تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : general133
حوزه : خبر برتر, سیاست
شماره : 61581
تاریخ : 6 اردیبهشت, 1402 :: 10:42
اتمام پروژه‌های نیمه تمام؛ اولویت سفر دولتمردان به خوزستان برنامه دادستان روز گذشته در پیگیری دو موضوع سفر رئیس جمهور به استان خوزستان و تغییر کاربری در استان آذربایجان شرقی با حضور برخط سید کریم حسینی، نماینده مردم اهواز در مجلس، مهدی آذربایجانی، معاون مالی شهرداری اهواز و داداش نصیری، مدیرکل امور اراضی استان آذربایجانی شرقی برگزار شد.

به گزارش گروه سیاسی عصر قانون، برنامه دادستان روز گذشته در پیگیری دو موضوع سفر رئیس جمهور به استان خوزستان و تغییر کاربری در استان آذربایجان شرقی با حضور برخط سید کریم حسینی، نماینده مردم اهواز در مجلس، مهدی آذربایجانی معاون مالی شهرداری اهواز و داداش نصیری مدیرکل امور اراضی استان آذربایجانی شرقی برگزار شد. سیدکریم حسینی، نماینده مردم اهواز حمیدیه باوی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر دولت به استان خوزستان گفت: سفر اول رئیس جمهور در روز دوم دولت صورت گرفت و این اهمیت مشکلات استان خوزستان را می‌رساند که البته مصوبات استانی در این سفر انجام نشد و بعد از سفر به تصویب رسید.

پروژه های نیمه تمام در اولویت نمایندگان مجلس

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: پروژه‌های نیمه تمامی که در استان باقی مانده، هم در اولویت مسئولان استانی و نمایندگان مجلس است و هم مطالبه مردم استان به شمار می‌رود؛ آن چیزی که به عنوان سفر دوم اصرار داریم، این است که سفر دوم براساس تجارب سایر سفر‌ها که در استان‌های دیگر بوده انجام شود و هم مصوباتی که در سفر اول بود، تکمیل شود. وی افزود: اولویت ما در استان خوزستان مسئله آب شرب و شبکه فاضلاب استان است؛ در سال‌های گذشته با توجه به وضعیت آبگرفتگی معابر که در شهر اهواز داشتیم و همچنین تنش آبی مشکل آب شرب را در برخی شهر‌ها داشتیم و این موارد در جلسات مربوط به سفر تاکید شد. نماینده مردم اهواز حمیدیه باوی در مجلس با اشاره به طرح‌های آبی استان خوزستان عنوان کرد: ما سه طرح مهم را به عنوان طرح‌های آب شرب استان داریم که بزرگترین آن طرح غدیر است که مناطق غربی و جنوب استان را تحت پوشش قرار می‌دهد، طرح آب شرب شمال شرق استان و طرح کوثر است که مناطق جنوب شرقی استان را تحت پوشش قرار می‌دهد و هر سه طرح مورد تاکید مصوبات سفر دوم است.

اتمام پروژه‌های نیمه تمام؛ اولویت سفر دولت به خوزستان

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان ادامه داد: طرح غدیر کار‌های مهمی صورت گرفت و بخشی آب شرب که باید تامین میشد مورد تامین قرار گرفت و طرحی که هم کارشناسان و وزارت نیرو دنبال می کنند، این است که منبع اصلی این طرح از دریاچه سد دز صورت بگیرد و درخواست ما این است که این طرح به زودی به بهره برداری برسد تا ما بتوانیم آب شرب سد دز را به تصفیه خانه‌ها برسانیم.

عدم اختصاص بودجه؛ علت اصلی به تحقق نرسیدن طرح‌های آبرسانی

حسینی اظهار کرد: علت اصلی به تحقق نرسیدن طرح‌های آبرسانی سطح استان تخصیص نیافتن بودجه اجرای این طرح‌هاست و این مسئله را اگر بتوانیم در سفر دوم حل کنیم، پیشرفت در اجرای طرح‌ها صورت خواهد گرفت. وی افزود: در بحث فاضلاب شهر اهواز با اینکه قرار بود این طرح ظرف دو تا سه سال به اتمام برسد، کار‌های زیادی صورت گرفت، اما به دلیل فرسودگی که داشتیم کاری که باید به طور کامل صورت نگرفت و نیاز به اعتبارات کافی برای حل مسئله است و سال گذشته حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان از سوی وزارت نفت به عنوان اعتبار تکمیل پروژه تصویب شد که ۵۰ درصد این میزان تحقق یافته است؛ البته که طبق جدول زمانی عقب ماندگی از این پروژه داریم و متاسفانه به دلیل مشکلات عدم اتمام پروژه دو کودک را در اثر افتادن در کنده کاری فاضلاب شهری از دست دادیم.

