آیت الله اعرافی:دستیابی به تمدن اسلامی بدون همگرایی حوزه ودانشگاه امکان پذیر نیستمدیر حوزه های علمیه، دستیابی به تمدن اسلامی را بدون همگرایی حوزه و دانشگاه امکان پذیر ندانست و گفت: تعامل این دو نهاد موجب تعالی کشور خواهد شد.
به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون آیت الله علی رضا اعرافی عصر یکشنبه در «همایش تخصصی وحدت حوزه و دانشگاه» و گردهمایی مسئولان دبیرخانههای استانی همکاری مشترک حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی که در سالن همایش دارالولایه مرکز مدیریت حوزه علمیه قم برگزار شد اظهار داشت: انسانهای صاحب خرد، دارای ویژگیهای هستند که پیوندهای شایسته را پاس میدارند.
مدیر حوزههای علمیه بیان داشت: جامعه بشری به پیوندهایی گره خورده و گاهی این پیوندها نامبارک و غلط است، اما نوع دیگر پیوندهای اجتماعی بر پایه خرد استوار است و رنگ و بوی معنوی دارد که رشد بشری را دنبال میکند.
آیت الله اعرافی گفت: پیوند عالمان و نخبگان و جریانهای فکری از جمله پیوندهای مبارک است و در عصر ما که نظامات علمی تکثر پیدا کرده، همکاری حوزه و دانشگاه از مهمترین و راهبردیترین پیوندهای اجتماعی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: پاسداشت وحدت دو نهاد حوزه و دانشگاه وظیفه الزامی است و این حق الناس است، بدان معنا که این حق جامعه است که صاحبان فکر و خرد از توانمندی آنان در راستای توسعه و خدمات بیشتر بهره ببرد.
امام جمعه قم بیان داشت: امروز جزیرهای شدن فعالیتها مانعی در راه رسیدن به اهداف است و وحدت حوزه و دانشگاه را میتوان در آفاقی بلندمدت دید که این اصل راهبردی، کلان و مهم است و دستیابی به تمدن اسلامی بدون همگرایی حوزه و دانشگاه قابل امکان نیست و اگر کسی از این سطح پایینتر بیاید در این منطق هم تجربه نشان داده است که تعامل این دو نهاد موجب تعالی کشور خواهد شد و نداشتن گفتمان مشترک موجب آسیب به منافع ملی خواهد شد.
آیت الله اعرافی ادامه داد: در هر سطحی از این دو بخش اگر بخواهیم به اهداف ملت جامه عمل بپوشانیم این امر با پراکندگی نخبگان مسیر نخواهد بود.
وی ابراز داشت: در تعامل حوزه و دانشگاه نظریههای متفاوتی در شکل ساختاری وجود دارد که البته نقاط مشترکی نیز دارد که باید برای آن برنامه ریزی کرد.
مدیر حوزههای علمیه گفت: در بسیاری از موارد در حوزه علوم اسلامی، پاسخ مناسب برای موضوعات روز دیده نمیشود که باید به قلمروهای جدید ورود کرد و پاسخهای روشنی داد.
عضو شورای نگهبان بیان داشت: هر گونه تحول در علوم انسانی و اجتماعی با رویکرد اسلامی نیازمند گامهایی در راستای تطول در علوم اسلامی دارد.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه فقه ما بسیار غنی است که نوابغ بزرگی پای آن ایستادهاند و بنیان آن را گذاشتهاند افزود: حداقل ۲۰۰ متفکر نابغه، ساختمان فکر اسلامی و اهل بیت را بنا نهادهاند اما در دنیای جدید این فقه نیازمند پیشرفت بر اساس پایههای درست اجتهادی دارد.
مدیر حوزههای علمیه اضافه کرد: در فقه باید هم کتابهای موجود فقه را بازخوانی کنیم و هم باید بیست قلمروی جدید را پایه ریزی کنیم و نباید از آن هراس داشته باشیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: در عرصههایی همانند فقه اقتصاد، فقه خانواده، فقه سیاست، فقه روابط بین الملل، فقه روابط اجتماعی، فقه هنر، فقه تحولات درونی، فقه محیط زیست، فقه سلامت، فقه شهرسازی و معماری باید پایه ریزی شود.
مدیر حوزههای علمیه افزود: توسعه مرزهای دانش فقه اسلامی با نگاهی به سبک زندگی موجود در حوزه علمیه باید دنبال شود که این امر هم باید از طریق بازسازی ابواب گذشته و هم ایجاد قلمروهای جدید باشد و ما در علوم کاربردی که دین را در عمل و میدان پیاده سازی کند ضعیف هستیم.