تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : فرهنگ و هنر
شماره : 55810
تاریخ : 21 اسفند, 1401 :: 20:19
در «خانه سینما» مطرح شد؛ برومند: خیال می‌کنند رئیس سینما شده‌ام/ معارفه بدون خوش‌آمدگویی! مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل خانه سینما در حالی برگزاری شد که مرضیه برومند به‌صورت رسمی عنوان اولین مدیرعامل زن این نهاد صنفی را از آن خود کرد.

به گزارش گروه  فرهنگی عصر قانون عصر امروز یکشنبه ۲۱ اسفندماه مراسم تودیع منوچهر شاهسواری و معارفه مرضیه برومند مدیرعامل جدید خانه سینما با حضور اهالی سینما برگزار شد.

در ابتدای این نشست، همایون اسعدیان کارگردان سینما گفت: تودیع و معارفه برای کسی است که می‌آید و می‌رود. نه آقای شاهسواری قرار است برود و نه خانم برومند تازه آمده است، اینجا خانه ماست و خانه ما جایی است که برای آن خون دل خورده‌ایم. اینکه بگویم آقای شاهسواری چه زحمتی برای خانه بکشد باید بگویم در این ۳۰ سال همه مدیران عامل برای خانه سینما تلاش کرده‌اند. فکر نمی‌کنم از این به بعد نیز خانه را رها کند.

خانم برومند ویرانه تحویل نگرفته است

وی ادامه داد: خانم برومند نیز یک ویرانه را تحویل نگرفته است بلکه خانه‌ای آبرومند را تحویل گرفته است. خانم برومند سمت بزرگ‌تری همه ما را دارد، او بسیار پرانرژی است و امیدوارم این انرژی را برای خانه نیز بگذارد اما امیدوارم این خانه را تبدیل به عروسک و ما را عروسک نکند چون کار او با عروسک است.

در ادامه محمدمهدی عسگرپور رئیس هیأت مدیره خانه سینما نیز بیان کرد: مراسم تودیع و معارفه مربوط به نهادهای حاکمیتی و دولتی است و منوچهر شاهسواری همیشه در خانه بوده و هست. خانم برومند نیز همیشه در آشوب‌ها به خانه کمک می‌کرد. برخی از دوستان نقش ایجاد عدم تعادل را داشتند و می‌پرسیدند که چرا انتخاب مدیر عامل طول کشید. وقتی هیأت مدیره جدید انتخاب شد خانم مهسا امینی فوت نکرده بود و ناگهان کشور و خانه درگیر ماجراهایی شد.

وی ادامه داد: در مورد گرایش فکری هیأت مدیره نیز باید بگویم که هیأت مدیره جدید در دو محور مأموریت دارد که شامل عرصه جدید صوت و تصویر و صنعت فیلم است که در آن قرار گرفته است. سینما ممکن است شکل و شمایل متفاوتی پیدا کند که می‌تواند بخشی از نیروها را از دست دهیم و نیروهای جدید وارد سینما شوند. خانه سینما باید به سنتی حرکت کند تا این عرصه را درک کند که می‌تواند باعث اضمحلال صنوف شود. مساله دیگر این است که جایگاه نهاد صنفی در مجموع معادلات کشور شکل گیرد. این نوع از جایگاه فعلی در شأن سینمای کشور نیست و باید جایگاه درست پیدا شود و نباید تمرکز خود را از دست دهیم و دچار حاشیه شویم. به همین دلیل باید جایگاه در شأن سینما را پیدا کنیم.

اصناف سینمایی باید شناسنامه داشته باشند

در ادامه فرهاد توحیدی گفت: مدیرعاملی خانه سینما و کار اجرایی آن راه رفتن روی لبه تیغ است و با یک بند بازی خاصی باید این کار را ادامه دهند. خانه سینما آنقدر درگیر حاشیه‌های عجیب می‌شود که مدیرعامل درگیر مسائل روزمره می‌شود. آقای شاهسواری در دوره دشواری کار خود را آغاز کرد و چند کار بزرگ انجام داد می‌توان گفت خانه سینما با مشکل ثبت مواجه بود، ما جامعه اصناف سینمای ایران هستیم و اصناف هم باید شناسه داشته باشند تا ثبت شد، یکی از مهمترین کارها ثبت اصناف در وزارت کار بود.

وی ادامه داد: خانه سینما خانه‌ای است که حاصل بیش از ۳۰ صنف است، وزارت ارشاد قواعد این جامعه را نمی‌فهمد، قرار نیست دست و پای این نهاد صنفی قطع شود بلکه باید یک تخت جدید برای آن فراهم شود. مهمترین کاری که از خانم برومند انتظار می‌رود این است یک یادگار از خود به جای بگذارد و خانه سینما را تبدیل به سازمان صنعت فیلم ایران تبدیل کند و منوچهر شاهسواری در دوره خود مقدمات این کار را فراهم کرده است.

در ادامه منوچهر شاهسواری گفت: از همه آنچه که دلم می‌خواست انجام شود و نشد طلب حلالیت می‌کنم. اسفند، ماه دلگیری است چرا که باید حساب خود را با سالی که گذشت تصفیه کنیم. اما اسفند تمام می‌شود و منتظر بهار با تمام لحظات خوش آن می‌مانیم. بی شک فکر می‌کنم از زمانی که دستیار دو بودم تا الان، نسبت به خانه سینما یک دلبستگی ساختاری دارم و اعتقاد دارم بدون یک نهاد مستقر و حرفه‌ای این حرفه راه به جایی نمی‌برد. اگر امروز دوستان من از صنعت فیلم ایران حرف می‌زنند یک تغییر نگرش است و برای این اتفاق باید مسلط به همه موارد باشیم.

