تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : فرهنگ و هنر
شماره : 36319
تاریخ : 7 آذر, 1401 :: 14:36
معرفی برگزیدگان بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران شامگاه ۶ آذرماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش گروه فرهنگی عصر قانون، آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران شامگاه ۶ آذرماه با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، محمد خراسانی زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، عباسعلی رضایی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران، حمید نیلی مدیر تماشاخانه ایرانشهر، کوروش زارعی دبیر جشنواره تئاتر فجر، شهرام کرمی، توحید معصومی، ابوالفضل همراه و محمد لارتی نماینده هیات داوران بخش‌های مختلف جشنواره در پردیس تئاتر تهران برگزار شد.

بخش آغازین این مراسم به تودیع و معارفه مسئولان شعب انجمن هنر‌های نمایشی در شهرستان‌های استان تهران اختصاص داشت. در بخش تودیع با اهدای مدالیوم از زحمات صادقانه مهدی همتی مسئول اسبق انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان رباط کریم، شهاب راحله مسئول اسبق انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان ری، حسین قاسمی مسئول اسبق انجمن هنر‌های نمایشی پیشوا، پیمان دانشمند مسئول اسبق انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان پردیس، مسئول اسبق انجمن هنر‌های نمایشی فیروزکوه مجید رضوانی، زهرا هداوند خانی مسئول اسبق انجمن هنر‌های نمایشی ورامین و امیر حسینی مسئول اسبق انجمن هنر‌های نمایشی شهرقدس مورد تقدیر قرار گرفتند.

همچنین در بخش معارفه امیر بدلی به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان قرچک، سعید یعقوب لو به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان شهریار، محمد قربانی به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان ورامین، حسین ناصری به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان دماوند، حامد بدخشی به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان بهارستان، محمد یزدی به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان ملارد، رضا محمدیان به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان پیشوا، عباسعلی آرزومند به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهر پرند، علی بیگدلی به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان پردیس، ترگل آقایی به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان اسلامشهر، حمیدرضا صفار به عنوان مشاور مدیرعامل و مسئول انجمن هنر‌های نمایشی، پدرام عموزاده به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرستان فیروزکوه، علیرضا رجبی به عنوان مسئول انجمن هنر‌های نمایشی شهرقدس معرفی شدند.

در ادامه این مراسم کلیپی از بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران پخش شد و در ادامه علیرضا امینی کارگردان و سرپرست گروه نیایش از ورامین و علیرضا رحیمدل سرپرست گروه آیینه و کارگردان و بازیگر از شهرستان پاکدشت مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش دیگری از آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران امیرحسین شفیعی که دبیری این دوره از جشنواره را برعهده داشت به پشت تریبون رفت و اعلام کرد گزارش خود را در فضای مجازی منتشر خواهد کرد و از دادن گزارش شفاهی صرف نظر میکند.

وی گفت: خوشحالم که خراسانی زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بعد از بیست و شش دوره، جشنواره تئاتر استان تهران را به هنرمندان تئاتر سپرد و بالاخره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فهمید که مدیران کلش شاید تخصص هنری نداشته باشند که بخواهند دبیر هنری جشنواره‌ها باشند و این از نیروی جوان و کارآمدی، چون آقای خراسانی زاده بر میآمد که من بابت این اعتماد قدردان وی هستم.

وی در سخنانی کوتاه از عدم حمایت در تئاتر استان تهران گفت و در ادامه بیان کرد: تشکر دومم از صمیم قلب از بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تهران است که در این رویداد هنری حامی ما بودند و به ما اجازه دادن در قالب فصلواره فرهنگی هنری ایثار و حمایت از اجرا‌های صحن‌های نمایش‌هایی را تولید کنیم. از حوزه هنری استان تهران که از ابتدای جشنواره درکنار ما بودند و از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که صمیمانه از ما حمایت کرد و پردیس تئاتر تهران که تبدیل به کاخ همیشگی تئاتر استان تهران شد، قدردانی میکنم.

