به گزارش گروه اقتصادی عصر قانون، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه صرفه جویی در مصرف خانگی برق میتواند به سایر بخشها کمک کند، گفت: در صورتی که در مصرف خانگی صرفه جویی نشود، ناترازی برق به بخشهای صنعت و کشاورزی وارد میشود ولی وقتی این بخشها خیلی خوب فعالیت کند میتوان انرژی بیشتری به سایر بخشها منتقل کرد.
وی ادامه داد: ناترازی ما هنوز تمام نشده و مجبور هستیم برنامههای مدیریت مصرف را به قوت خود ادامه دهیم و مانند سال گذشته آنها را اجرا کنیم. اما وقتی مشترکان خانگی همراهی کنند از این فشار کاسته میشود.
سخنگوی صنعت در پاسخ به این سوال که آیا نیروگاهها با راندمان پایین وارد مدار میشوند، گفت: برای دوره اوج بار که ساعت محدودی هم که نهایتاً ۵ تا ۲۰۰ ساعت است مجبوریم از نیروگاههایی که راندمان پایینتر هم دارند استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: در تمامی سال از نیروگاههای پر بازده استفاده میکنیم و راندمان متوسط کشور ۳۹.۱ درصد است که عدد بسیار بزرگی است، که در کشورهای منطقه رتبه خوبی است و در دنیا هم همینطور.
سخنگوی صنعت برق توضیح داد: برنامه ما این است که این عدد را طی ۲ تا ۳ سال آینده این عدد را به بالای ۴۰ درصد برسانیم.
به گفته این مقام مسؤول در حال حاضر میزان واردات ما بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات است.
رجبی مشهدی با اشاره اینکه افزایش واردات و صادرات در این برهه از زمان نیازمند زیر ساخت است در این زمینه توضیح داد: چنین اقداماتی به سادگی نیست و باید شبکه برق وجود داشته باشد و در زمانی که نیازمند واردات هستیم کشور مبدا هم از ظرفیت کافی برخوردار باشد که معمولاً اینگونه نیست.