به گزارش گروه سیاسی عصر قانون، احمد وحیدی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۲ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی نحوه عملکرد دستگاههای مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار داشت: در وهله اول لازم است از اهتمام مجلس شورای اسلامی به موضوع حساس و مهم حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تشکر کنم. سیاستهای کلی جوانی جمعیت در سالهای قبل ابلاغ شده بود اما تا زمانی که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توسط مجلس تصویب نشده بود کاری انجام نمیشد اما این قانون و پیگیریهای مجلس تأثیر به سزایی داشته است.
وی با اشاره به اقدامات وزارت کشور بعد از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: ما در سراسر کشور یعنی در ۳۱ استان قرارگاههای جوانی جمعیت را تشکیل دادیم و استانداران به صورت جدی این موضوع را دنبال میکنند. در سطح شهرستانها هم این کار انجام شده و بیش از ۹۰ درصد شهرستانها در این راستا فعال شدهاند.
وزیر کشور با بیان اینکه علاوه بر این قرارگاه مردمی جمعیت را راه انداختیم، تصریح کرد: دستورالعملهای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز ابلاغ شده و طبق آن عمل میشود و کارگروههایی هم برای تحقق قانون مذکور در سراسر کشور تشکیل شده است.
وحیدی افزود: متأسفانه برخی از استانها به ویژه استانهای شمالی، گیلان، مازندران و سمنان از لحاظ جمعیت، وضعیت بحرانی و وخیمتری نسبت به استانهای دیگر دارند و ما به صورت جدی پیگیری میکنیم که این مشکل حل شود.
وزیر کشور بیان کرد: مساله بعدی آن است که ما شاخصهای اجرایی سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را به صورت مرتب رصد و کنترل میکنیم. یک سامانه اختصاصی درباره جمعیت راه افتاده که اعداد و ارقام در آن جمع آوری شده و تحت رصد ما قرار میگیرد. همچنین میز جمعیتی برای این کار رفاه افتاده تا بتوانیم مسائل مطالعاتی لازم را در این زمینه دنبال کنیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر این یکسری کارهای آموزشی و پژوهشی در دستور کار قرار دادیم تا سیاستهای جمعیتی و کنترل بحران تجرد دنبال شود. آموزش مدیران و مردم نیز مساله مهمی است که پیگیری میشود. جلساتی با مسئولان استانهای مختلف برگزار و تلاش شده تا هر کسی نقشه راه جمعیتی استان خود را دنبال کند و بر آن نظارت میکنیم.
وحیدی خاطرنشان کرد: البته یکسری ابهامات در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وجود دارد که این موارد را احصا کردیم تا اصلاح قانون انجام شود. در برنامه هفتم توسعه نیز قطعاً به موضوع حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توجه خواهد شد و ما کاملاً آمادگی داریم که از مزایای این قانون استفاده کنیم.