دبیر بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران در دقایقی کوتاه خطاب به مسئولان حاضر در پردیس تئاتر تهران گفت: ما در استان تهران در محرومیت کامل به سر میبریم. ما سالنی برای اجرای تئاتر نداریم ما پلاتویی برای تمرین نداریم، ما باید به زور و التماس باید مکان‌هایی برای تمرین و اجرا آماده کنیم. گاه بچه‌ها باهزار سختی باید یک پلاتو برای تمرین مهیا کنند.

وی افزود: من از بحران‌های مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اطلاع دارم و میدانم کاظم نظری چقدر دوست دارد که به شهرستان‌ها کمک کند. خواهش میکنم همه استان‌ها را ببینید، تئاتر فقط تهران نیست، چرا باید استاد پیشکسوت من بدون یک ریال کمک مادی تئاتر روی صحنه ببرد؟ امروز دیدید که بچه‌های تئاتر استان‌ها پای کار هستند و چراغ سالن‌ها را روشن نگاه داشته‌اند.

شفیعی تاکید کرد: من میخواهم زا محرومیت و مظلومیت تئاتر استان بگویم که هیچ ندارد فقط عشق به تئاتر دارد و نیازمند حمایت است، نه حمایت با شعار بلکه حمایت جدی. ما یک سالن یا یک پلاتو برای اجراهایمان به معنای واقعی نداریم، در شهرستان پیشوا پلاتویی داریم که نور و صوت ندارد، در شهرستان پاکدشت پلاتویی داریم سرمایش و گرمایش ندارد، در شهرستان دیگری اصلا یک وجب فضای فرهنگی برای فعالان تئاتر وجود ندارد، در شهرستانی دیگر بخش خصوصی کار میکند با هزار و یک مشکل. ما چه کنیم در شهرستان‌های استان تهران؟ من به نمایندگی از تمام بچه‌های تئاتر استان تهران بجای دادن گزارش و حرف زدن درباره جشنواره از همه کسانی که می‌توانند به ما کمک کنند و از تمام نهاد‌های فرهنگی میخواهم که به معنای واقعی از بچه‌های تئاتر استان تهران حمایت کنید.

وی گفت: همه مشکلات باعث نخواهد شد که ما پای تئاتر نباشیم. ما فعالانه در شهرستان‌های استان تهران کار هنری خود را ادامه میدهیم.

دبیر بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران خطاب به شرکت کنندگان در این رویداد هنری اظهار کرد: از شما تشکر میکنم که پشتیبان من بودید و یک لحظه اجازه ندادید هیچ حاشیه‌ای در جشنواره نفوذ کند و شرایطی را بوجود آوردید که کنار هم و با آرامش جشنواره را برگزار کنیم و همه از آن لذت ببریم. من در اینجا از کوروش زارعی هم که همیشه حامی و هدایتگر من بوده تشکر می‌کنم.

کوروش زارعی در آیین اختتامیه جشنواره تئاتر استان تهران که بدون سخنرانی حامیان و مدیران دولتی برگزار شده بود، خطاب به حاضران در سالن گفت: به شما افتخار میکنم که در شرایط جهادی و جنگ کار تئاتر کردید. در شرایطی که خیلی از دوستان توصیه می‌کنند که تئاتر کار نکنید و سالن‌ها را تعطیل کنید شما شجاعانه نمایش کار کردید و جشنواره تئاتر استان تهران را باشکوه برگزار کردید.

در ادامه این مراسم کلیپی از آثار بخش ایثار پخش شد و سپس برگزیدگان بدین شرح معرفی شدند:

۱- طراحی بروشور

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی بروشور و جایزه نقدی به فاطمه خدایاری برای نمایش «شب انار» از پرند اهدا شد.

۲- طراحی نور:

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی نور و جایزه نقدی به محمود بختیاری برای نمایش «مجلس شبیه¬خوانی قربانی» از پردیس اهدا شد.

۳- موسیقی

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین موسیقی و جایزه نقدی به علی خاتمی برای موسیقی نمایش «کوردیناتور» از شهریار اعطا شد.

۴- طراحی لباس

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی لباس و جایزه نقدی به پانیز جز رنجبر برای نمایش «ناگفته¬های هشت سال زنانگی» از رباط¬کریم اهدا شد.