به مرضیه برومند خوش آمد نمی‌گوییم

وی تاکید کرد: همه ما علاقه مند به یک سینمای شکوفا هستیم. به مرضیه برومند خوش آمد نمی‌گویم چون همیشه بوده است بلکه باید بگویم باید صبوری کند چرا که چندسالی است طوفان تغییرات همه هستی ما را دربرگرفته اما این طوفان تغییرات تمام می‌شود اما صبوری مدارا و تعامل برای گذر از این طوفان لازم است. ما باید سینمای ایران را از یک منظر جهانی ببینیم. سینمای ایران از لحاظ هسته مرکزی روشنفکری بار سنگینی روی دوش آن است و برای آن باید جان خود را بدهیم.

وی افزود: من جزو معدود مدیران عامل خانه سینما هستم که با ۴ معاون سینمایی مواجه داشتم، ما در یک وضعیت اجتماعی هستیم که گاهی در تقابل با موقعیت‌هایی قرار می‌گیریم که اندازه آن بحث اندازه نیست، اندازه خانه سینما نباید وارد کوچه پس کوچه‌ها شود و باید وسعت بیشتری داشته باشد و این امر با گفتگو صورت می‌گیرد. ما در حال آماده کردن سرزمین برای فرزندان هنرمند خود هستیم و حق نداریم زمین سوخته به آنها تحویل دهیم. دلم می‌خواست کمی از غصه‌هایی که در این سال‌ها بر من رفت بگویم اما امروز وقت آن نیست. رنج‌هایی که به لحاظ فضای عمومی و درونی برای من و همکارانم ایجاد شد بسیار سخت بود. خانم برومند شما دومین بانویی هستی که بر خانه مدیریت می‌کنی، اولی فرشته طائرپور بود و حالا که تو دوستش هستی. من به نیت مراقبت در سمت مدیرعامل آمدم و فکر می‌کنم از لحاظ روحی به بخشی از آن رسیده‌ام.

برومند: خوشحالم همه خوشحال شده‌اند

در ادامه مرضیه برومند مدیرعامل جدید خانه سینما گفت: تصور می‌کنند من رئیس سینمای ایران شده‌ام! خوشحالم همه خوشحال شده‌اند اما هیچ وقت خود را متفاوت با آقایان نمی‌دیدم. امیدوارم بتوانم از پس این مسئولیت سخت بر بیایم. زمانی که آقای عسگرپور به پیشنهاد مدیرعاملی داد خیلی تعجب کردم و از آن بیشتر زمانی که آن را قبول کردم بیشتر تعجب کردم و بعد فهمیدم احساسم بر قلبم غلبه کرد. دو تصویر جلوی نظرم بود اول تصویر داوود رشیدی بود که از بدو تأسیس خانه سینما شاهد تلاش‌های او بودم که تا آخرین روز حیات خود برای خانه سینما و تئاتر می‌کشید و شاهد چالش‌هایی که برای خانه سینما پشت سر گذاشت بود، بودم.

وی افزود: تصویر بعدی تصویر فرشته طائرپور و مادرانگی، قدرت و تسلطش بر صنف که جایگزینی آن سخت است و امیدوارم بتوانم راه او را ادامه دهم. خانه سینما میراث بزرگ هنرمندانی است که ۳۰ سال برای حفظ خانه سینما تلاش کنم. اینکه هیأت مدیره خانه سینما به این نتیجه رسیده است که من به اقتدار خانه سینما کمک می‌کنم، آن را قبول می‌کنم. قول می‌دهم تلاش کنم تا تعادلی بین احساسات و عقلانیت خود برقرار کنم تا در آرامش واقع‌گرایانه و بدون سیاست زدگی برنامه‌های خانه سینما را دنبال کنم. به خاطر منافع خانه سینما اهل تعامل و گفتگو هستم و از درون خانه سینما از نظرات تمام صنوف بهره مند شوم. تقریباً هیچ چیز نمی‌دانم و باید به کمک دوستان این همه مشکل را حل کنیم. امیدوارم آبروی خانم‌ها را نبرم.

علیرضا حسینی عضو هیأت مدیره خانه سینما نیز طی گزارشی فعالیت‌های خانه سینما برای سینماگران دربند ارائه کرد و گفت: بسیاری از دوستان در راه ما را همراهی کردند و آقای خزاعی رئیس سازمان سینمایی؛ آقای ایل‌بیگی و قوه قضائیه در این زمینه بسیار ما را همراهی کردند.

در انتها از همایون اسعدیان، شهاب حسینی، محسن امیریوسفی، علی مردانه، مهدی کوهیان، ستاره اسکندری، نغمه دانش، شراره عطاری، حمیدرضا نوربخش، رامبد جوان، مجتبی میرتهماسب، منصوره وافری، مینا جهانگیری، محمدرضا نوربخش، غزل نهانی، و تعدادی دیگر از هنرمندان که در زمینه آزادی هنرمندان تلاش کرده بودند، تقدیر شد.

ستاره اسکندری گفت: از این قدردانی ممنون و معذب شدم. البته من نمی‌خواستم اسمی آورده شود.

شهاب حسینی نیز هنگام تقدیر در این بخش بیان کرد: وقتی دعوت شدم فکر کردم به مراسم تودیع و معارفه دعوت شده‌ام. هرچه کردیم وظیفه بوده و آنچه که کردیم نیاز به تقدیر نداشت.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.