هم اشاره و گفت: این تلاشها با هدف کشوری سرسبز برای نسلهای آینده است و در این کار نیازمند حمایت و همراهی مردم هستیم و مشارکت مردم امری مهم برای تحقق این موضوع در سطح کشور است.
۴۰ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی است
رئیس سازمان منابع طبیعی کشور گفت: از سیزده اقلیم جهان یازده اقلیم در کشور ما وجود دارد و به همین خاطر ظرفیت تولید درخت در همه فصول در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به قانون برنامه و ممنوعیت بهره برداری از جنگلها افزود: توقف بهره برداری از جنگلها باعث شده که ما رویکرد خود را به سمت و سوی سطوحی که عرصه قابلیت چوب وجود دارد سوق دهیم و امروز شاهد فرهنگ زراعت چوب با مشارکت مردم در کشور هستیم و سالانه رغبت مردم به زراعت چوب بیشتر میشود.
وی وسعت کشور را ۱۶۵ میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۲۵ میلیون هکتار در معرض فرسایش آبی و ۴۰ میلیون هکتار هم در معرض فرسایش بادی قرار دارد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حوزه آبخیزداری به برنامه ریزی ها در سطوح یک میلیون هکتار بطور متوسط در سال اشاره و افزود: با توجه به دغدغه مقام وزارت و رئیس جمهور باید مقیاس فعالیتهای آبخیزداری را افزایش دهیم و برنامه ریزی لازم برای مطالعه و اجرای ۱۰ میلیون هکتار در سال برابر برنامه هفتم و هشتم فعالیت آبخیزداری در کشور انجام میشود.
وی گفت: در حوزه بیان نیز رویکردها با فعالیتهای مختلف در خصوص حفظ و احیا و توسعه عرصههای گیاهی در سطح مراتع در دستور کار است.