نماینده انگلیس افزود: «بر اساس شواهد ارائه شده توسط اوکراین و مقادیر قابل توجهی از گزارشهای منبع باز، دیدگاه ما روشن است: ایران پهپادهایی را به روسیه تحویل داده است که روسیه با آن غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی اوکراینی را هدف قرار میدهد و تحویل این پهپادها برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ درباره توافق هستهای ایران است.»
جیمز کاریوکی در ادامه گفت: «برخلاف روسیه، ما حمایت خود را از یک تحقیق بیطرفانه و کارشناسی توسط دبیرخانه سازمان ملل متحد، مطابق با مأموریت آن تحت قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کردهایم، بنابراین میتوان حقایق را به وضوح مشخص کرد. همانطور که اعضای شورا میدانند و همانطور که سایرین قبلاً به صراحت اعلام کردهاند، دبیرخانه سازمان ملل متحد ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ درباره ایران تحقیقات زیادی را انجام داده است که اخیراً در امارات و عربستان سعودی انجام شده است. بنابراین این کاملاً مطابق با رویه قبلی و عادی است. ادعای روسیه که ما در تلاش هستیم تا بر دبیرخانه تأثیر ناعادلانه بگذاریم، هم پوچ و هم ریاکارانه است. این روسیه است که در تلاش برای حفظ اطلاعات نادرست خود است که ابتدا به دبیرکل و اکنون به کل دبیرخانه فقط به خاطر انجام وظایفشان حمله کرد و این روسیه است که تهدید کرده است که اگر دبیرخانه آنطور که روسیه میخواهد عمل نکند، به همکاری با سازمان ملل پایان خواهد داد. این رفتار کشوری نیست که چیزی برای پنهان کردن ندارد. این رفتار یک قلدر است.»
انگلیس همچنین مدعی شد: «روسیه در تلاش است تا توانایی سازمان ملل برای نظارت بر اجرای قطعنامه کلیدی منع اشاعه را وتو دارد. روسیه دوباره در تلاش است تا از جایگاه خود در شورا سو استفاده کند تا خود را در برابر نظارت بین المللی محافظت کند.»
در نشست شورای امنیت سفیر انگلیس ادعاهای خود را این گوونه بیان کرد: «گزارشهای منبع باز بیشتر حاکی از آن است که ایران قصد دارد پهپادها و احتمالاً موشکهای بالستیک بیشتری را به روسیه منتقل کند. هرگونه نقل و انتقال اقلامی میتواند نقض بیشتر قطعنامه ۲۲۳۱ باشد. روسیه با استفاده از پهپادهای ایرانی برای حمله به غیرنظامیان، به عنوان بخشی از تهاجم خود به اوکراین، منشور سازمان ملل، قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده و ممکن است مرتکب جنایات جنگی شود.»
ادعاهای نماینده انگلیس در حالی مطرح شده که پیش از آن، «واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت درباره سازماندهی تحقیقات مرتبط با استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین گفته بود: «دبیرخانه سازمان ملل از سوی شورای امنیت مأموریتی برای تحقیق در مورد منشأ پهپادهای مورد استفاده در اوکراین نداشته است و دبیرخانه نیز موظف به انجام چنین ابتکاراتی نیست.»
نبنزیا در این نشست با انتقاد از رویه تحقیقات درباره استفاده از پهپاد در اوکراین گفت: «بخش G از ماده ۶ یادداشت رئیس در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ (در مورد برنامه هستهای ایران) به صراحت میگوید که دبیرخانه سازمان ملل تنها در صورتی میتواند فعالیتهای دیگری را انجام دهد که از سوی شورای امنیت مأموریت داده شود، در حالی که اکنون چنین درخواستی از دبیرخانه مطرح نشده است.»
کشورهای غربی ادعا دارند که ارسال پهپاد از ایران به روسیه برای استفاده در اوکراین ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است، اما روسیه چنین ادعایی را به شدت رد میکند.
در ادامه این نشست، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، اتهامات مربوط به استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در اوکراین را جعلی خواند و در این نشست گفت: «با در نظر گرفتن این واقعیت که همکاران غربی ما به دنبال افزایش تقلب در مورد برخی پهپادهایی هستند که ادعا میشود توسط ایران به روسیه عرضه شده است، مایلم کاملاً شفاف سازی کنم. ما جلسهای را در مورد موضوع دیگری تشکیل داده ایم. شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه یک جلسه مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ که هر سه ماه یکبار برای رسیدگی به مسائل مربوط به اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار میکند، تشکیل داده است.»