به گزارش گروه بین الملل عصر قانون به نقل از تیآرتی، از دقایقی پیش رأس ساعت ۸ شعب اخذ رأی در مناطق مختلف ترکیه باز شد تا مردم این کشور برای انتخاب سیزدهمین رئیسجمهور، در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری به «رجب طیب اردوغان» یا «کمال قلیچدار اوغلو» رأی بدهند؛ انتخابات تا ساعت ۱۷ ادامه خواهد داشت و پس از آن شمارش آرا آغاز میشود.
دور اول انتخابات دو هفته پیش ۱۴ می (۲۴ اردیبهشت) همزمان با انتخابات پارلمانی برگزار شد، اما هیچکدام از ۳ نامزد انتخابات نتوانستند بیش از نیمی از آرا را کسب کنند و انتخابات به دور دوم کشیده شد.
در دور اول انتخابات اردوغان ۴۹/۵۲ درصد، قلیچدار اوغلو ۴۴/۸۸ درصد، و سینان اوغان ۵/۱۷ درصد آرا را کسب کردند؛ سینان اوغان هم رسماً اعلام کرده که در دور دوم انتخابات از اردوغان حمایت میکند.
۶۰ میلون و ۶۹۰ هزار نفر در داخل ترکیه و ۳ میلیون و ۲۸۶ هزار نفر در خارج کشور، واجد شرایط رأیدادن هستند. میزان مشارکت در دور اول ۸۹ درصد بود و بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکنند که در دور دوم انتخابات هم مشارکت بالا خواهد بود.
در این دور از انتخابات بیش از ۱۹۱ هزار صندوق در ۱۰۹۴ شعب اخذ رأی در ۹۷۳ منطقه در سرتاسر ترکیه مستقر شده است.
کمال قلیچدار اوغلو، یکی از نامزدهای اصلی دور دوم انتخابات ریاستجمهوری ترکیه با حضور در یکی از شعب اخذ رأی در آنکارا، رأی خود را به صندوق انداخت.
قلیچدار اوغلو پس از انداختن رأی به صندوق، خطاب به مردم ترکیه و در مخالفت با دولت اردوغان گفت:برای رهایی از رژیم استبدادی و به منظور برقراری دموکراسی واقعی، از همه شهروندان میخواهم که به مراکز رأیدهی مراجعه کنند.
این انتخابات به دلیل تلاش برای فریب در شرایط دشواری برگزار می شود، اما من معتقدم که شهروندان آزادند و مایل به حضور در پای صندوق های رای هستند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور فعلی ترکیه و یکی از نامزدهای اصلی دور دوم انتخابات ریاستجمهوری به همراه همسرش با حضور در یکی از شعب اخذ رأی در استانبول، رأی خود را به صندوق انداخت.
سینان اوغان که در دور اول انتخابات با کسب ۵ درصد آراء نفر سوم شد، از ائتلاف مخالفان جدا شد و رسما اعلام کرد که در دور دوم از اردوغان حمایت میکند.
اوغان پس از انداختن رأی به صندوق، در اظهاراتی منتقدانه نسبت به جبهه مخالفان اردوغان گفت: این انتخابات به ما نشان داد محاکمه انسانها در ملاء عام و فشار به مردم برای گرفتن رأیشان چه نتایجی به بار میآورد، از این جهت انتخابات بسیار مهمی را سپری می کنیم.
«مولود چاووش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه، پس از انداختن رأی خود به صندوق گفت: دور اول انتخابات که با بلوغ دموکراتیک برگزار شد، برای تمام جهان درسآموز بود. مردم ترکیه خواهان و طرفدار دموکراسی هستند و امیدوارم دور دوم هم مانند دور اول جشن دموکراسی باشد.
به گفته مقامات و رسانههای ترکیه، بسیاری از زلزلهزدگان ۶ فوریه (۱۷ بهمن ۱۴۰۰) که شهرها و خانههای خود را ترک کردند، هماکنون برای شرکت در انتخابات با حملونقل رایگان به محل سکونت خود برگشتهاند.
در زلزله بهمنماه بیش از ۵۰ هزار نفر از استانهای جنوبی ترکیه جان باختند.
بنا بر گزارش رسانههای ترکیه، استانهای مناطق جنوبی ترکیه که بیش از ۹ میلیون رأی دارند، به صورت سنتی بیشتر هوادار حزب عدالت و توسعه و رجب طیب بودند، اما اکنون دچار دودستگی شدهاند؛ برخی همچنان از اردوغان دفاع میکنند و برخی دیگر نیز از نحوه پاسخدهی دولت به مطالبات زلزلهزدگان ناامید شدند و از قلیچدار اوغلو حمایت میکنند.