به گزارش گروه سیاسی عصر قانون، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر سه شنبه در نشست مطبوعاتی با رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان، ضمن خوشامد گویی به «بردی محمداف» درباره نتایج مذاکرات دو جانبه، گفت: در این نشست اسنادی را به امضا رساندیم که جلوه ای از اراده دو کشور برای توسعه روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی و تمدنی است.
رئیسجمهور با بیان اینکه روابط خوبی با کشور دوست و برادر ترکمنستان داریم، گفت: این میزان از روابط کافی نیست و سطح روابط ایران و ترکمنستان میتواند گسترش یابد و مرز دو کشور فرصتی برای همکاریها تلقی میشود.
آیت الله رئیسی، سفر رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان را نقطه عطف همکاری ایران و ترکمنستان دانست و افزود: با توجه به تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند رابطه ما با ترکمنستان همسایگی نیست یک رابطه خویشاوندی است، تصمیمات ما در جهت همین روابط خویشاوندی دنبال خواهد شد.
رئیسجمهور تصریح کرد: همکاری بعدی دو کشور درباره گسترش روابط در حوزه آب و برق بود که دو کشور میتوانند در این باره همکاری خوبی داشته باشند و این در جهت منافع دو ملت و کشور و منطقه لحاظ خواهد شد.
آیت الله رئیسی با اشاره به فعالتر شدن گمرکات ایران و ترکمنستان، گفت: حمل و نقل و ترانزیت از حوزههای مهم همکاری دو کشور است. پس از شیوع ویروس کرونا همکاری خوبی بین دو کشور در جهت تسهیل حمل و نقل صورت گرفت اما با پیگیریها و دستورات، نتیجه بر این شد که گمرکات دو کشور فعالتر و به شکل شبانه روزی ترخیص کالا انجام شود. امروز هم اسنادی میان گمرکات دو کشور امضا شد.
به گفته رئیس جمهور، صدور خدمات فنی- مهندسی از دیگر زمینههای همکاری است که بعد از این سفر افزایش خواهد یافت.
آیتالله رییسی گفت: حوزه مهم دیگر کشاورزی است که دو کشور میتوانند مورد توجه قرار دهند. همکاریها در این زمینه آغاز شده و در دوسال اخیر افزایش یافته است. پس از این سفر رشد قابل توجهی خواهد داشت.
آیت الله رییسی با اشاره به اینکه مذاکرات خوبی بین دو کشور انجام شد، مطرح کرد: در حوزه انرژی ظرفیت مناسبی در جمهوری اسلامی و کشور ترکمنستان وجود دارد که میتواند زمینه همکاری بین کشورها را رقم زند و برای توسعه همکاری در این زمینهمصمم هستیم. سواپ گازی پس از اولین سفر من به عشق آباد شروع شد و این همکاری ادامه یافته و میتواند گام های بلندی را رقم بزند.
به گفته رییس جمهور، علاوه بر همکاری دو جانبه، همکاری در سازمانهای منطقه ای و فرامنطقه ای از دیگر تصمیماتی بود که در جلسات مطرح شد و دو کشور مصمم شدند تا در سازمان ای منطقه ای از قبیل شانگهای همکاری خود را ادامه دهند.
آیت الله رئیسی گفت: در حوزه فرهنگی و تمدنی گفت و گوهایی صورت گرفت و گامهایی برداشته خواهد شد زیرا این حوزه میتواند تامین کننده نگاه دو کشور در جهت ارتقای سطح فرهنگی باشد.
رئیس جمهور ضمن قدردانی از رییس شورای مصلحت خلق ترکمنستان تاکید کرد: دیدگاه آقای بردی محمد که چند بار تکرار کردند که سیاست جمهوری اسلامی را سیاست صلح و ثبات و امنیت میدانند و میتواند تضمین کننده صلح و ثبات در منطقه باشد، مواضع خوبی است و معتقدم که نگاه ایران به منطقه نگاه صلح و امنیت و ثبات است.
«قربانقلی بردی محمداف» رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان روز سه شنبه وارد تهران شد و پس از دیدار با محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با آیت الله رییسی دیدار کرد.