به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، در طبخ و فرآوری غذاها بهتر است از انواع روغنهای خوراکی گیاهی مانند روغن کلزا، سویا، آفتابگردان و جوانه گندم استفاده شود.
سبزیجات و میوهها حاوی ویتامین C هستند. این ویتامین به دلیل وجود آنتیاکسیدان باعث افزایش مقاومت بدن نسبت به عفونتها و افزایش جذب آهن و اسیدفولیک در بدن میشود و نسبت به حرارت، نور و محیط قلیایی بسیار حساس است.
مهمترین منابع ویتامین C شامل مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی شکل سبز (سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی، کدو حلوایی و سیب زمینی است.
برای حفظ ویتامینهای موجود باید میوهها و سبزیها تا حد امکان به صورت خام و تازه مصرف شوند.
در آلودگی هوا روزانه حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه مصرف کنید.
در برنامه غذایی روزانه خود به ویژه در شرایط آلودگی هوا حتماً از سبزیها و میوههای فصل استفاده کرده و روزانه سه تا پنج واحد از گروه سبزیها و دو تا چهار واحد از گروه میوهها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
هر واحد میوه معادل یک عدد میوه متوسط یا نصف لیوان آب میوه تازه یا یک چهارم میوه خشک است.
همچنین هر واحد سبزی معادل یک لیوان سبزی خام برگی (سبزی خوردن یا کاهو) یا نصف لیوان سبزی پخته یا خردشده، یا یک عدد گوجه فرنگی یا پیاز متوسط است.
با توجه به نقش مهم ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی در شرایط آلودگی هوا، باید در برنامه غذایی خانوادهها انواع سبزی و میوههای رنگی گنجانده شود.