به گزارش گروه اجتماعی عصر قانون، محمد پیرعلی با اشاره به فعالیت ساختمان ۱۵ طبقه معروف «آلومینیوم» به متراژ ۴۳۰۰ مترمربع در خیابان جمهوری تهران که در سال ۱۳۴۳ با استانداردهای مربوط به آن دوره احداث شده و همچنان فاقد "پایان کار" است، گفت: هر چند اسکلت ساختمان آلومینیوم، بتنی و برابر نظر کارشناسان کماکان دارای استحکام نسبی خوبی است و پنج دستگاه آسانسور دارد اما فاقد راه پله فرا و گاز شهری است و با آنکه دارای بیمه آتش سوزی و حوادث و مسئولیت است اما فاقد سیستم اعلام و اطفای حریق بوده و تأسیسات برقی فرسوده و مستهلک، زنگهای خطر را به صدا درآورده است.
رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان با تاکید بر ناایمن بودن آلومینیوم، ادامه داد: موضوع ناایمن بودن این ساختمان آنقدر جدی است که بنیاد مستضعفان ناگزیر شد آتش نشانانی را در سه شیفت آنجا مستقر نماید و حال با گذشت ۵۸ سال از عمرش در لیست ساختمانهای ناایمن تهران دیده میشود.
وی ادامه داد: در پی اخطار سازمان آتش نشانی مبنی بر تجهیز «ساختمان آلومینیوم» به سیستمهای اعلام و اطفای حریق و ایمنسازی آن، مذاکرات با کسبه و صاحبان سرقفلی داشته و اخطارهای لازم را نسبت به ایمن سازی این ساختمان برای پیشگیری از هرگونه مخاطرات احتمالی برای کسبه و شهروندان، به شورای کسبه ساختمان آلومینیوم داده است.
پیرعلی در تشریح مصوبات جلسه صبح امروز دادستانی تهران که با حضور نمایندگان کسبه و دستگاههای مرتبط در خصوص ایمنسازی ساختمان آلومینیوم، گفت: در این جلسه توافق شد تا کسبه ساختمان آلومینیوم مسئولیت حقوقی ایمنسازی آلومینیوم را بدون تخلیه این ساختمان برعهده بگیرند و بنیاد مستضعفان نیز بهعنوان مالک، قدرالسهم خود را پرداخت کند.
وی ادامه داد: ناایمنترین بخش ساختمان آلومینیوم مربوط به تأسیسات برق در این ساختمان است که مقرر شد به قید فوریت ایمنسازی آن انجام شود. همچنین به محض اینکه کسبه ساختمان آلومینیوم از لحاظ حقوقی این تعهد و اطمینان را به بنیاد مستضعفان و دادستانی تهران بدهند که تمامی مسئولیت اجرای عملیات ایمنسازی و تبعات احتمالی آن ناشی از عدم تخلیه ساختمان حین ایمنسازی برعهده آنهاست، عملیات ایمنسازی میتواند آغاز شود.