به گزارش گروه اقتصادی عصر قانون، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ظهر امروز در اجلاسیه روسای امور مالیاتی سراسر کشور در مرکز هرمزگان اظهار کرد: نباید فراموش کنیم که مسیر اصلی و سمت و سوی ما باید هوشمندسازی مالیات ستانی در کشور باشد و میبایست تدارک کامل خودمان را حتی درزمینه جذب نیرو نیز انجام دهیم که بتوانیم مالیات را هوشمند شناسایی و هوشمند محاسبه و دریافت کنیم و از مجموع ساز و کار ناکارآمد و پرپیچ و خم و مندرس مالیات ستانی کشور فاصله بگیریم. وی بهره مندی از مزیتهای برون سپاری در این حوزه را بسیار ضروری برشمرد و افزود: معمولا سازمانها در ذات خودشان تا حد زیادی در برابر برون سپاری مقاومت میکنند، ولی من درخواستم از مجموعه سازمانهای امور مالیاتی آن است که این دیوار را بشکنند و از تمام ظرفیتهای برون سپاری استفاده و از مجموعه شرکتها و گروههای نخبگانی کشور و کشف الگوهای فرار مالیاتی و شناسایی فرارها کمک شایانی کنند و این تجربه را در زمینه سامانههای سازمان و ... نیز داریم.
خاندوزی ادامه داد: در مورد شناسایی خانههای خالی و خودروهای لوکس و ابلاغ آن به صاحبان کارهای خوبی شده که البته مقدمه کار است و باید این اقدام منجر به وصول و تغییر رفتار مودیان در جلوگیری از فرار مالیاتی شود و ما در این زمینهها باید از برون سپاریهایی استفاده کنیم که در نقش بازیگران جدید در اقتصاد کشور منجر به منفعت در شناسایی، انتخاب و وصولهای بهتر مالیاتی شود.
وزیر اقتصاد با بیان این که درباره سامانه مودیان مالیاتی و پایانههای فروشگاهی، پیشبرد کار مطلوب نیست و باید عقب ماندگیهای گذشته را جبران کرده و سال آینده، پرونده این کار را ببندیم، خاطرنشان کرد: اجرای قانون مالیات بر سوداگری که در مجلس در حال نهایی شدن است را در سال آینده با جدیت پیگیری خواهیم کرد تا مردم دیگر شاهد تلاطم در اقتصاد کشور و سرکوب تولید نباشند و این طرح با رفع ایرادهای شورای نگهبان در اوایل سال آینده نهایی خواهد شد. خاندوزی، طراحی اتصالات میان سازمانی و تبادل داده در اجرای طرح مالیات بر سوداگری را بسیار ضروری دانست و خواستار اقدام در این زمینه به منظور مهیا ساختن مقدمات اجرای قانون در این زمینه شد. وی در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع اظهارنامه پیش فرض اشاره و گفت: باید بتوانیم موتور تولید اظهارنامه پیشفرض را برای آن بخشهایی که روشن شدن وضعیت آنها منجر به شناسایی ابعاد دقیق تری از مسائل مالیاتی میشود، فراهم و فرهنگ اظهارنامه را در کشور ترویج و لااقل برای کسانی که زیر مجموعه دولت و دستگاههای اجرایی قرار دارند را در یک سیستمی بگنجانیم تا فرهنگ غالب جامعه ما بشود. وزیر اقتصاد، ساماندهی وضعیت معوقات باقی مانده از گذشته را نیز ضروری دانست و گفت: در برخی از معوقات تا ده دولت دیگر نیز چیزی یافت نخواهد شد و باید تکلیف معوقات را در قالب مجوزی از شورای سران و یا یک بند الحاقی به برنامه هفتم توسعه بگیریم و روشن کنیم تا مرتبا دولت به دولت و سال به سال به عنوان معوقات در رسانهها و اذهان مردم تکرار نشود.
خاندوزی، استرداد سریعتر مالیات به تولید کننده را سبب بهبود فضای تولید و کاهش تقاضای سرمایه در گردش دانست و عنوان کرد: علاوه بر این باید در زمینه مبارزه با فساد نیز منسجمتر عمل کنیم و در زمینه افزایش رضایتمندی کارکنان و تخصیص فوق العاده ویژه و افزایش پایه حکم نیز گامهایی برداشته شده و این اقدامات را تداوم دهیم تا زمینه بروز فساد کاسته و نیز به جد با مصادیق و سازوکارها و رویههای فسادزا نیز مقابله کنیم. وزیر اقتصاد در بخش پایانی اظهارات خود بر ضرورت ارتباط گیری مناسب اجتماعی و روایت سازی و تصویرسازی مطلوب با اجتماع تأکید و گفت: در موضوع مولدسازی، روایت غلطی را از یک اقدام ارزشمند برای تحرک در پیشرفت کشور بوجود آوردند تا یکی از فرصتهای پیشرفت کشور را بگیرند و ما در حوزه مالیات نیازمند به تصویرسازی حرفهای تری هستیم و بسیاری از پروژههایی که در استانها از محل مالیات در حال انجام است، را به خوبی به مردم معرفی کنیم و به مردم درکی از میزان تأثیر مالیات آنها بر تکمیل پروژههای عمرانی ارائه کنیم.