به گزارش گروه فرهنگی عصر قانون به نقل از ورایتی، جدیدترین فیلم مورتی - که معمولاً این مجوز ویژه را دارد تا پیش از حضور در کن فیلمهایش را در کشورش اکران کند- از زمان اکران در ۲۰ آوریل تاکنون با نمایش در ۵۰۰ پرده سینما در ایتالیا موفق شده تا ۳ میلیون یورو بفروشد.
این فیلم در ایتالیا پس از «برادران سوپر ماریو» در جایگاه دوم فروش در گیشهها قرار گرفته است.
فروش موفق این فیلم در سینمای ایتالیای پس از کرونا که هنوز از دیگر کشورهای اروپایی عقبتر است، به معنی بهبود اوضاع سینما در این کشور است.
سال ۲۰۲۲ این کشور میزبان ۴۴.۵ میلیون تماشاچی فیلم در سینماها بود که هنوز کاهشی ۴۸ درصدی با میانگین دوران قبل از کرونا داشت و از نرخ بهبود سینماها در فرانسه، آلمان، اسپانیا و بریتانیا پایینتر بود.
دومینیکو دینویا رییس انجمن سینماهای هنری کشور از فروش ۳ میلیون یورویی این فیلم به عنوان یک نفس تازه برای سینماهای هنری یاد کرد.
مورتی که اغلب در فیلمهایش بازی هم میکند، در فیلم «یک فردای روشنتر» نقش یک کارگردان ایتالیایی را بازی میکند که در حال فیلمبرداری فیلمی تاریخی است که در رم سال ۱۹۵۶ میگذرد. این سال سال انقلاب مجارستان است که میلیونها شهروند این کشور علیه سلطه شوروی شورش کردند. این فیلم در فیلم تصویرگر ورود یک سیرک مجارستانی به سبک فلینی به پایتخت ایتالیا، درست زمانی است که تانکهای شوروی به طرز وحشیانهای قیام بوداپست را سرکوب میکنند و حزب کمونیست ایتالیا از این اقدام حمایت میکند و روشنفکران ایتالیایی را به سمتی میبرد که از ایدئولوژی کمونیستی سرخورده شوند.
در «یک فردای روشنتر» بازیگر و کارگردان فرانسوی متیو آمالریک به عنوان تهیهکننده فیلم بازی کرده است. برای نجات این پروژه، او سعی میکند آن را با نتفلیکس پیش ببرد. در این فیلم جری استور لهستانی، مارگریتا بای بازیگر همیشگی فیلمهای مورتی، سیلویو ارولاندو و باربورا باولوا هم بازی میکنند.
مورتی چند روز پیش در حالی که آخرین کار خود را در یک سالن هنری بولونیا ارایه میکرد، به وضوح در برابر نتفلیکس موضعگیری کرد و گفت اصلاً قصد اکران فیلمش در ۱۹۰ کشور را ندارد.
این کارگردان ۶۹ ساله «یک فردای روشنتر» را نمادی از عشق و اعتماد در بین تماشاگران بالقوه سینما نامید و یادآوری کرد با وجود همهگیری کرونا، جادوی تماشای فیلم در سالن سینما به قوت خود باقی مانده است.
نانی مورتی با فیلم «اتاق پسر» برنده جایزه نخل طلای جشنواره فیلم کن در سال ۲۰۰۱ شده است.