به گزارش گروه اقتصادی عصر قانون به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حمید رسولی، مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: در سال جاری قیمت کودهای یارانهای را نه تنها افزایش ندادیم بلکه قیمتها به طور میانگین ۴۵ درصد هم کاهش یافت.
وی افزود: کاهش قیمت کودهای یارانهای تا ابتدای مهرماه امسال ادامه یافت و به دلیل محدودیتهای بودجهای، قیمتها به سال قبل باز گشت.
رسولی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی با اجرای طرحهایی مانند کشت قراردادی و الگوی کشت به دنبال کاهش فشار بر کشاورزان است.
وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته چهار پروژه کشت قراردادی توسط وزارت جهاد کشاورزی کلید خورده و کودهای این کشتها تأمین شده است، تصریح کرد: نخستین پروژه کشت قراردادی گندم در سال گذشته با مجریگری شرکت بازرگانی دولتی ایران در سطح ۲۵۰ هزار هکتار اجرا شد و ما ۱۰۰ درصد کودهای فسفاته و پتاسه مورد نیاز آن پروژه را به میزان ۷۰ هزار تن تأمین کردیم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ادامه داد: در دومین پروژه کشت قراردادی گندم با سازمان مرکزی تعاون روستایی، تمام نیازهای کود ازته، فسفاته و پتاسه بالغ بر ۱۲ هزار تن از سوی این شرکت تأمین شد.
وی با اشاره به کشت قراردادی برنج گفت: در این پروژه علاوه بر تأمین کامل کودهای مورد نیاز، سایر نهادهها را مانند بذر و سموم داخلی تأمین کردیم و در اختیار کشاورزان قرار دادیم.
رسولی به چهارمین پروژه کشت قراردادی گندم در سال جاری در سطح دو میلیون هکتار اراضی آبی اشاره کرد و ابراز داشت: این پروژه در جریان است و در حال تأمین کود مورد نیاز این پروژه هستیم.
وی با بیان اینکه مواد اولیه ۲۷ کارخانه تولیدکننده کود در شرایط تحریم، از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وارد و تأمین شده است، تصریح کرد: واردات مواد اولیه برای تولید کود در داخل با ارز نیمایی انجام میشود.
مجری طرح خودکفایی کودهای کشاورزی در همین حال افزود: اگر بخش خصوصی در تأمین مواد اولیه برای تولید کود مشکلی داشته باشد، ما آن را انجام میدهیم.
وی اذعان داشت: این شرکت مسؤولیت حاکمیتی در تأمین غذای مردم دارد و از این رو ما نقش اصلی را در تأمین به موقع کودهای کشاورزی ایفا میکنیم.