۵- طراحی صحنه

-تقدیر: لوح تقدیر طراحی صحنه و جایزه نقدی به مهدی روزبهانی برای نمایش «هفت شب و هفت روز» از شمیرانات اعطا شد.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین طراحی صحنه و جایزه نقدی به سانیا بختیاری برای نمایش «مجلس شبیه¬خوانی قربانی» از پردیس اختصاص یافت.

۶ - بازیگری زن

- تقدیر: لوح تقدیر بازیگری کودک و نوجوان و جایزه نقدی به صورت مشترک به آرام رفیعی و شمیم نوری برای نمایش «ناگفته‌های هشت سال زنانگی» از رباط کریم تعلق گرفت.

*جایزه ویژه هیأت داوران:

هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر و هدیه نقدی از بازیگر پیشکسوت، فریده دریامج برای نمایش «شب انار» از پرند تجلیل کرد.

* هیأت داوران با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگران زن به شرح زیر تقدیر کرد:

- باران رفیعی و سارا جمالی به صورت مشترک برای نمایش «ناگفته‌های هشت سال زنانگی» از رباط کریم.

- آرزو کریمی زند برای نمایش «کوردیناتور» از شهریار.

- نازنین زهرا وفادار برای نمایش «مجلس شبیه خوانی قربانی» از پردیس.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین بازیگری زن و جایزه نقدی به صورت مشترک به فاطمه صفری و زهرا توکلی برای نمایش «ناگفته‌های هشت سال زنانگی» از رباط کریم اهدا شد.

۷- بازیگری مرد

- تقدیر: لوح تقدیر بازیگری مرد و جایزه نقدی به حسن همتی برای نمایش «کوردیناتور» از شهریاراختصاص یافت.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین بازیگری مرد و جایزه نقدی به محمدقدیمی برای نمایش کوردیناتور از شهریاراختصاص یافت.

۸- نمایشنامه نویسی

- تقدیر: لوح تقدیر نمایشنامه نویسی و جایزه نقدی به علی بیگدلی نمایش مجلس شبیه خوانی قربانی از پردیس اعطا شد.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین نمایشنامه نویسی و جایزه نقدی به مزدک صالحی پامناری برای نمایش ناگفته‌های هشت سال زنانگی از رباط کریم اهدا شد.

۹- کارگردانی

- تقدیر: لوح تقدیر کارگردانی و جایزه نقدی به علی بیگدلی نمایش مجلس شبیه خوانی قربانی از پردیس اعطا شد.

- تقدیر: لوح تقدیر کارگردانی و جایزه نقدی به علی بیگدلی به فروزان حسینی برای نمایش هفت شب و هفت روز از شمیرانات اهدا شد.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین کارگردانی و جایزه نقدی به سمیه آباده برای نمایش ناگفته‌های هشت سال زنانگی از رباط کریم اختصاص یافت.

در بخش بعدی این مراسم حسین عالم بخش خطاب به شرکت‌کنندگان در جشنواره تئاتر استان تهران گفت: پردیس تئاتر تهران میزبان شماست، اگر جای تمرین ندارید یا فضایی برای اجرای آثارتان ندارید پردیس تئاتر تهران خانه شماست و می‌توانید نمایش‌هایتان را در این مجموعه اجرا کنید.

سپس برگزیدگان بخش سردار سلیمانی و مسابقه بدین شرح معرفی شدند:

در بخش مسابقه

۱- طراحی پوستر

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی پوستر و جایزه نقدی به نگار حاتمی برای نمایش «غائله» از شهریار تعلق ذگرفت.

۲- طراحی نور:

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی نور و جایزه نقدی به حسین کاظمی برای نمایش «اُپرای گوزن‌ها» از قرچک اختصاص یافت.

۳- طراحی گریم

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی گریم و جایزه نقدی به صورت مشترک به امیر صفادل برای نمایش «اُپرای گوزن‌ها» از قرچک، فرزانه میرزایی و محدثه میررفیع برای نمایش پهلوان قلیچ از پیشوا اهدا شد.