مسکن ملی در اهواز خوب اجرایی نشد

سید کریم حسینی، نماینده مردم اهواز حمیدیه باوی در مجلس درباره بحث مسکن نهضت ملی در استان خوزستان تصریح کرد: در استان خوزستان بحث تکمیل پروژه‌های راه و شهرسازی را بسیار ضعیف میدانیم و بحث مسکن ملی در اغلب شهرستان‌ها به ویژه کلانشهر اهواز به خوبی اجرا نشد و نقاطی که برای نهضت ملی مسکن جانمایی شده جای مناسبی نیست و با عدم استقبال مردم روبه رو است. در این خصوص ما پیشنهادی داریم که زمین‌هایی در برخی از محلات میتواند پروژه مسکن ملی را پوشش دهد قصد داریم مصوباتی را در این خصوص با وزارت راه و شهرسازی داشته باشیم.

اتمام پروژه‌های نیمه تمام؛ اولویت سفر دولت به خوزستان

مهدی آذربایجانی، معاون مالی اقتصادی شهرداری اهواز در ادامه این برنامه با اشاره آخرین وضعیت عوارض آلایندگی شهر اهواز بیان کرد: موضوع عوارض آلایندگی دو قسمت است؛ یکی شرکت‌های نفتی است و دیگری شرکت‌های غیر نفتی است که درگیری اصلی شهر اهواز با شرکت‌های نفتی است که تا سال گذشته این واحد‌های آلاینده عوارضشان را به عنوان کارمزد پرداخت می‌کردند که با ابطال این مصوبه هیئت وزیران توسط دیوان عدالت اداری، مقرر شد که عوارض از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ از یک درصد میزان فروش اخذ شود که عددی بین ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد برآورد عوارض آلایندگی شهرداری‌های استان خوزستان است که این شامل اصل عوارض و جرایم دیرکرد است که از این میزان ۶ هزار میلیارد سال گذشته وصول شد که هزار میلیارد به شهر اهواز رسید، پانزده هزار میلیارد هم جرایم قطعی است که این هم بایستی از اداره امور مالیاتی وصول شود. وی افزود: مشکل اصلی که ما داریم رقم عوارض سبز از ۹۸ تا ۱۴۰۰ است که پرونده آن در حال رسیدگی در سازمان امور مالیاتی است که زودتر باید وصول شود و ۵۰ درصد این رقم باید در پروژه‌های مربوط به محیط زیست هزینه شود و در سال گذشته رقم این عوارض وصول نشده است. آذربایجانی درباره پرداخت رقم عوارض سبز استان خوزستان و شهر اهواز اظهار کرد: رقم عوارض سبز در استان خوزستان با توجه به وجود صنعت نفت و فولاد رقم قابل توجهی است که میتواند پیشرفت‌های زیادی را برای استان خوزستان و شهر اهواز رقم بزند، برای اجرای خط یک مترو اهواز ۳۰ هزار میلیارد تومان و برای اجرای طرح دفع آب‌های سطحی ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز به بودجه داریم و با پرداخت این عوارض میتوانیم پروژه‌ها را سریعتر پیش ببریم.

داداش نصیری، مدیرکل امور اراضی استان آذربایجانی شرقی درباره وضعیت تغییر کاربری در شهرستان مرند گفت: منطقه پیام شهرستان مرند یکی از خوش آب و هوا ترین مناطق استان است و از جهتی که بخش اعظمی از این مناطق باغ هست ما تغییر کاربری این زمین‌ها را انجام دادیم و عوارض تغییر کاربری هم گرفتیم و به خزانه داری دولت نیز واریز کرده ایم.

رئیس سازمان امور اراضی استان آذربایجان شرقی درباره ویلای همسر عیسی کلانتری بیان کرد: ما بر اساس بخشنامه قبلی سازمان امور اراضی در سال ٩۵ مجوز ۶٠ متر اتاق کارگری صادرکردیم و مجموعا با اتاق پمپاژ افراد می‌توانستند ١٠٠ متر بنا در باغ‌ها بسازند و خانم عفت اجتهادی (همسر عیسی کلانتری، رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست) ١٢٠ متر بنا، دیوار چینی و محوطه سازی داشتند.

وی افزود: من به محض اینکه مدیر کل شدم این پرونده را بررسی کردم و شکایت را َطرح کردیم و حکم گرفتیم و با حضور نماینده دادستان و نیروی انتظامی و مدیر جهاد‌کشاورزی استان حکم را اجرا کردیم و صورت جلسه قلع و قمع ساخت‌وسازهای غیر مجاز را انجام دادیم.

نصیری درباره تغییر کاربری در زمین‌های کشاورزی اظهار کرد: زمین باید ابزار تولید باشد؛ اما متاسفانه کالای سرمایه‌‌ای شده است و نیاز است زمین را از حالت سرمايه‌ای خارج کنیم و به عنوان ابزار تولید در اختیار تولیدکننده اقتصادی قرار دهیم.

وی در پایان با اشاره به آمارهای تغییر کاربری در استان آذربایجان شرقی بیان کرد: ما در سال ١۴٠١ حدود ۵٠٠٠ تغییر کاربری غیرمجاز شناسایی کردیم که ٢١٢۵ مورد تبصره ٢ ماده ١٠ شده است و از دادستان حکم گرفتیم و تخریب انجام شده است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای خبرگزاری عصر قانون محفوظ می باشد.