به گزارش گروه فرهنگی عصر قانون علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت عصر روز شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ با حضور در مصلای امام خمینی (ره)، از سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید کرد. وی در جمع خبرنگاران گفت: برپایی نمایشگاه کتاب تهران پس از دو سال تعطیلی موجب شده است که اهالی قلم و کتاب و جامعه دانشگاهی دوباره در اینجا همدیگر را پیدا کنند.
وی افزود: طی بازدیدی که از نمایشگاه داشتم، گفتم که ای کاش وقت داشتم و بیشتر در نمایشگاه بودم، زیرا آدم دوست ندارد از این غرفهها بیرون برود. خوشبختانه با تدبیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه مجازی، طبق دو سال گذشته در حال برگزاری است و تعطیل نشده؛ زیرا این نمایشگاه در حوزه توسعه عدالت و دسترسی آحاد مردم به کتاب مؤثر است. برگزاری همزمان نمایشگاه فیزیکی و حضوری تلاش برای تحقق «عدالت فرهنگی» است. شهروندی از هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان باید در کنار مشکلات کرونا، هزینه زیادی کند تا از نمایشگاه حضوری بازدید و کتابهای مورد نیاز خود را تأمین کند که این مشکل را نمایشگاه مجازی حل کرده است.
جهرمی با بیان اینکه حفظ نمایشگاه مجازی در توزیع عادلانهتر دسترسی به کتاب کمک کرده است، گفت: در این زمینه همه میتوانند از این فرصت بهرهبرداری کنند؛ بهویژه که حمایتهای یارانهای به بخش مجازی اختصاص داده شده است.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه ابتکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان برگزاری جشنواره فیلم فجر را برای تحقق شعار عدالت فرهنگی دیده بودیم، عنوان کرد: از همه همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای چنین طرحهایی تشکر میکنم؛ امیدوارم این شور و شوقها به افزایش سرانه مطالعه کتاب در کشور کمک کند. امیدوارم دولت بتواند با حمایتهای مختلف از حوزه چاپ و نشر، ناشران و نویسندگان و همه زنجیره تولید و توزیع و انتشار تا مطالعه کتاب کمک کند تا بیشتر به سمت کتاب که یار قدیمی و معلم همه ماست، حرکت کنیم.
جهرمی همچنین درباره برنامههای دولت برای حمایت از فعالیتهای فرهنگی گفت: در همه این حوزهها برنامههای متعددی وجود دارد و برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به دو شیوه حضوری و مجازی و اختصاص یارانه بخشی از حمایتهاست. هفته گذشته نیز به ریاست معاون اول رئیس جمهور جلسهای برای حل مشکل کاغذ در صنعت چاپ و نشر برگزار شد و به این موضوع پرداخته شد که بخش عمده کاغذ مورد نیاز، وارداتی است و افزایش نرخ ارز و قیمتهای جهانی بر حوزه چاپ و نشر تأثیر دارد. در این زمینه دولت در کنار حمایتهایی مثل تخصیص ارز یارانهای به کاغذ کتاب و مطبوعات به مدت یکسال، حمایت و سرمایهگذاری جدی نیز از کارخانههای تولید کاغذ خواهد داشت و این تمرکزها کمک خواهد کرد که به حوزه چاپ و نشر توجه شود. وی همچنین به اقدامات حمایتی مشابهی برای سایر حوزهها اشاره کرد و گفت: در این زمینه حمایتهایی نیز از حوزه نشر، نویسندگان، مطالعه کتاب و … خواهیم داشت تا طبق شعار نمایشگاه سلامت خود را با کتاب حفظ کنیم.