۴- موسیقی

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین موسیقی و جایزه نقدی به صورت مشترک به امیرحسین صدیقی و محمدرضا شاهزاده قرایی برای موسیقی نمایش «پهلوان قلیچ» از پیشوا اهدا شد.

۵- طراحی لباس

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین طراحی لباس و جایزه نقدی به آرزو رستمی برای نمایش «اُپرای گوزن‌ها» از قرچک اعطا شد.

۶- طراحی صحنه

- رتبه سوم: لوح تقدیر رتبه سوم طراحی صحنه و جایزه نقدی به علیرضا تاجیک برای نمایش «اُپرای گوزن‌ها» از قرچک اهدا شد.

- رتبه دوم: لوح تقدیر رتبه دوم طراحی صحنه و جایزه نقدی به سحر فرامرزی برای نمایش «غائله» از شهریار اهدا شد.

* رتبه اول: دیپلم افتخار و تندیس بهترین طراحی صحنه و جایزه نقدی به امیر خراسانی برای نمایش «گلوله‌های بی‌صدا» از پاکدشت اختصاص یافت.

اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران در پردیس تهران

۷ - بازیگری زن

- هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر از گروه حرکت نمایش «اپرای گوزن‌ها» خانمها: یگانه خالقی، نگین مهربانی، نازنین رمضانی و مبیناحیدرنژاد تقدیر کرد.

- رتبه سوم: لوح تقدیر رتبه سوم بازیگری زن و جایزه نقدی به سیما تیموری و نیلوفر حقیقی برای نمایش «غائله» از شهریار تعلق گرفت.

- رتبه دوم: دیپلم افتخار و تندیس بهترین بازیگری زن و جایزه نقدی به صورت مشترک به حدیث نجات و متین تاجیک برای نمایش «می‌خواهم میوسوف را ببینم» از ری تعلق گرفت.

- رتبه اول: لوح تقدیر رتبه دوم بازیگری زن و جایزه نقدی به طاهره قهرمانی برای نمایش «فرشتگان سوخته» از اسلامشهر اهدا شد.

۸- بازیگری مرد

- هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر از گروه حرکت نمایش پهلوان قلیچ، آقایان محمدمهدی صانعی، محمدمتین حصاری، مجتبی فتحی، علی‌اصغر حق‌شناس، سجادکوروش‌فر و علی حامدی تقدیر کرد.

- رتبه سوم: لوح تقدیر رتبه سوم بازیگری مرد و جایزه نقدی به محمد پازوکی برای نمایش «گلوله‌های بی‌صدا» از پاکدشت اعطا شد.

- رتبه دوم: لوح تقدیر رتبه دوم بازیگری مرد و جایزه نقدی به صورت مشترک به رضا محمدیان برای نمایش «پهلوان قلیچ» از پیشوا و محمدجواد حبیبی برای نمایش «می‌خواهم میوسوف را ببینم» از ری اهدا شد.

* رتبه اول: دیپلم افتخار و تندیس بهترین بازیگری مرد و جایزه نقدی به امید کفایتی برای نمایش «پهلوان قلیچ» از پیشوا اختصاص یافت.

۹- نمایشنامه نویسی

- رتبه سوم: لوح تقدیر رتبه سوم نمایشنامه‌نویسی و جایزه نقدی به سیما تیموری برای نمایش «غائله» از شهریار اعطا شد.

- رتبه دوم: لوح تقدیر رتبه دوم نمایشنامه‌نویسی و جایزه نقدی به صورت مشترک به سوگل تاجیک و رضا محمدیان برای نمایش «پهلوان قلیچ» از پیشوا اختصاص یافت.

رتبه اول: هیأت داوران اثری را شایسته دریافت رتبه اول ندانست.

۱۰- کارگردانی

- رتبه سوم: لوح تقدیر رتبه سوم کارگردانی و جایزه نقدی به سیما تیموری برای نمایش «غائله» از شهریار اعطا شد.

- رتبه دوم: لوح تقدیر رتبه دوم کارگردانی و جایزه نقدی به محمدجوادحبیبی برای نمایش «می‌خواهم میوسوف را ببینم» از ری تعلق گرفت.

* رتبه اول: دیپلم افتخار و تندیس بهترین کارگردانی و جایزه نقدی به صورت به رضا محمدیان و حسین قاسمی برای نمایش «پهلوان قلیچ» از پیشوا اهدا شد.

اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان تهران در پردیس تهران

بخش شهید سلیمانی

۱- طراحی پوستر

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی پوستر و جایزه نقدی به ایمان سلیح برای نمایش «نذر عباس» از ملارد اهدا شد.

۲- طراحی لباس

* برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی لباس و جایزه نقدی به محمد ستوده برای نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت اعطا شد.

۳- موسیقی

- تقدیر: لوح تقدیر موسیقی و جایزه نقدی به ایمان سلیح برای نمایش «عقیق» از قدس اختصاص یافت.

برگزیده: لوح تقدیر بهترین موسیقی و جایزه نقدی به صورت مشترک به رضا رزاقی و امیر سلیمانی مقدم برای موسیقی نمایش «این و آن» از پاکدشت تعلق گرفت.

۴- طراحی صحنه

- تقدیر: لوح تقدیر طراحی صحنه و جایزه نقدی به نرگس ایزدی برای نمایش «نذر عباس» از ملارد اهدا شد.

- برگزیده: لوح تقدیر بهترین طراحی صحنه و جایزه نقدی به محمدجواد صالحی برای موسیقی نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت اعطا شد.

۵- بازیگری زن

- تقدیر: لوح تقدیر بازیگری زن و جایزه نقدی به صفورا کاظم پور برای نمایش «این و آن» از پاکدشت اهدا شد.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین بازیگری زن و جایزه نقدی به سمیه کیا دربند سریبرای موسیقی نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت اهدا شد.

۶- بازیگری مرد

* هیأت داوران با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از بازیگران مرد به شرح زیر تقدیر کرد:

- بازیگر نوجوان علی‌اصغر حق شناس برای نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت.

- علی حیدری برای نمایش «این و آن» از پاکدشت.

- رسول حق شناس برای نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین بازیگری مرد و جایزه نقدی به صورت مشترک به امیر قربانی و هومن حسینی برای نمایش «نذر عباس» از ملارد اختصاص یافت.

۷- نمایشنامه نویسی

- تقدیر: لوح تقدیر نمایشنامه نویسی و جایزه نقدی به محمد یزدی برای نمایش «نذر عباس» از ملارد اعطا شد.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین نمایشنامه‌نویسی و جایزه نقدی به مهدی اکبری برای نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت اهدا شد.

۱۰- کارگردانی

- تقدیر: لوح تقدیر کارگردانی و جایزه نقدی به محمد ستوده برای نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت اعطا شد.

* برگزیده: دیپلم افتخار و تندیس بهترین کارگردانی و جایزه نقدی به محمد یزدی برای نمایش «نذر عباس» از ملارد اختصاص یافت.

همچنین ۴ نمایش «ناگفته‌های هشت سال زنانگی» از شهرستان رباط کریم، «مجلس شبیه‌خوانی قربانی» از شهرستان پردیس، «نذر عباس» از شهرستان ملارد، «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت به جشنواره تئاتر سراسری ایثار به میزبانی یزد راه پیدا کردند.

از آثار بخش مسابقه نمایش «پهلوان قلیچ» از شهرستان پیشوا و از تئاتر‌های بخش ایثار نمایش «ناگفته‌های هشت سال زنانگی» از شهرستان رباط کریم و از آثار بخش تولیدات ویژه سردار سلیمانی نمایش «پرواز با بال‌های سوخته» از پاکدشت به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه پیدا کردند. همچنین نمایش «نذر عباس» از ملارد به دعوت کوروش زارعی بدون حضور در جشنواره تئاتر منطقه‌ای به جشنواره تئاتر فجر راه یافت.

همچنین حمید نیلی مدیر تماشاخانه ایرانشهر نمایش «ناگفته‌های هشت سال زنانگی» را برای اجرا در تماشاخانه مورد حمایت قرار داد.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.